Nemožnost indexování úvodní stránky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Nemožnost indexování úvodní stránky

Zvolené téma neobsahuje zatím 2žádnou odpověď. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  TomZ a poslední změna je stará 8 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 21)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25509

    TomZ
    Participant

    Zdravím, používám k optimalizaci YOAST a hlásí mi u úvodní stránky, že nemůže být indexována s. engines. V nastavení zobrazování mám přitom povoleno vyhledávání. Poradíte? díky, Tomáš.

    #25511

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemůže to nějak souviset s problémy nové verze?

    #25512

    TomZ
    Participant

    Nové verze čeho? Yoas, šablony … ?

    #25514

    admin
    Keymaster
    Web

    Nová verze pluginu Yoast SEO (viz odkaz uvedený výše). Jakou verzi pluginu používáte?

    #25515

    TomZ
    Participant

    3.0.3.

    #25516

    Azifaral
    Participant
    Web

    No celkem bych se vsadil na to, že ten problém bude v tom update YOAST SEO. Nejste sám, viz https://wordpress.org/support/topic/your-homepage-cannot-be-indexed-by-search-engines-4?replies=2, i když podle vývojáře pluginu by ten problém měl být někde jinde, já tomu příliš nevěřím. Ten update na verzi 3.x je paskvil a když se podíváte na hodnocení z poslední doby, tak pokud s tím něco neudělají, tak si myslím, že buď uživatelé se zakonzervují na verzi 2.3.5 a nebo přejdou na jiný plugin.

    #25517

    TomZ
    Participant

    Díky, zkusil jsem ještě doporučovaný onPage a tady mi to hlásí, že stránka je narušená, ale bez bližších specifikací, takže vím prd :( hm? mám si tam dát Yoast 2.3.5. nebo jinak?

    #25518

    admin
    Keymaster
    Web

    Nemáte odkaz na web? Stránka nemůže být indexována vyhledávači pouze pokud je to uvedeno v meta informacích v hlavičce, které tam vkládá plugin. Opravdu se to tam v HTML kódu zobrazuje? Zkusil jste deaktivovat všechny pluginy a přepnout na výchozí šablonu Twenty Fifteen, zda tam třeba není nějaký konflikt?

    #25519

    TomZ
    Participant

    odkaz na můj web: http://www.zmijamediator.cz deaktivovat můžu, přepnou na výchozí šablonu taky, ale jak bych měl poznat konflikt, to netuším :)

    #25520

    admin
    Keymaster
    Web

    Když tam necháte aktivní pouze Yoast SEO a vyzkoušíte, zda to stále hlásí problémy s indexováním. Pokud to bude bez ostatních pluginů fungovat v pořádku, tak tam bude patrně nějaký konflikt. Jinak ve zdrojovém HTML kódu vůbec nevidím žádné generované informace, které by pocházely z pluginu Yoast SEO.

    #25521

    TomZ
    Participant

    Měl jsem Yoast teď deaktivován. Takže, aktuálně jsem všechny pluginy deaktivoval, následně jsem aktivoval jen Yoast. Dal jsem výchozí šablonu 20.15 a stále mi yoast hlásí nemožnost indexoávní homepage :(

    #25522

    admin
    Keymaster
    Web

    Hmm, tak to nevím, čím je problém konkrétně způsoben. Na webu je následující kód:

    <meta name="robots" content="index,nofollow,noodp">

    A podle manuálu to znamená přibližně následující:

    index – Vyhledávače mohou indexovat obsah webu

    nofollow – Vyhledávače mají ignorovat všechny odkazy ze stránky – tady by asi mohl být problém, protože tím vlastně říkáte vyhledávačům, aby ignorovaly odkazy na další stránky webu. Nemůžete toto nastavení někde na stránce (nebo v globálním nastavení pluginu) změnit?

    noodp – to nás asi moc nezajímá, specifická informace.

    Na dalších stránkách pak tato informace není vůbec uvedená, což je trochu podivné. Ale nevím, ještě jsem novou verzi pluginu nezkoušel… Případně mi prosím pošlete přihlašovací údaje do administrace, zkusím se na to podívat…

    #25523

    TomZ
    Participant

    Posílám přihlašovací údaje do administrace na váš e-mail. dejte vědět, díky!

    #25525

    admin
    Keymaster
    Web

    Případný návrat zpět ke starší verzi 2.3.5 je také možný, ale nevím, zda neproběhla i nějaká aktualizace databáze, což by mohlo způsobit problémy. Každopádně je v podobných případech možné použít plugin WP Rollback, který umí provést návrat zpět automaticky.

    Dole v nastavení úvodní stránky jsem našel možnost “Sledovat Meta roboty”, kde bylo zvoleno “Nesledovat”. Překlad je strašný, ale když si přepnete do angličtiny, tak to právě mění výše uvedenou hodnotu nofollow na follow. Ale chybu to i přes změnu hlásí pořád, zkuste prosím web ověřit zase pomocí služby OnPage (nejsem tam registrovaný). A stejně je to trochu podivné, protože u dalších stránek není meta informace pro robots vůbec uvedena (asi to ale nevadí, když tam je defaultní nastavení).

    #25526

    Azifaral
    Participant
    Web

    Co se týká návratu na verzi 2.3.5, tak v mém případě to šlo naprosto bez problémů. Odinstaloval jsem plugin, stáhnul verzi 2.3.5 a nainstaloval znovu. Ale v supportu na wordpress.org jsou případy, kdy právě problém měli a vyřešil to plugin WP Rollback.

    #25527

    TomZ
    Participant

    k tomu mám ještě dotaz, když zadám pro vyhledání seoYoast 2.3.5., tak je to zbytečné protože se mi pořád objevuje poslední verze. kde stáhnu tu 2.3.5.?

    #25528

    Azifaral
    Participant
    Web

    Najdete ji na stránkách pluginu Yoast na wordpress.org v sekci Developers, konkrétně zde stáhnete zip.

    #25529

    TomZ
    Participant

    Staženo, nainstalováno, aktivováno :) žádné chybové hlášení již nevyskakuje. takže to beru jako ok a moc díky!

    #25611

    admin
    Keymaster
    Web

    @tomz: Takže jste to vyřešil návratem ke starší verzi pluginu? Díval jsem se na web a nyní tam žádnou informaci pro meta name="robots" nemáte… Rozhodně zajímavé, že nová verze pluginu způsobila takové problémy. Ještě mě napadlo, zda jste tam neměnil po aktualizaci a chybové hlášce pluginu nějaké nastavení (viz zmiňované “Sledovat Meta roboty”), protože to mohlo po změně klidně nějakou dobu trvat než se to zase prověří prostřednictvím externím služby…

    #25624

    admin
    Keymaster
    Web

    A tady jsem se ještě dočetl, že problém s indexováním stránky je známá chyba verze 3.0. A protože k reindexaci asi dochází až jednou za čas, tak se možná zobrazovala i v dalších verzích. A mělo by se v tomto případě použít tlačítko “Fetch current status”, které by to mělo v nové verzi opravit…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 21)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti