Mediální soubory

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  valentaj a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #23155

    valentaj
    Participant

    Nejdou přiřazovat do stránek a příspěvků data z mediálních souborů! Problém trvá cca přes tři týdny… Přitom jsou na médiích soubory standardně nahrány. Podle experta jsou všechna nastavení na webu v pořádku. Jedná se o http://www.odscernovice.cz. Děkuji za vyřízení a nápravu chyby…

    #23156

    admin
    Keymaster
    Web

    Co to přesně znamená, že “nejdou přiřazovat”? Nejde vkládat mediální soubory do textu? Nemůže problém souviset s aktualizací na novou verzi WordPressu 4.2 (vyšel asi před dvěma týdny)? Jaké pluginy používáte? Zkoušel jste je všechny deaktivovat?

    #23157

    valentaj
    Participant

    Děkuji za odpověď. Opravdu nic nevím o aktualizaci na novou verzi 4.2. O pluginech toho vím pramálo, ale rozhodně jsem je nedeaktivoval, abych neudělal více škody jak užitku. Je jich tam asi 10! Konkrétní detailní problém: mám nahrán plakát Den dětí v médiích a chci ho umístit na úvodní stránku, což se mi nedaří (nejen mně). Prosím sdělte mi podrobně krok po kroku co mám učinit, aby byl plakát umístěn na úvodní stránce… Děkuji.

    #23158

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže máte nějakého správce webu? Protože někdo ho aktualizovat musel? Když chcete obrázek vložit do stránky, tak se objevuje nějaká chyba? Nebo se jen nevloží? Problém patrně nebude přímo ve WordPressu, ale v nějakém pluginu, který způsobuje konflikt. Proto jsem doporučoval, abyste je zkusil všechny deaktivovat a následně vkládání obrázků znovu vyzkoušel. Postup pro vložení obrázku je velmi jednoduchý, stačí otevřít stránku v administraci, kliknout na tlačítko “Mediální soubory”, zvolit obrázek a vložit ho do stránky.

    #23160

    valentaj
    Participant

    Správcem webu jsem nyní já, dva, tři týdny… Samozřejmě jsem se nejdřív obrátil na správce minulého, aby se problém pokusil odstranit. Po několika dnech k mému překvapení mi sdělil, že s tím nehne… a to tomu rozumí určitě více než já. Doporučil mi právě abych se obrátil na vaši službu…Když kliknu na “mediální soubory” tak se nic nezobrazí! Takže nemohu nic vybrat na jakoukoli stránku. Opravdu mám deaktivovat všechny pluginy?! Jedná se o Akismet, All in one pack, contakt form7, google xml sitemaps, podpora češtiny, share buttons by addtoany, social media widget, subscribeto comments, wp favicon a wp super cache. Nezhroutí se celý web? Děkuji za odpověď.

    #23161

    admin
    Keymaster
    Web

    Po deaktivaci pluginů by se nic nebezpečného stát nemělo, ale pro jistotu si můžete udělat zálohu webu a databáze. Pokud si na to netroufáte, tak pošlete přihlašovací údaje a zkusím se na to podívat. Ale první co udělám, bude deaktivace všech pluginů :-)

    #23162

    valentaj
    Participant

    Děkuji za snahu… Přihlašovací údaje posílám na pavelevap@separatista.net. Věřím Vám, že tomu přijdete na kloub. Heslo si potom změním… Můžete zkusit umístit plakát “Dětský den 2015” na úvodní stránku, pokud to půjde. Ten plakát jsem tam nahrál já, potom už se mi nedařilo. (www.odscernovice.cz)

    #23163

    admin
    Keymaster
    Web

    Způsobuje to stará verze pluginu All in One SEO Pack 2.1. Po jeho deaktivaci začne vše fungovat. Zkuste plugin aktualizovat (i všechny ostatní) a poté ho znovu aktivovat, třeba to už bude v pořádku… Pokud aktualizujete samotný WordPress, tak musíte držet krok i s pluginy a používat aktuální verze…

    #23164

    valentaj
    Participant

    Moc se mi nedaří… po deaktivování All in one seo pack 2.1 se stala sice změna, ale do příspěvku se mi zobrazuje pouze text “Den dětí” a ne obrázek… Tak nevím…

    #23165

    admin
    Keymaster
    Web

    Zmiňovaný soubor “Den dětí…” není obrázek, ale je to formát .pdf, který se na webu automaticky nezobrazuje. Pro tyto účely sice existují různé pluginy (řešili jsme to např. zde), ale jednodušším způsobem bude asi uložení obsahu souboru do podoby obrázku, který pak snadno nahrajete a vložíte do příspěvku…

    #23166

    valentaj
    Participant

    Velice děkuji za pomoc… sám bych to zajisté nezvládl! Bylo to poněkud náročné, ale podařilo se. Převedl jsem formát na “JPEG” a DD2015 je již na úvodní stránce. All in one seo pack 2.1 je deaktivován, ostatní pluginy jsem nechal na pokoji. Heslo jsem si změnil… Možná se ještě někdy ozvu, člověk nikdy neví… Dobrou noc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti