Jak zakázat komentáře u dané stránky a zobrazení stručného výpisu v twenty ten

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak zakázat komentáře u dané stránky a zobrazení stručného výpisu v twenty ten

Zvolené téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)
  • Autor
    Příspěvky
  • #920

    neteyes
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    Zaprvé bych se chtěl zeptat jak zakázat komentáře u vybrané wordpress stránky.

    Např.pokud nechci aby lidé mohli komentovat stránku “o blogu”.

    Potom bych se chtěl zeptat kde mám přepsat v šabloně twenty ten přepsat kod aby se zobrazoval na úvodní stránce stručný výpis…

    Nevíte kde v twenty ten naleznu rozhraní mezi článkem a komentářem(tam chci implementovat reklamu sklik)…?

    Děkuji za reakce.

    #8057

    Lukenzi
    Participant

    1) bez pluginu to lze řešit jednoduše, stačí si otevřít soubor page.php tvé šablony a najít řádek s funkcí comments_template(); (většinou někde dole). A potom před tuto funkci vložit tuto podmínku:

    if(!is_page('o-blogu')){

    comments_template();

    }

    Výsledek je takový, že pokud stránka nemá URL “o-blogu” vloží se komentáře, tedy logicky pokud je to stránka s URL “o-blogu” komentáře (soubor comments.php) se nevloží…

    2) V souboru “loop-single.php” hned nad již zmíněnou funkci comments_template(); (je tam v originále HTML komentář <!-- #nav-below -->.)

    #8058

    J-Prause
    Participant

    K tomu znemožnění komentářů ke stránce: v administraci (editaci) stránky jsou dvě zaškrtávací volby ‘Povolit komentáře.’ a ‘Povolit trackbacky…’. Stačí přece nechat je nezaškrtnuté a žádný komentátor si na té stránce neškrtne.

    #8059

    admin
    Keymaster
    Web

    Ještě doplním, že komentáře můžeš zakázat i v administraci u konkrétní stránky v sekci Komentáře. Pokud ji nevidíš, tak je skrytá a musíte ji nejdříve zobrazit pomocí horní záložky “Nastavení zobrazených informací” (Pozor, Komentáře tam jsou dvakrát, jednou nastavení a jednou jejich zobrazení).

    Co máš na mysli pojmem “stručný výpis”? Pokud zde chceš zobrazovat úvod textu, tak stačí používat značku pro pokračování textu (podrobnosti v našem článku). A pokud tam chceš přímo text ze sekce “Stručný výpis” z administrace, tak musíš v souboru loop.php zaměnit použití funkce the_content() za the_excerpt().

    Lukenzi, J-Prause: Pánové, ještě jsem ani nedopsal svoji odpověď, a na chvíli si odskočil a už v ní ani není nic objevného :-)

    #8060

    Lukenzi
    Participant

    njn kdo dřív příjde… :D Každopádně

    J-Prause: tato možnost ale znepřístupní komentáře pro všechny stránky najednou

    admin: U některých šablon není tato volba dostupná jak jsem si všiml, například výchozí šablona TwentyTen

    Edit: teď na to koukám a i když tato výchozí šablona na stránce komentáře normálně zobrazuje, v administraci při úpravě/vytvoření neobsahuje volby pro povolení/zakázání komentářů (nejnovější verze WP)…v minulosti to ale tuším bylo…

    #8061

    J-Prause
    Participant

    Je to takto:

    komentáře lze povolit nebo zakázat zaškrtnutím/nezaškrtnutím zmíněných voleb. Ty jsou na dvou místech.

    1) na hlavní administrační stránce po vstupu do Nastavení/Komentáře hned nahoře v Základní nastavení je ‘povolit oznamování…’ a ‘povolit … přidávat komentáře…’. Toto nastavení má platnost pro všechny stránky a příspěvky dané aplikace.

    2) na administrační stránce Stránky nebo Příspěvku jak už jsem zmínil výše. Zde nastavení platí pro danou stránku nebo příspěvek. Pokud políčka nevidíme, pak musíme, jak píše admin, volit v tom horním nastavení.

    To vše platí bez ohledu na šablonu. Ani TwentyTen tomu nebrání.

    #8062

    Lukenzi
    Participant

    Pokud políčka nevidíme, pak musíme, jak píše admin, volit v tom horním nastavení.

    To vše platí bez ohledu na šablonu. Ani TwentyTen tomu nebrání.

    Jak jsem psal, v šabloně TwentyTen tato volba u stránky není (ani v horním natavení).

    #8063

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Funguje to v pořádku i u šablony Twenty Ten. Jediné, co mě napadá, že ji máš nějak upravenou (functions.php)?

    #8064

    Lukenzi
    Participant

    Teď jsem stáhl úplně novou verzi WP v češtině a pokud chci vytvořit stránku (nebo upravit) ve výchozí šabloně TwentyTen nemám nikde žádné nastavení komentářů (ani nahoře v těch zaškrtávacích políčkách). U článků jsou, ale u stránek ne. Podotýkám, že WP je čerstvě stažený a nainstalovaný, nebyly v něm dělány žádné úpravy a neobsahuje žádné pluginy (kromě výchozích).

    Edit: Volba v hlavním nastavení “Povolit návštěvníkům webu přidávat komentáře k příspěvkům a stránkám

    (Toto nastavení se dá ještě změnit u konkrétního příspěvku nebo stránky.)” je povolena, u článků mám možnosti povolení komentářů, trackbacků a pingbacků v pořádku ale u stránky to prostě není

    #8065

    Lukenzi
    Participant

    Hm tak tomu nerozumím… Podíval jsem se na to v jiném prohlížeči (opera) a komentáře tam opravdu jsou. Promáznul jsem tedy cache pohlížeče, cookies atd a už je vidím, ale nechápu proč ta volba nebyla nahoře v tom “Nastavení zobrazovaných informací” (slepý fakt nejsem opravdu to tam nebylo,bylo tam jen 5 položek)…

    #8066

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Věřím, už se mi stalo také několik podobných záhadných věcí, které obvykle souvisí s JavaScriptem. Bohužel se mi to pak ale nepodařilo nasimulovat znovu, abych to mohl nahlásit vývojářům jako chybu. Pokud se ti ta chyba povede vytvořit ještě jednou, tak je ideální čas na detailní bugreport do Tracu :-) Instaloval jsi to na nějaké nové doméně?

    #8067

    Lukenzi
    Participant

    Ne, samozřejmě to zkouším znovu, ale nedaří se mi to. Možná to má souvislost s mým ne zrovna úspěšným nastavením eAcceleratoru, který jsem předtím zkoušel.

    Jestli se nemýlím tak položky v tom nastavení “Zobrazovaných informací” jsou generovány podle dostupných widgetů na dané stránce (názvy položek nastavení jsou titulky widgetů) a patrně celé to nastavení nějak “uvízlo” v cache a zobrazovalo se mi asi nějaké starší ze šablony, která neumožňovala komentáře na stránce. Jinak si to nedovedu vysvětlit…podívám se na to ale trochu víc podrobněji, možná jde jen o nějakou drobnost v posílaných hlavičkách v administraci (ono celé to kešování administrace je nějaké podivné, ale to je na delší debatu…).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (z celkem 12)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti