Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel
jr a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.
-
jrParticipant
Dobrý den,
tento dotaz jistě zní zcela kuriózně a ultra-začátečnicky, ale vrtá mi to hlavou, tak píšu. Dnes v noci se mi sám od sebe zaktualizoval WP na verzi 4.7. A nemohu příjít na to, proč (resp. zda to není průvodní signál něčeho špatného)…
Nesetkali jste se někdo s něčím podobným? Pátral jsem všude možně – v JetPacku aut. aktualizace zapnuté nemám a na mých dalších webech nastavených podobně se to nestalo… Zkoušel jsem proskenovat přes Wordfence, nic nehlásí, zálohy v VaultPressu jsou v pořádku, záhada, které mě znervózňuje…
Díky za případnou radu!
JR
Dobrý den,
automatická aktualizace WordPressu je od verze 3.7 normální záležitost v případě “desetinkových” aktualizací, tzn. že automatický update pokud jej nezakážete (viz níže) bude probíhat u verzí 4.6.1 na 4.6.2, případně jak to bylo teď z verze 4.6 na 4.7.
Co se týká zákazu a povolení tak se to nastavuje v souboru wp-config.php
a to takto:
Zákaz: define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', false);
Povolení: define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', true);
@jr: Aktualizace na WordPress 4.7 by určitě neměla proběhnout sama od sebe. To bychom tu měli dnes už 100 dotazů :-) Patrně to máte povolené v souboru wp-config.php
nebo nějak nastavené v rámci nějakého pluginu, např. Jetpack to myslím umí, třeba to tam máte někde zaškrtnuté.
jrParticipant
Pánové, děkuji Vám oběma moc… Ano, ve wp-config.php
to mám “true”, ale netušil jsem, že se to týká i aktualizací velkých verzí, je možné, že jsem to někde odklikl, ještě popátrám…
Tedy, abych to pochopil, “true” ve wp-config.php
znamená, že se aktualizují všechny verze, včetně přechodu na “velkou”, jako dnes 4.7? (Měl jsem dojem, že se to týká jen těch desetinkových, ty samozřejmě běží…)
Díky ještě jednou!
JR
Oops omlouvám se, samozřejmě jsem kecal, jenom ty desetinkové. Takže na tu velkou by se vám to updatovat nemělo.
Ano, pokud je v wp-config.php uvedena hodnota define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', true );
pak se aktualizuje WP všemi verzemi, tedy i z 4.6 na 4.7.
Popsáno je to zde: https://codex.wordpress.org/Configuring_Automatic_Background_Updates
Díky všem :-)
@jr: Buď můžete celý ten řádek z wp-config.php
smazat a vrátíte se k defaultnímu chování, tedy automatické aktualizace jen na malé verze. Nebo můžete změnit hodnotu pro WP_AUTO_UPDATE_CORE
z true
na minor
, což je vlastně to samé. Nebo to nechat všechno povolené tak jako dosud :-) Ale žádný problém tam není, vše funguje tak, jak by správně mělo…
jrParticipant
Díky moc!! To jsem rád, že tímto se to vysvětluje, sice nevím, jak se mi to podařilo pustit, ale mě primárně šlo o to, aby to nebyl přiznak nějakého průšvihu… Tedy díky ještě jednou!
JR
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.
WordPress – novinky, návody a zajímavosti