Jak přidám postranní panel

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22324

    Ramon
    Participant
    Web

    Jak přidám postranní panel při tvorbě webu- když nepoužívám šablonu? A jak uzpůsobím záhlaví? Díky

    #22326

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli tomu dobře rozumím. V každém případě musíte nějakou šablonu používat jinak nebude WordPress fungovat?

    A chcete přidat postranní panel, aby se nově zobrazoval někde na webu nebo jen nastavit určité místo na webu, abyste tam mohl zobrazovat widgety?

    A záhlaví chcete mít volitelné (tedy možnost ho nastavit v rámci administrace) nebo ho chcete vlastně nejdříve vůbec nějak definovat na webu?

    Zkuste to prosím popsat trochu podrobněji…

    #22328

    Ramon
    Participant
    Web

    To admin: Děkuji za odpověď- i když nejsem si jistý, jestli vaše 1. věta je otázka, nebo konstatování. Mate mě otazník na konci věty. Ale, když jste admin, těžko se mě začátečníka budete ptát :) Tak to je smůla, myslel jsem, že tu šablonu vytvořím ve WP na míru. Protože jinak mám dojem, že se běžně šablony nedají moc přizpůsobovat- pokud mi tuto domněnku vyvrátíte, budu rád.
    Doplňuji: když jsem psal v úvodní otázce, že nechci použít šablonu- myslel jsem jako autorskou nechci.

    #22369

    admin
    Keymaster
    Web

    Otazník tam byl proto, že jsem tomu nerozuměl a jen jsem se snažil ujistit :-) Ale už jsem pochopil, že asi vytváříte svou vlastní šablonu a tím je to vysvětlené…

    Můžete si projít některé z mnoha návodů na tvorbu šablon pro WordPress (např. 1, 2 nebo 3).

    Dostupné šablony obecně měnit lze, ale větší změny (např. přidání postranního panelu) jsou složitější (záleží jak jsou navržené). Často je ale jednodušší způsob najít nějakou vhodnou šablonu (i když ne ideální) a trochu ji upravit než dělat celou šablonu sám. Některé složitější šablony pak např. umožňují i počet postranních panelů měnit podle jednotlivých stránek. Možnost nastavení vlastního záhlaví v dnešní době podporuje už velmi mnoho šablon.

    Ale ještě se vrátím k původnímu dotazu, máte postranní panel a záhlaví definované v HTML a CSS a pouze ho chcete pomocí příslušných funkcí zprovoznit ve WordPressu, aby ho mohl uživatel libovolně měnit (např. prostřednictvím widgetů), nebo ho nemáte ještě ani v HTML podobě a nevíte jak na to?

    #22445

    Ramon
    Participant
    Web

    Děkuji za odpověď. K otázce v závěru: postranní panel nemám vůbec. Jdu se tím teď zabývat – co píšete. Kdybych něčemu nerozuměl, ozvu se.

    Ještě dotaz: jaký je formát webové šablony pro WP- přípona? Dočetl jsem se, že takovou šablonu lze vytvořit ve Photoshopu. S tím já ale nepracuji- lze to i v CorelDraw?

    #22450

    mirekk
    Participant
    Web

    Pro začátek bych vřele doporučil si přečíst několik doporučení od tvůrců WORDPRESS. Třeba toto, a dál pak pokračovat třeba sem.
    Pro začátek bych ale já osobně použil nějakou free šablonu, kterou bych upravil. A teprv pak bych se pouštěl do vlastní šablony. Ale záleží na vás, jak se rozhodnete. Literatury na netu pro tvůrce šablon je kupy. Přeju vám, ať se dílo daří.

    #22502

    admin
    Keymaster
    Web

    @ramon: Obecně si můžete nejdříve připravit grafický návrh (např. Photoshop), potom ho ale musíte převést do webové podoby (HTML a CSS) a následně z něj pomocí funkcí udělat šablonu (viz manuál, který doporučil @mirekk). Každopádně bych asi zvážil použití nějaké volně dostupné šablony a následně si ji třeba trochu upravil. A jako vzor fungování šablony můžete prozkoumat třeba výchozí šablonu Twenty Fifteen.

    #22533

    Ramon
    Participant
    Web

    Děkuji za reakce všem. Používání (někým druhým vytvořené) šablony se vyhýbám, hlavně proto, že se mi nedaří je uzpůsobovat, jsem grafik a vzhled na míru je pro mě důležitý. Teď vytvářím své šablony v Artisteer a exportuji je do ZIPu. Vzhled se dá nastavit dobře, ale bohužel se mi nedaří exportovat zase ty panely.

    #22540

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud používáte Artisteer, tak by neměl mít s postranními panely problém. S tímto programem nemám osobní zkušenosti, takže budete muset projít manuál, případně kontaktovat podporu. Doporučil bych také používat nejnovější verzi programu (aktuálně 4.3), ale stejně nebude asi umět všechno a třeba možnost vlastní volby záhlaví si budete muset následně doplnit přímo do šablony.

    Pokud jste grafik, tak bych zvážil spolupráci s nějakým kodérem/programátorem, který by mohl šablony připravovat a pouze byste je vytvářel v grafické podobě (a případně pro něj na oplátku vytvářel zase grafické návrhy). Každý se může soustředit na svou část práce a specializovat na konkrétní činnost…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti