Nadřazené/podřazené varianty produktu pro Woocommerce?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Nadřazené/podřazené varianty produktu pro Woocommerce?

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wlashack a poslední změna je stará 4 roky, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38015

    wlashack
    Participant
    Web

    Zdravím,
    snažím se nadefinovat produkt s více variantami a trochu tápu. Chci takto vytvořit produkt “Vstupenka na akci“.
    Mám vytvořeny dvě Vlastnosti, jednak Místo konání (a v něm tři města Brno, Praha, Bratislava), a druhou vlastnost Termín konání, a v ní všechny termíny pořádaných akcí.

    Vytvořil jsem poté produkt Vstupenka na akci, který jsem nastavil jako “Produkt s variantami”, a v něm nastavil Varianty tak, že jsem zkombinoval vlastnost Bratislava se všemi bratislavskými termíny, vlastnost Praha se všemi pražskými termíny a Brno se všemi brněnskými termíny.

    Když produkt zobrazím, vidím na stránce dvě rozbalovací políčka. To první “Místo konání” nabízí na výběr Brno, Prahu ne Bratislavu. Vyberu-li si zde třeba Brno, očekávám, že v tom druhém rozbalovacím políčku budu mít na výběr jen z brněnských termínů tak, jak jsem to nakombinoval při definici Variant. Jenže ono mi to nabízí úplně všechny kombinace, tedy i ty, kde je jako místo konání Praha nebo Bratislava.

    Nechápu, jak to funguje. Nedává mi to smysl. Přijde mi, že ta dvě rozbalovací pole nabízející varianty spolu vůbec nespolupracují. Resp. že to první je úplně zbytečné, když v tom druhém vidím úplně všechny varianty bez ohledu na to, jaké město je v tom prvním poli vybrané. Koukám do toho už půl dne a nevím si rady.

    Poradíte, co s tím? Díky.

    #38029

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, funguje mi to bez problémů. Vyrobil jsem si 3 města a 4 termíny, nastavil kombinaci Prahy a termínů leden a únor a na webu se to všechno správně zobrazuje (viz přiložené screenshoty).

    Pokud není problém v nastavení, tak bych ještě zkusil deaktivovat ostatní pluginy a nasadit základní šablonu Twenty Nineteen.

    #38032

    wlashack
    Participant
    Web

    Díky za info, přesně takhle bych to potřeboval mít.

    Můžeš mi prosím ještě poslat screenshot, jak u tebe vypadá záložka Vlastnosti (a ty vlastnosti rozbalené, ať vidím, co tam máš kde nastaveno)? Děkuji.

    #38033

    admin
    Keymaster
    Web

    Určitě, tady jsou vlastnosti.

    Pak jsem si nechal vygenerovat všechny varianty na základě vlastností (a přebytečné smazal), ale mělo by to fungovat i tak, že se přidávají postupně (pouze vybrané).

    #38035

    wlashack
    Participant
    Web

    Hmm, tak to máme úplně stejně. Přesně jak píšeš jsem to také udělal. Nechápu. Ale v každém případě jsem rád, že uvažuji správně a že to má fungovat, jak potřebuji.

    Moc díky!

    #38036

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, podezříval bych asi nějaký plugin nebo šablonu.

    #38080

    wlashack
    Participant
    Web

    Tak jsem nakonec přišel na příčinu, resp. přišel na to můj porgramátor. Kdyby to někoho zajímalo, přikládám, co mi k tomu užitečného napsal, třeba to někomu také pomůže:

    Ahoj, zkoumal jsem ty varianty a po vyloučení asi úplně všech možností jsem přišel na to, že filtrování variant podle vlastností funguje pouze pokud je variant 30 nebo méně. Když jsem 3 varianty smazal (měl jsi jich 3×11, tedy 33), začalo se to chovat dle očekávání.

    Taky jsem zjistitl, že Woocommerce má omezení na 50 variant (zřejmě jde o to, že jsou varianty náročné na výkon) a pro ajaxové filtrování je ten limit nastavený na 30. Našel jsem způsob, jak limit změnit (posledních 5 řádek ve functions.php) a nastavil ho na 50. A funguje to.

    Jelikož tenhle limit existuje, tak i když se dá posunout, doporučoval bych ho příliš nepřekračovat.

    #38084

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky moc, tak to zabolelo…
    @admin už totiž asi stárne a začíná zapomínat a špatně hledat v historii :-(

    Jsou to téměř přesně 4 roky, co jsme to tady na fóru vcelku detailně řešili :-(

    #38094

    wlashack
    Participant
    Web

    A tak to se stane, jsme lidé. :)
    V každém případě díky a ať se daří!

    #38098

    admin
    Keymaster
    Web

    Amen. Teď už si to snad budu zase nějakou dobu pamatovat :-) Ještě mě napadlo, že by šlo možná udělat pro každé místo samostatný produkt (a varianty by byly pouze odlišné datum), čímž by se to asi zjednodušilo a nebylo by potřeba limit navyšovat.

    #38101

    wlashack
    Participant
    Web

    Pointou celé té záležitosti je právě existence jediného produktu na všechny akce v roce. A vyřešilo se to, funguje to, takže velká spokojenost.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti