Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Problémy s WordPressem › Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in
Štítky: max_execution_time, Pipni.cz
Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel BuBy a poslední změna je stará 12 let, 5 měsíců.
-
AutorPříspěvky
-
17. února 2014 (7:11) #6494
Po aktualizaci WP na 3.8.1 CZ se při nahrávání souborů do mediálních souborů (a je jedno zda přes pokročilé nebo jednoduché nahrávání pomocí prohlížeče) to soubory nenahraje a vyskočí:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in ../wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387
Přijde mi divné, že to předtím fachalo a teď najednou ne.
Na 3.8.1CZ jsem přecházel z 3.8.1EN předtím jsem ručně přecházel na 3.8CZ z tuším že 3.6.1CZ.
—
Zatím jsem zkoušel (naštěstí je to zatím jen příprava a plnění webu před ostrým nasazením):
– prolézat toto forum plsu pomoc přes strejdu google (bez výsledku buď špatně hledám bo nevim)
– povypínat pluginy (bez výsledku)
– ručně aktualizovat WP na 3.8.1CZ (bez výsledku)
– prakticky komplet smazat WP kromě adresáře wp-content a nahrát aktualizaci 3.8.1 (bez výsledku)
—
Co jsem ještě nezkoušel je smazat databázi a rozjet všechno znovu (vzhledem ke stavu by to zatím až tak moc nebolelo, ale nadšením bych z toho neskákal). Taky jsem nezkusil vrátit se k 3.6.1CZ.
—
hosting máme u PIPNI: program – PROFI
17. února 2014 (8:24) #17742Problém je v tom, že máte povolenou maximální dobu běhu scriptu pouze 10 sekund. Pokud se pokusíte nahrát opravdu malý obrázek, stane se to samé?
17. února 2014 (9:36) #17743Což o to, toto mi z hlášky té chyby došlo.
Když nahrávám malý obrázek problém není.
Ale zkoušel jsem teď nahrát obrázek, který už jsem tam jednou nahrával (a tenkrát se povedl) a nyní nejde.
Akorát jsem ještě objevil jednu změnu, že občas (3 případy z 10 pokusů) když zkouším nějaký ten obrázek nahrát tak mi hodí stránku že stránka media_new nemohla být zobrazena, když se dá refresh tak to dojede, ale výsledkem je nakonec stejně:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in
17. února 2014 (9:58) #17744Řešením by bylo zvýšit execution_time. Pokud je to ve Vaší moci, zvyšte ho, pokud ne, poproste podporu. Problém může být malinko větší náročnost nového wordpressu.
17. února 2014 (10:41) #17745Podobný problém jsme řešili např. zde. Sice byl důsledek trochu jiný (nešla vytvořit nová stránka), ale příčina je stále stejná, tedy nízká hodnota pro
max_execution_time(standardně bývá 30 sekund) v kombinaci s nějakým dalším problémem na straně hostingu (špatně nastavený server, stará verze PHP, špatně nastavená grafická knihovna, atd).Zkuste také na zkoušku vypnout grafickou knihovnu ImageMagick, podrobnosti najdete zde.
17. února 2014 (11:00) #17746Tak opravdu máme nastaveno max_execution_time jen 10 požádal jsem tedy poskytovatele o navýšení a uvidíme až to nastaví.
Pak dám vědět jak to dopadlo. Děkuji za indicie jak to řešit.
17. února 2014 (11:31) #17747Možná je ale problém opravdu spíše v grafické knihovně a chyba s
max_execution_timeje pouze její důsledek (a u větších obrázků třeba nebude stačit ani vyšší hodnota). Zkusil bych také pro jistotu změnit grafickou knihovnu…18. února 2014 (6:50) #17748Tak poskytovatel navýšil (zatím jen na 30) a zdá se, že je to OK.
Díky za účast a rady.
-
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.