nový WP 5.0

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 měsíců, 1 týden.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #36390

    klima
    Participant
    Web

    Co mám nově aktualizovaný WP na verzi 5.0, pořád bojuji s nějakými potížemi. Jednak “český” WP ve většině nových funkcí mluví česky, nápovědy mě hází zase někam do angličtiny. To ještě přeperu s google překladačem, akorát že mi všechno trvá dvakrát tak dlouho. A čeština je na cestě, jak jsem se dočetl. Doufám, že bude srozumitelná i pro kluka z vesnice.
    Ale teď jsem narazil na problém, se kterým se peru už 4 hodiny:
    V bloku classic ve vizuálním editoru mi nejde vložit obrázek do textu, ač panel nástrojů obsahuje tlačítko pro vkládání mediálních souborů. Probíhá to takhle: Klepnu na tlačítko pro vložení mediálního souboru, otevře se mi knihovna médií, vyberu obrázek, klepnu na Vložit do příspěvku. V příspěvku jsem měl nastavený kurzor, kam chci vložit ten obrázek. ALE: Obrázek se sice do textu vloží, ale jen na začátek textu, včetně nastaveného obtékání. Ale já chci ten obrázek vložit úplně jinam!!! Ne na začátek. V předchozí verzi WP to chodilo jako hodinky.
    Řekněte mi někdo, co dělám blbě, už jsem vyzkoušel snad všechno, včetně toho, že jsem si rozházel nastavení těch bloků a začínal vše odznova…
    Blok classic stejně nějak blbne, při editaci napsaného textu se mi schovává panel nástrojů pod horní lištu a když si s textem popojedu, abych “vytáhl” ten panel nástrojů pro editaci textu, tak zase nevidím, co edituju. Spolehlivě to funguje jen při přepnutí do Fullscreen, ale na ten já zase nejsem zvyklý.
    Mám se fakt naučit html, abych mohl dál WP používat a nebo mám kvůli tomu skončit se svým webem, abych nepřišel o nervy?
    Jo, ještě nějaké údaje: Na web lezu přes EDGE, vše pravidelně a pečlivě aktualizované, připojení WiFi min 20Mb s velmi vzornou stabilitou. I přesto WP co 15s automaticky aktualizuje a tu a tam hlásí, že automatická aktualizace selhala.
    Vše se mi děje až od aktualizace na WP 5.0.
    POMÓC!
    Děkuji za rady, ZK

    #36392

    admin
    Keymaster
    Web

    Přiznám se, že manipulaci s obrázky jsem v Gutenbergu ještě moc nezkoušel, ale zaznamenal jsem tento článek (anglicky), kde jsou popsány některé problémy a správný postup…

    A přinejhorším by měl jít nový editor vypnout.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.