Nekompletní čeština po aktualizaci WP na verzi 4.7.2?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Nekompletní čeština po aktualizaci WP na verzi 4.7.2?

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  lioness2 a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30998

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    jsem začátečník a od nového roku se seznamuji s WP, tzn. zkouším různé šablony, pluginy, také je potom zase mažu, když nevyhovují atp. Tedy je mi jasné že tento postup nese svá rizika, bohužel nemám jak jinak se to naučit.
    Nyní mám dojem, že je to právě od té doby, co se WP aktualizoval na poslední verzi, ale když si najedu do šablony, přidám nějaký základní WP widget, který dříve býval v češtině, nyní je v angličtině. Respektive v administraci je česky, ale na webu se zobrazuje anglicky. Například:
    – místo “vyhledávání” je search
    – widget Rubriky a Štítky je nyní také v EN (ikdyž zde to je to nejmenší, to lze přejmenovat)
    – ale např. u kalendáře je “january” a písmenka dnů v týdnu také nejsou PO až PÁ
    – widget “Základní informace” mi také zobrazuje anglické popisky (Site Admin, Log out, Entries RSS atd.)
    – popisky komentářů jsou také anglicky
    V administraci je to česky, ale na webu je to anglicky, i když např. v administraci po smazání pluginu se potvrzovací hláška vypíše také v angličtině.

    Docela mne tohle vyděsilo. Mám se potom bát jakékoliv další automatické aktualizace WP, že se zase změní něco, co neovlivním a místo dobře udělaných stránek pak budou stránky vypadat neodborně udělané? :-( Dá se tomu nějak zabránit? Nebo může být chyba jinde? Je možný nějaký problém jen u mě? Pozoruji to na více šablonách stejně. A také jsem nyní zjistila, že například widget Page Visit Counter se mi také na stránkách zobrazuje anglicky, ačkoliv mám udělaný jeho překlad a zobrazoval se mi česky.

    Moc děkuji za rady.

    #30999

    JKovac
    Participant

    Dobrý den,

    určitě se Vám ozve @admin, ale já bych to viděl spíše na šablonu, protože já problémy s češtinou nemám. Nejlépe to zjistíte, když aktivujete některou základní šablonu (třeba Twenty Sixteen), případně deaktivujete použité pluginy.

    Vždy nějakou dobu trvá než se provedou aktualizace šablon a pluginů pro novou verzi WP, takže mohou problémy nastat. Proto se doporučuje udělat raději zálohu před každou aktualizací. Desetinkové aktualizace, ale převážně sebou nenesou závažné změny.

    Chce to raději vybírat šablony a pluginy, které mají časté aktualizace a dost uživatelů.

    Aktualizace máte možnost vypnout úpravou wp-config.php. Potom je na Vás kdy se bude WP aktualizovat a máte možnost si před tím udělat zálohu. Jak vypnout se již na fóru probíralo vícekrát. Naposledy například tady.

    #31002

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    děkuji. Zkusila jsem vámi doporučenou šablonu, a i na ní, zrovna tak i na Twenty Fourteen se to chová stejně viz obrázek.
    Já jsem původně měla nainstalováno celkem asi 90 pluginů (všechny vesměs hodně stahované a dobře hodnocené), z nich jsem vytřídila asi 57 a včera je stáhla ještě na konečných 34, které bych měla na můj účel využít. Žádné zvláštní problémy jsem díky nim v průběhu testování nezaznamenala.
    Ale jak jsem uvedla, skutečně mám pocit že tyto změny nastaly právě po nejnovější aktualizaci WP.
    A právě že jsou anglické popisky i v administraci WP – tedy např.včera jsem měla nějaké problémy, tedy jsem pro jistotu udělala zálohu WP (přes BackupGuard a UpdraftPlus – kdy UpdraftPlus mi nahlásil nějakou chybu, že WP provedl zálohu s nějakými “mezerami”,které by mohly způsobit problém při kopírování souboru do PC), spustila optimalizaci WP Optimize. Potom jsem zaregistrovala při aktualizaci pluginu nějakou chybovou hlášku. Tatáž chybová hláška se objevila při smazání pluginu. Vždy to napsalo že se aktualizace/smazání nezdařilo cituji: Deletion failed: {“success”:true,”data”:{“delete”:”plugin”,”slug”:”ad-manager-wd”,”plugin”:”ad-manager-wd\/wd_ads.php”,”pluginName”:”Ad Manager WD”}}” – nicméně pluginy ve finále aktualizované i smazané jsou. Nevěděla jsem co to způsobuje, tak jsem pro jistotu dala obnovit zálohu (obě zálohy – nevím zda to byl správný krok), nicméně hlášky byly stejné – při mazání pluginu. Tak jsem se pokusila ještě odhlásit z WP a znovu přihlásit, ale ouha, začalo mi to psát že cookies brání přihlášení atd. Hledala jsem na netu rady a nakonec jsem na webu přejmenovala aktuální šablonu (Magazin Plus) a pak jsem se naštěstí přihlásila a šablonu smazala. Potom i při mazání pluginů se již WP choval správně, žádná hláška nenaskakovala, nicméně ten popisek o tom, že plugin byl úspěšně smazán byl již také v angličtině a to by nemělo s šablonami mít nic společného že? Upozorňuji ale, že ty anglické popisky (kalendář, meta atd.) se objevily již několik dní dříve, nikoliv až včera po tomto mém experimentování.

    U toho překladu pluginu Page Visit Counter je mi to ale o to divnější, protože ten jsem překládala přes Loco Translate nikoliv přímo, ale s uložením do “languages/loco/plugins/count-per-day-<locale>.po”. Tedy pokud jsem to pochopila správně, tak tímto bych měla být jištěna proti přepisu vytvořené češtiny při aktualizaci (pluginu?).

    Ještě raději upozorním, že jsem nikdy nepřišla do praxe s nějakým HTML nebo CSS, něco jsem si o tom včera načetla, ráda bych do toho časem pronikla víc (asi mi ani nic jiného nezbyde naučit se vytvořit CHILD a v tom dělat custom úpravy)… Ale pokud byste mi něco takového nyní radili, muselo by to být opravdu jako pro laika :-).
    Deaktivaci pluginů a jejich zapínání zkusit mohu a děkuji za odkaz na postup při zákazu automatických aktualizací, to zvážím. Uvidím ještě, zda se neozve někdo, kdo by věděl možnou příčinu.
    Děkuji.

    Attachments:
    #31004

    lioness2
    Participant

    PS: tak mě ještě napadlo – je možné nějakým způsobem vrátit WP na verzi 4.7.1.? Že bych to vyzkoušela zda se to tím nespraví…? ;-)

    #31006

    lioness2
    Participant

    :-D tak vás asi pobavím… Ačkoliv se považuji za docela technický typ, vůbec jsem si již nevybavovala, že přímo v nastavení WP se nastavuje také jazyková verze. To jsem si vybavila až nyní při zkoumání návodu k Loco Translate… Tedy jsem do nastavení nakoukla a co vidím, bylo tam English. Poté co jsem to přehodila opět na češtinu, tak nejen kalednář atd. ale i widget počítání zobrazení stránky je již opět v pořádku v češtině. To by mě ale ani ve snu nenapadlo, že to bude mít takový vliv právě přímo na “znění” publikovaných stránek (včetně přeložených widgetů..). Jen ať nevypadám jako úplný hlupák zdůrazňuji, že já když jsem WP instalovala, tak jsem zde češtinu zaškrtla a na 99,9% jsem to neměnila (jistě ne vědomě). Je možné že by se to přehodilo nějakou chybkou samo při té aktualizaci WP na 4.7.2?

    #31047

    JKovac
    Participant

    Aktualizací na novou verzi WP se to zřejmě neudělalo. To by tady určitě těch dotazů bylo více. Spíše bych to svedl na nějaký plugin.
    Když jsem si tak pročítal Vaše příspěvky měl bych pár (osobních) připomínek.

    Nepoužívejte na jednu věc dva pluginy. Ani na zálohu. Mohou si způsobit komplikace navzájem, protože budou dělat oba jednu práci. Já osobně na zálohy používám Duplicator. Používal jsem jej na přenášení stránek z subdomén na kterých jsem si web chystal a tak jsem si na něj zvykl, že jej využívám i na zálohy. Přednost vidím v tom, že si kompletní zálohu uchovávám na svém PC a i při napadení stránek je mohu kompletně smazat a obnovit. V případě potřeby změny domény přenést i jinam.

    Pro testování Vám doporučuji vytvořit si testovací web na subdoméně. Pokud jste zkusila 90 pluginů, muselo Vám po nich zbýt spousta věcí v DB a na hostingu. Některé pluginy po sobě opravdu neumí uklidit a táhnete tento nepořádek sebou i během záloh. Na skutečné stránky dávat pouze to osvědčené co opravdu chcete.

    #31119

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    moc vám děkuji za radu ohledně subdomény. Vyzjistila jsem jak to vlastně funguje a s pomocí podpory na Active24 jsem si vytvořila 2 subdomény. Sice zatím nevím jak přesně bude fungovat přesun dat ze subdomény na hlavní doménu, ale to snad potom také nějak zvládnu.
    Co se týká Duplicatora, toho jsem také vyzkoušela, nicméně jsem se v tom příliš nevyznala a hlavně když jsem zkusila udělat analýzu, vypsalo mi to nějaké chyby, se kterými jsem si nevěděla rady, proto jsem se rozhodla používat k záloze něco jiného.
    Co se obnovené zálohy týká, všimla jsem si na webu v jistých složkách, např. ve složce wp-content, že všechny podsložky jsou tam zdvojeně, kdy u jedné je vždy přídomek “old”, např. themes-old, plugin-old – to tak má být? Nevím zda to takto vytvořil ten Backguard nebo UpdraftPlus, ale moc se mi to nelíbí. Mám to nějak promazat?
    A jak jste zmínil ten zbylý nepořádek po zkoušení 90 pluginů – dá se to nějak vyčistit? Třeba prohnat tím WP-Optimize?
    Děkuji.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti