Jak nastavit ukládání příspěvků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak nastavit ukládání příspěvků

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  pavlas a poslední změna je stará 6 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33295

    pavlas
    Participant

    Prosím o radu. V nastavení mám uvedeno, že chci zobrazovat stránku jako statickou. Rád bych měl u každé kategorie na všech stránkách stručný popis stránek a pod tím příspěvky. Avšak nejde mi vložit do stránky nic jiného, než příspěvek, ale pouze na jednu stránku u níž mám v přehledu uvedeno, že je to stránka s příspěvky (už bohužel nevím, kde jsem nastavil, že se na té stránce májí zobrazovat příspěvky). Nevím také, jak příspěvky ukládat na jednotlivé stránky. Kde se to nastavuje, aby se příspěvky zobrazovali na konkrétních stránkách? Je to v rubrikách? U widgetu Rubrika mám uvedeno, že se dá nastavit pouze v zápatí nebo postranní panel. Vůbec si s tím nevím rady, tak budu vděčný za každou informaci.

    #33297

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jsem to dobře pochopil, tak k tomu vůbec nepotřebujete stránky? Stačí vytvářet příspěvky a zařazovat je do příslušných rubrik a pak zobrazovat archiv rubriky. A pokud chcete mít v úvodní části nějaký text, tak můžete využít popis rubriky (v menu Příspěvky – Rubriky – upravit konkrétní rubriku), který by se tam měl zobrazit (pokud to šablona podporuje).

    #33309

    pavlas
    Participant

    Stránky potřebuji také. Původně jsem chtěl mít články nahoře viz zde mé stránky:
    http://www.uchovejzdravi.cz
    Tzn. v Alternativní medicíně, byliny, potravinové doplňky atd. jsem chtěl mít strukturovaně abecedně seřazené články – příspěvky. Ale pochopil jsem, že to nahoře je menu statických stránek, kde lze vložit jen 10 příspěcků do každé stránky? Nebo se dá více příspěvků vložit a nastavit stránkování. Tzn. aby ty jednotlivé stránky nahoře (Alternativní medicína, byliny atd.) měli více stránek s příspěvky?

    Nešlo by nějak udělat, aby se po kliknutí na např.Alternativní medicína zobrazily rovnou ty Rubriky v menu ideálně jako tlačítkové menu vlevo?
    Pokud s těmi stránkami nejde nic dělat, tak lze nastavit nějak podobné tlačítkové menu rubrikám, které mám vlevo, aby to nebyl pouze jen text pomocí např. nějakého widgetu?

    #33311

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli si rozumíme…

    “Alternativní medicína”, “Byliny” a další položky v horním menu jsou stránky? A jak jste do stránky “Alternativní medicína” vložil jednotlivé příspěvky? Omezení počtu příspěvků není, v základním nastavení se jich zobrazuje 10 na stránku (možno změnit v menu Nastavení – Zobrazování).

    Je třeba si uvědomit rozdíly mezi stránkou, příspěvkem, rubrikou a položkami menu. Stránka by měla obsahovat nějaký statický text, nejčastěji se používá např. stránka “Kontakt”. Stránka by neměla obsahovat žádné příspěvky, prostě jen nějaký text (obsah). Příspěvky obsahují aktuální informace a lze je přidávat do jednotlivých rubrik. Když napíšete nějaký příspěvek o bylinách, tak ho zařadíte do rubriky (nikoli stránky) “Byliny”. V archivu této rubriky pak budou všechny příspěvky zařazené do této rubriky.

    Odlišit musíte funkčnost navigačního menu (Vzhled – Menu), kde nemusí být pouze stránky, ale můžete si vytvořit vlastní menu, kam umístíte právě zmiňované rubriky. Pro každou rubriku tam budete mít speciální položku a “Byliny” nebude stránka, ale rubrika…

    #33312

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě jsem si uvědomil jednu věc, nové verze WordPressu (konkrétně od verze 4.4) umí vkládat příspěvky do stránek i ručně (prostřednictvím REST API), stačí vložit odkaz na příspěvek do stránky na samostatný řádek a měl by se zobrazit… Asi to není ideální, ale pro ruční uspořádání několika příspěvků by to mohlo stačit…

    #33322

    pavlas
    Participant

    Výborně, díky za velmi dobré vysvětlení. Už se v tom orientuji.

    Není mi ale jasné, zda je možné nastavit, aby se příspěvky v rubrikách stránkovaly?
    Tzn., aby dole byly čísla stránek: 1,2,3,4….. Dole se mi zobrazuje akorát tlačítko Starší příspevky. VIZ zde:
    http://uchovejzdravi.cz/?cat=13
    V této rubrice BYLINY je cca 13 zkušebních příspěvků.

    Je možné někde nastavit, aby se příspěvky ukládaly ne dle data, ale abecedně?

    Představoval bych si to ideálně tak, že bych měl na stránce OBSAH seznam všech příspěvků – článků roztříděných dle rubrik a u každého příspěvku by bylo uvedeno na jaké stránce se nachází v dané rubrice pro snadné vyhledávání. Jde o to, že chci, aby ty webovky byly jako velká přehledná enciklopedie (stovky článků), kde si každý bude moct lehce vše potřebné dohledat.

    Nedochází u starších příspěvků k nějakému automatickému mazání?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti