Error 503

Zvolené téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 24)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2050

    barvah
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    po instalaci pluginu (http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-custom-sidebar/) a jeho aktivaci se potýkám s errorem 503. Téměř neustále. Včera web najel asi na půl hodiny, poté opět v chybě 503. Takhle tomu už je celkem tři dny.

    Plugin jsem zkoušel smazat z FTP, k ničemu to ale nevede. Schválně jsem promazal i další pluginy, které by mohly web přetižovat, ale nic.

    Zkoušel jsem i zákaznickou linku wedosu, ti si neví rady. Prý ale zaznamenávají velkou zátěž na hostingu a už dokonce hrozili odpojením webu. Návštěvnost webu není taková, aby byl web neustále v 503 (800 lidí denně). Zkoušel jsem i smazat .htaccess – podstránky webu si tím pádem přestaly načítat, ale web i tak nenajížděl.

    Za každou radu budu vděčný.

    Můj web: http://nafilmu.cz

    Omlouvám se za špatně zvolenou sekci…

    #12557

    Lukenzi
    Participant

    1) proč nepoužíváte nejnovější verzi WP?

    2) Aktivace výchozí šablony neřeší problém?

    3) deaktivace všech pluginů neřeší problém?

    Web se momentálně ani nenačte, takže těžko říct kde je chyba…

    #12558

    barvah
    Participant
    Web

    Nejnovější verzi používám, jen jsem zkusit nahrát starší verzi. Nepomohlo.

    Dá se za deaktivaci pluginů myslet jejich smazání z fpt? Do administrace WP se totiž nejde dostat, natož ještě měnit šablonu.

    #12559

    admin
    Keymaster
    Web

    Pro deaktivaci pluginů stačí přejmenovat adresář wp-content/plugins.

    Vraťte tam správný soubor .htaccess, u Wedosu je to vcelku důležité, aktuálně mi web hlásí chybu 500, tedy i možný problém se souborem .htaccess.

    Výchozí šablonu aktivujete tak, že přejmenujete adresář s původně používanou šablonou – automaticky se tak deaktivuje a aktivuje se výchozí šablona.

    #12560

    barvah
    Participant
    Web

    Přepsal jsem složku s pluginy, vrátil původní .htaccess, šablonu také přejmenoval, aby se nahrála výchozí, ale chyba 503 stále přetrvává. To jsem z toho jelen.

    Už mě vůbec nic nenapadá…

    #12561

    admin
    Keymaster
    Web

    Já tam tedy pořád vidím chybu 500 (a nikoli 503). Buď je nějaký problém v souboru .htaccess nebo mohl být třeba odpojen web ze strany hostingu?

    #12562

    barvah
    Participant
    Web

    Podle Wedosu hosting není odpojen. Soubor .htaccess mám neupravený, nijak jsem do něj nešťoural. Chybu mi to háže opravdu 503. 500 jen když například htaccess smažu z ftp, ale vždy ho vrátím zpět.

    #12563

    Lukenzi
    Participant

    No jestli to chápu dobře tak web v současném stavu má výchozí šablonu, nemá aktivní žádné pluginy a vrací chybu 500 pokud smažete htaccess soubor – což je blbost.

    V tomhle stavu ten web prostě musí fungovat (maximálně dostanete 404 při kliknutí na odkaz článků nebo kategorií – nebudou fungovat trvalé odkazy).

    Zkusil bych komplet přeinstalovat WP (pokud ještě není) a pak ještě možná zkontrolovat databázi zda neobsahuje nějakou chybu v nastavených URL adresách nebo něco takového.

    #12564

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak už vidím i chybu 503. Zobrazení normálních souborů funguje, viz např. nafilmu.cz/readme.html Zkuste nahrát na web ještě např. nějaký .php soubor, kde bude jenom funkce phpinfo(), čímž zjistíte, zda se vůbec PHP zpracovává… Můžete také zkusit “odpojit” zcela WordPress, a to tak, že přejmenujete index.php. Pak už by se neměl WordPress vůbec načítat a nemělo by tedy docházet k žádnému přetěžování. Pokud stále nenačtete ani nějaký testovací .php soubor, tak to bude asi otázka na podporu hostingu…

    Pokud ano, tak bych zkusil ještě vytvořit novou databázi a udělat do ní novou instalaci WordPressu (soubory můžete nechat stávající, pouze změníte údaje ve wp-config.php).

    #12565

    barvah
    Participant
    Web

    S wordpressem nemám tolik zkušeností. Mohl bys mi vysvětlit, jak prohledat databázi, jestli neobsahuje ty chyby v url adresách? Vůbec nevím, co bych měl dělat :-D.

    Díky

    #12566

    barvah
    Participant
    Web

    Admin: Tak jsem vytvořil http://nafilmu.cz/zkouska.php a pořád je to mrtvý – 503. Zajímalo by mě, co ale podpoře napsat. Ti mě pošlou odkaz na jejich stránku s 503 a tím to hasne. Budou to brát jako mou chybu a nevím, jestli bude něco v jejich silách.

    Jinak jsem přejmenoval index.php a web je opravdu off. Tím pádem se ale načítá zkouska.php bez problémů.

    #12567

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak už tam máme pro změnu chybu 403 Forbidden :-)

    #12568

    barvah
    Participant
    Web

    Admin: Ano, 403 – protože jsem přejmenoval index.php

    #12569

    admin
    Keymaster
    Web

    barvah: Tak tím pádem to opravdu vypadá, že to dělá WordPress a patrně tam dochází k nějakému zacyklení, což je ale dost podivné, když by měly být všechny pluginy odpojeny. Zajímavé… Opravdu na webu neprobíhaly žádné jiné úpravy než aktivace toho zmiňovaného pluginu?

    Zkuste ještě přejmenovat soubor zkouska.php na index.php, zda se bude v pořádku načítat. A poté zbývá následující postup:

    1) Prohrabat se v databázi (viz Lukenzi) a hledat podezřelé věci…

    2) Zkusit novou instalaci WordPressu – nechat soubory, jen založit novou databázi a změnit wp-config.php.

    3) Překopírovat všechny soubory WordPressu. Ještě mě napadá, zda není v rootu nějaký skrytý a poškozený soubor .maintenance.

    #12570

    barvah
    Participant
    Web

    Abych byl přesnější, plugin jsem aktivoval bez problému. (Plugin údajně tvoří nové sidebary, které se zobrazují u určitých článků, které si člověk navolí). Klikl jsem na vytvořit nový sidebar a od té doby web zamrzl.

    Zkouska.php jsem přejmenoval na index.php a po zadání adresy webu index opravdu naběhl.

    Kdybych musel přikročit k nové instalaci, nepřišel bych o žádné články, obrázky atd? Web běžel rok bez problému a je na něm přes 1000 postů.

    .maintenance na rootu není.

    #12571

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Určitě je třeba nejdříve udělat kompletní zálohu databáze a všech souborů.

    2) Nová instalace bude v jiné databázi (změna v souboru wp-config.php), takže se v původní nic nezmění.

    3) Překopírování souborů na FTP nemá vliv na uložené články v databázi.

    #12572

    barvah
    Participant
    Web

    Ano, takže chápu dobře, že novou instalaci wordpressu udělám tak, že stáhnou aktuální verzi WP a přepíšu soubory v FPT?

    #12573

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, přesně tak. Udělejte si zálohu a pošlete mi login k FTP a databázi na email pavelevap@separatista.net, zkusím se na to podívat. Je to celé podivné, ten plugin by podle zdrojových kódů neměl dělat nic extra špatného…

    #12574

    barvah
    Participant
    Web

    Login zaslán. Díky mockrát za námahu!

    #12575

    barvah
    Participant
    Web

    Takže, tisíceré díky patří adminovi. Našel nesrovnalosti v tabulkách (wp_posts) a následně technik wedosu uvedl vše do pohybu.

    Jinak díky všem, kteří byli ochotní pomoci. Snad už bude web šlapat v pohodě.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 24)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti