INFO!!! Problém s updatem YOAST Seo

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem INFO!!! Problém s updatem YOAST Seo

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Michal Janata a poslední změna je stará 8 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25503

    Azifaral
    Participant
    Web

    Yoast udělal ve svém pluginu velký update na verzi 3.0, pak už nějaké mikroupdate na verzi 3.0.3, ale je to dost velký problém. Vlastní zkušenost a i ohlasy na webu wordpressu u uvedeného pluginu https://wordpress.org/support/plugin/wordpress-seo.

    Co jsem zatím vypozoroval:

    1. Hodně uživatelům se po tom update naprosto zboural celý WP, konflikty vcelku neznámého rázu, v hodně případech dokonce nepomohla ani odinstalace.
    2. Je předělané rozhraní v postu, a tedy nevím zda k lepšímu, to je vždy otázka názoru, ale hodně lidí nemohlo editovat jednotlivé položky
    3. Naprosto zmizla položka Meta Description.
    4. Po update dojde k “rekarkulaci” toho YOAST Seo hodnocení, obecně vůbec netuším co to udělá.
    4. Podle všeho jsou tam ještě i další problémy, ale zase tak moc jsem to nestudoval.

    Navíc, hodně velký problém je špatná komunikace od vývojářů, ti se k tomu v této chvíli staví dost nekomunikativně.

    Možná řešení pokud jste už udělali update:
    1. Odinstalovat plugin, stáhnout z https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/developers/ starší verzi 2.3.5, která je 100% funkční a bezproblémová a klasicky ji nainstalovat.
    2. Pokud toto nejde, tak zkuste použít plugin WP Rollback, který udělá ten downgrade za vás na verzi, kterou potřebujete. Hodně uživatelům to pomohlo

    #25612

    admin
    Keymaster
    Web

    @azifaral: Ještě jednou díky za upozornění!

    Sice už vyšla nová verze 3.0.4, ale stále si mnoho uživatelů stěžuje a celkové hodnocení se pomalu snižuje… S jedním problémem jsme se už setkali i přímo na fóru…

    #25620

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ještě malé doplnění ohledně celé té kauzy update YOAST. Jedna z největších výtek uživatelů, když tedy pomineme nefunkčnost, špatné nové UI atd :D je v tom, že YOAST se spojil s OnPage.org, což je vlastně analyzátor stránek. Na tom by zase nebyla až tak nic špatného, ale celé špatně je na tom to, že ta nová verze vám dělá každý týden automaticky check na stránky OnPage.org a tím vás vlastně jednoznačně nutí se k OnPage.org přihlásit a registrovat. Což samozřejmě znamená, že vy za prvé tímto způsobem vlastně předáte svá data třetí straně aniž po tom toužíte a za druhé sice asi získáváte nějakou bezplatnou verzi viz https://en.onpage.org/lp/yoast/, ale obecně OnPage.org je placená služba a nejedná se vůbec o nikterak levnou záležitost https://en.onpage.org/product/pricing/ a samozřejmě nikdo neví co bude kdy následovat v budoucnu.

    Takže buď se jedná výhodnou záležitost pro uživatele a je zde pouze špatná komunikace ze strany vývojářů YOAST a nebo a to je více pravděpodobné, jako všichni hledají různé metody pro své financování, neboť Premium verzi pluginu YOAST asi moc uživatelů nevyužívá a toto byla jednou z těchto metod jak získat prostředky. Mám ale vážné obavy, že tady padla kosa na kámen a pokud nedojde k nějakému rychlému řešení ze strany YOAST, tak si uživatelé začnou hledat náhradu, což predikují jejich rozhořčené reakce na stránkách pluginu.

    #25625

    admin
    Keymaster
    Web

    @azifaral: Díky, ale moc se mi nechce věřit, že by chtěl Yoast odradit své uživatele, které si mnoho let dobrou prací získával… Každopádně jsou uživatelé opravdu naštvaní a dávají to najevo i v hodnoceních. Data jsou předávána automaticky nebo si musíte tu bezplatnou verzi zaregistrovat? Podle mě by tam mělo být potřeba nějaké schválení uživatelem, jinak by plugin snad ani nemohl být umístěn v oficiálním adresáři… Ale ještě jsem o tom nezkoumal žádné další podrobnosti…

    #25754

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak už máme za sebou verzi 3.0.6 a snad se to pomalu zlepšuje (i když jsem zatím neaktualizoval), také integrace se službou OnPage.org už by měla být volitelná. Mimochodem, autor pluginu se podělil o své zkušenosti s nejnovější verzí, omluvil se uživatelům a vzal si z toho (snad) ponaučení :-)

    #25755

    Michal Janata
    Participant
    Web

    Mě třeba plugin na stránkách fungoval ve všech verzích co vyšly. Od verze 3.0 –> až po tu poslední. Sice ještě nemáme tak to SEO na webu nastavené, ale rozhodně mi to neshodilo celý web.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti