Přejmenování rubriky

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Kalper a poslední změna je stará 10 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #4827

    Kalper
    Participant
    Web

    Ahoj,

    mám problém s přejmenováním rubriky na svém webu. Chci rubriku přejmenovat, ale ponechat stávající url.

    Jedná se o rubriku: Filmy (url: filmy).

    Když ji přejmenuji, změna se mi odrazí také ve štítku Filmy (url: filmy), což nechci.

    Dá se to nějak vyřešit bez toho, aniž bych musel měnit jakékoliv url?

    #16655

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavé, jakou verzi WordPressu používáte? Když zkusím vytvořit štítek a rubriku “Filmy”, tak to prostě se stejným URL nejde. Pokaždé se v duhém případě vytvoří URL “filmy-2”. Jak se vám vůbec povedlo vytvořit štítek a rubriku se stejnou URL adresou?

    #16656

    Kalper
    Participant
    Web

    Používám aktuální verzi (3.6.1), ale při startu webu byla verze samozřejmě jiná – starší (nevzpomenu si přesně jaká). URL štítku ani rubriky jsem se, při jejich vytváření, nesnažil nijak ovlivnit.

    Napadá mě jen, že jsem původně obsah webu portoval z Bloggeru pomocí pluginu (Blogger Importer, nebo něco podobného). Možná, že původ problému leží právě tady…

    Zřejmě se změně URL nevyhnu, pokud budu chtít změnu uskutečnit, pokud to správně chápu?

    #16657

    Kalper
    Participant
    Web

    Tak ta závislost jde i přes URL.

    Změním URL rubriky Filmy -> Změní se stejně i URL štítku Filmy…

    #16658

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobný problém jsme tu už řešili, i když z trochu jiné strany (uživatel chtěl naopak dosáhnout stejné URL adresy). Patrně to celé asi vzniklo právě importem a je to docela zajímavý problém.

    Z logického hlediska je trochu nesmysl mít “Filmy” jako štítek i rubriku najednou. Asi je v tomto případě vhodnější rubrika “Filmy” a štítky mohou být “Zklamání”, “Star Wars”, atd. aneb vlastně nějaké další upřesnění filmů.

    Takže co s tím? Zkusil bych ze všech příspěvků odebrat štítek “Filmy” a místo něj přidat nějaký zkušební štítek “Test”. Potom už nebude štítek “Filmy” obsažen v žádném příspěvku a zkusil bych ho smazat (menu Příspěvky – Štítky). Pozor, může se stát, že tím smažete i rubriku “Filmy” (nejsem si jist) a příspěvky budou automaticky přeřazeny do výchozí rubriky. Potom musíte rubriku “Filmy” znovu vytvořit a příspěvky do ní přeřadit. Následně přejmenujete štítek “Test” na potřebné jméno. Tímto způsobem se ručně zbavíte tohoto podivného problému. Protože jde o pár příspěvků, tak je to asi rychlejší provést ručně, pokud by šlo o tisíce příspěvků, tak bychom museli vymyslet nějaký skript…

    P.S. Záloha databáze je pro jistotu doporučena :-)

    #16659

    Kalper
    Participant
    Web

    Děkuju za užitečné rady a váš čas. Postupoval jsem podle doporučení, i když opačně – zavedl jsem rubriku Filmy a seriály a zachoval štítek Filmy. Rubriku Filmy jsem smazal a štítku se to naštěstí nedotklo. Takže záhadný problém obejit. Ještě jednu díky ;)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti