Při nahrání obrázku nelze vybrat náhled

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Při nahrání obrázku nelze vybrat náhled

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #960

    Catch
    Participant
    Web

    Ahoj,

    mam problem kdyz nahraji obrazek ktery chci do clanku vlozit jako nahled. Nejde mi zaskrtnou moznost nahlet a defaultne se mi ukazuje zaskrtnuta skutecna velikost. Jina volba vybrat nejde.

    Jeste me ted napadlo, v nove verzi WP mi nefunguje nastaveni hezkych url. Je v nove verzi ohledne tohoto neco jinak?

    Moc diky za rady :-)

    #8247

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Moc nevím o čem přesně mluvíte ale já osobně při nahrávání náhledového obrázku postupuji následovně:

    1.V panelu pod štítky je panel náhledový obrázek kde je možnost zvolit náhledový obrázek na tuo kliknu.

    2.Vyberu obrázek z pc nebo url a zvolím nahrání.

    3.Nastavím velikost(defaultně nastaveno na původní) a kliknu na použít jako náhledový obrázek(vedle vložit do příspěvku).

    Tím “novou” nevím co myslíš,lepší by bylo použít přesné označení verze.Já osobně používám předposlední verzi(3.1.1) a s nastavením permalinků nemám žádné problémy.

    Neteyes.cz

    #8248

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud nejde vybrat jiná velikost obrázku, tak je možná nahrávaný obrázek tak malý, že nebylo třeba generovat náhled?

    Co konkrétně u nastavení “hezkých url” nefunguje? Není problém na straně hostingu (občas je třeba zapnout podporu mod_rewrite, respektive .htaccess, v administraci hostingu)?

    #8249

    Catch
    Participant
    Web

    To bylo prvni co me napadlo tak jsem nahral obrazek vetsi abych se o tom presvedcil. Zde je nahled problemu http://illusio.cz/kos/admin_obrazek.png jak je volba “velikost” tak nemam moznost zaskrtnout nic z nabidky a pouze je defaultne zaskrtnuto “puvodni velikost”. Nikdy jsem se s timto nesetkal.

    Co se tech URL tyce tak je fakt ze jsem se s tim problemem s URL setkal ted u dvou zakazek ktere nebezi na mem serverhostingu a tudis opravdu muze byt nejaky proble v danem hostingu ktery ten klient pouziva. V podstate kdyz v admin prepnu na hezke url, tak odkazy prestanou fungovat i presto ze jsou vsechny generovane.

    Pokud by u tech URL byl problem na strane hostingu jako ze asi tedy je :-) Muzes mi prosim vice poradit co s tim mod_rewrite? To je potreba neco zapsat do .htaccess nebo upravit?

    Moc diky za rady.

    #8250

    admin
    Keymaster
    Web

    Vypadá to, jako by nebyly vygenerovány žádné menší velikosti nahraného obrázku…

    Zkuste deaktivovat všechny pluginy a nasadit výchozí šablonu Twenty Ten. Vytvořte si nějaký testovací obrázek s jednoduchým názvem Test.jpg, maximálně tak 100 kB. Zkuste jej nahrát… Zkontrolujte nastavení v menu Nastavení – Média, máte tam zadané hodnoty pro generování náhledů? A jaká je tam cesta k adresáři pro nahrané obrázky?

    Ano, problém s URL bude patrně na straně hostingu. Obvykle se v administraci hostingu musí vůbec povolit .htaccess (někde uváděno jako mod_rewrite). Je to u každého hostingu trochu jiné, budete to muset prozkoumat, případně se obrátit na podporu (někde to zapínají až na žádost). Až potom to může fungovat (nezapomeňte vytvořit soubor .htaccess – nejlěpe přeuložením struktury trvalých odkazů v menu Nastavení – Trvalé odkazy).

    #8251

    Catch
    Participant
    Web

    Diky moc za rady. Zkusil jsem vse co jsi mi radil ale bez uspechu. Je to presne jak rikas nevygeneruje se nahledovy obrazek. Zkousel jsem to na jinych webech ktere delam a tam vse beha bez problemu. Nastaveni v mediich mam jako u jinych webu kde vse beha bez problemu. Ty weby bezi ale na mem hostingu. Tady to je web pro klienta ktery ma nejaky amatersky hosting od znameho jak to tak byva :-( Muze mit neco spolecneho i hosting s tim nahravanim obrazku?

    Na WP jsem uz delal desitky webu takze nejaka zakladni chyba to nebude :-( Nevytvori se nahledovy obrazek ale proc? Vse jsem delal tak jak jsem to delal uz xkrat predtim :-D

    Za rady diky obratim se na ty amatery s tim hostingem zda to u nich pujde udelat.

    Za jakoukoliv pomoc jeste jednou diky :-D

    #8252

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejpravděpodobnější bude asi problém s grafickou knihovnou. WordPress myslím používá defaultně standardní GD, můžeš zkusit ještě plugin ImageMagick Engine, který to změní na jinou knihovnu. Podrobnosti najdeš určitě v phpinfo(). Zkus také upravit nahraný obrázek v grafickém editoru WordPressu (např. oříznout), možná se tam objeví nějaká chyba s podobným problémem s knihovnami… Ale může to být problém s čímkoli, záleží na nastavení serveru. Můžete mi zkusit poslat přístupy na email pavelevap@separatista.net, ale pokud to bude problém hostingu, tak toho moc nezjistíme (možná jen blíže určíme chybu)…

    Mimochodem, co je to za hosting?

    #8253

    Catch
    Participant
    Web

    Moc dekuji za rady, obratil jsem se nyni na provozovatele hostingu a pockam s cim prijdou. Poslal jsem jim i to co jsi mi ted napsal do komentu tak uvidim. Pokud by se to nevyresilo poslal bych ti tedy pristup aby jsi na to mohl mrknout. :-) Hostuji to u nejake IT firmy ktera se hostovanim ani nezivi, takze je to nejaky hosting pochybny no. Uz pri instalaci WP jsem mel problemi ze mi vse museli povolovat na prani jelikoz jsem nemohl takrka nic editovat, mazat a td.

    Zatim diky moc za pomoc :-)

    #8254

    Catch
    Participant
    Web

    Kazdopadne jedna se o web http://www.cocco.cz/ kdyby jsi z toho neco takhle vykouknul treba zatim :-)

    #8255

    Catch
    Participant
    Web

    Tak problem byl vyresen :-) Po preposlani tveho posledniho komentare to na hostingu opravili. :-) Byl opravdu problem v te GD knihovne (nevim teda co to je) :-D Kazdopadne to opravili a nahledy se jiz vesele generuji bez jakehokoliv problemu :-) Mooooc dekuji za pomoc pri reseni problemu.

    PS: Nedelas nahodou nejaka WP skoleni?

    #8256

    admin
    Keymaster
    Web

    GD je jedna ze základních knihoven PHP pro práci s obrázky. Pokud není nainstalovaná, tak by na to měl WordPress myslím upozornit, takže tam byla asi jen nějaká chyba v instalaci (kompilaci) na serveru, netuším… Každopádně díky za informaci, že už je vše v pořádku!

    Školení ve WordPressu teprve chystáme :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti