Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Problémy s WordPressem › WordPress se sám zaktualizoval na v. 4.7
Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel jr a poslední změna je stará 9 let, 7 měsíců.
-
AutorPříspěvky
-
7. prosince 2016 (10:53) #30049
Dobrý den,
tento dotaz jistě zní zcela kuriózně a ultra-začátečnicky, ale vrtá mi to hlavou, tak píšu. Dnes v noci se mi sám od sebe zaktualizoval WP na verzi 4.7. A nemohu příjít na to, proč (resp. zda to není průvodní signál něčeho špatného)…
Nesetkali jste se někdo s něčím podobným? Pátral jsem všude možně – v JetPacku aut. aktualizace zapnuté nemám a na mých dalších webech nastavených podobně se to nestalo… Zkoušel jsem proskenovat přes Wordfence, nic nehlásí, zálohy v VaultPressu jsou v pořádku, záhada, které mě znervózňuje…
Díky za případnou radu!
JR7. prosince 2016 (11:24) #30050Dobrý den,
automatická aktualizace WordPressu je od verze 3.7 normální záležitost v případě “desetinkových” aktualizací, tzn. že automatický update pokud jej nezakážete (viz níže) bude probíhat u verzí 4.6.1 na 4.6.2, případně jak to bylo teď z verze 4.6 na 4.7.
Co se týká zákazu a povolení tak se to nastavuje v souboru
wp-config.phpa to takto:
Zákaz:define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', false);
Povolení:define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', true);7. prosince 2016 (11:31) #300517. prosince 2016 (11:37) #30052Pánové, děkuji Vám oběma moc… Ano, ve
wp-config.phpto mám “true”, ale netušil jsem, že se to týká i aktualizací velkých verzí, je možné, že jsem to někde odklikl, ještě popátrám…
Tedy, abych to pochopil, “true” vewp-config.phpznamená, že se aktualizují všechny verze, včetně přechodu na “velkou”, jako dnes 4.7? (Měl jsem dojem, že se to týká jen těch desetinkových, ty samozřejmě běží…)
Díky ještě jednou!
JR7. prosince 2016 (11:39) #30053Oops omlouvám se, samozřejmě jsem kecal, jenom ty desetinkové. Takže na tu velkou by se vám to updatovat nemělo.
7. prosince 2016 (11:49) #30054Ano, pokud je v wp-config.php uvedena hodnota
define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', true );pak se aktualizuje WP všemi verzemi, tedy i z 4.6 na 4.7.
Popsáno je to zde: https://codex.wordpress.org/Configuring_Automatic_Background_Updates7. prosince 2016 (11:55) #30056Díky všem :-)
@jr: Buď můžete celý ten řádek z
wp-config.phpsmazat a vrátíte se k defaultnímu chování, tedy automatické aktualizace jen na malé verze. Nebo můžete změnit hodnotu proWP_AUTO_UPDATE_COREztruenaminor, což je vlastně to samé. Nebo to nechat všechno povolené tak jako dosud :-) Ale žádný problém tam není, vše funguje tak, jak by správně mělo…7. prosince 2016 (11:58) #30057Díky moc!! To jsem rád, že tímto se to vysvětluje, sice nevím, jak se mi to podařilo pustit, ale mě primárně šlo o to, aby to nebyl přiznak nějakého průšvihu… Tedy díky ještě jednou!
JR -
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.