Artisteer3 a zobrazování v různých typech monitorů / rozlišení

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Artisteer3 a zobrazování v různých typech monitorů / rozlišení

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  startakos a poslední změna je stará 11 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2255

    pastis
    Participant

    Dobrý den, máte někdo zkušenosti, jak upravit Artisteer3 šablonu, aby se v pořádku zobrazovala ve všech typech monitorů (15. 17, monily atd.)? Někteří klienti tvrdí, že se šablona v některých prohlížečích nezobrazuje správně. Problémy nastávají zejména u webů, kde jsou “natvrdo” dané rozměry pozadí, někdy “vylézají” i texty mimo rámce widgetů. To se např. při použití kolečka myši a Ctrl zmenšuje se vším ostatním (příklad zde: http://www.bejbasbabies.eu)

    Osobně nemám kontrolu, používám 15 a 17 palcový monitor a vždy se mi vše zobrazovalo správně. Stejně tak v Google Chrome i IE. Díky za radu.

    Vlákno v jiném foru: http://podpora.dgx.cz/wordpress/viewtopic.php?pid=22107#p22107

    #12891

    Lukenzi
    Participant

    1) Artisteer je bastl dobrý akurát tak pro “blogísky” a né pro profesionální stránky

    2) Vzhledem k tomu, že jako autor webu/vzhledu je uvedena paní Lucie Šestáková z webu tvorba-www-stranek.biz nabízející mimo jiné i “Profesionální tvorbu webových stránek” asi bych kontaktoval ji aby vám šablonu opravila do funkčního stavu, protože ten váš web opravdu funkční není.

    Mimochodem nemusíte chodit daleko, stejná osoba zde pod přezdívkou litolka nabízí “tvorbu” www stránek nebo “školení“.

    Nechápu jak může někdo, kdo prodává tyto nefunkční hnusy (čti šablony) a nabízí školení za né zrovna malé peníze, žádat o pomoc s WordPressem.

    Ale možná se mýlím a dotyčná žádnou pomoc nepotřebovala, jen tady neskutečně drze zkouší nepovedený linkbuilding na její weby…

    #12892

    admin
    Keymaster
    Web

    Ad 1) Program Artisteer nemám sice příliš v oblibě a produkuje často velmi nepěkné (zbastlené) HTML, ale pro jednoduché weby asi stačí a je to vcelku zajímavé řešení pro lidi, kteří chtějí vytvářet vlastní šablony (a nejdou cestou grafik + kódování + tvorba šablony).

    Ad 2) Zatím jsme neomezovali žádné související inzeráty (ani odkazy). Mnoho uživatelů používá anonymní přezdívky a když třeba následně problém řešíme prostřednictvím emailu, tak se z nich často vyklube “WordPress designér”, “programátor”, atd :-) A hádejte kolik podobných lidí po vyřešení problému nabídlo nějakou protislužbu, drobný příspěvek či odkaz? Téměř nikdo. Nebrečím, jen konstatuji :-) Někteří sem chodí dokonce pro radu, i když třeba před lety nezaplatili za vykonanou práci :-) Kdybychom radit nechtěli, tak to dělat nebudeme, ale nad nějakými přísnějšími pravidly se občas také zamýšlím…

    Jinak tu o pomoc mohou samozřejmě žádat i vývojáři a lidé, kteří WordPress “prodávají”, ale občas to někteří přehánějí, když chtějí řešit konkrétní problém pro konkrétní web (za který dostanou zaplaceno) a nakonec se ani neobtěžují napsat “Díky, bylo to nakonec kvůli tomuto”. To ale nebyl případ litolky, kde byla opravdu chyba ve formuláři (přehlédnutí) a psali jsme si email (posílala přístupy).

    pastis: Máte nějaký screenshot tohoto problému? Nebo alespoň konkrétní podmínky, kdy by to šlo nasimulovat (prohlížeč, rozlišení, kde je co špatně)?

    #12893

    Lukenzi
    Participant

    Tak ještě jinak, pod uživatelskýmy jmény litolka a pastis je jedna a ta samá osoba, předpokládám, že paní Lucie Šestáková.

    Stejně jako na jiném fóru opět pod přezdívkou litolka a nečekaně pastis2 produkuje pouze zbytečné dotazy, které se tady všichni snažíme s ochotou vyřešit pouze za účelem odkazování na své “výtvory” (stačí se podívat na údajné stránky s problémem – každá má nějakou spojitost s webem tvorba-www-stranek.biz.

    Všem tedy důrazně doporučuji vyhnout se jakékoliv spolupráce s paní Šestákovou, protože (nejen na tomto fóru) pouze zneužívá ochoty zdejších uživatelů, kteří se snaží zdarma pomáhat každému kdo má s WordPressem nějaký problém, pouze za účelem její vlastní propagace. A také hlavně proto, že její práce nestojí za nic.

    btw jestli se nemýlím tak paní Šestáková má přerušenou živnost…

    #12894

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Hmmm, pořád tak nějak nevím, co si o tom mám myslet? Ano, jde patrně o stejnou osobu, nevím proč používá různá uživatelská jména. Nechce se mi ale věřit tomu, že by to byl nějaký plánovaný pokus o linkbuilding? Nemůže jít pouze o někoho, kdo se snaží s WordPressem “podnikat” a zatím nemá moc zkušeností (a využívá všechny možnosti propagace)?

    #12895

    Lukenzi
    Participant

    Ano, jde patrně o stejnou osobu, nevím proč používá různá uživatelská jména.

    Asi je to nějaký komplex protože uživatelská jména litolka a pastis jsou jak zde, tak i na podpora.dgx.cz a dokonce i na webtrh.cz.

    Nechce se mi ale věřit tomu, že by to byl nějaký plánovaný pokus o linkbuilding

    1) uživatel litolka zde nabízí školení s odkazem na svůj web.

    2) uživatel litolka nabízí dokonce i tvorbu kompletních webů samozřejmě s odkazem na svůj web.

    3) uživatel litolka řeší problém na webu, který “vytvořila” sama a který opět odkazuje na její web.

    4) uživatel pastis řeší na této stránce problém na webu, který “vytvořila” sama a který odkazuje opět na její web.

    5) vše co je zde na foru je v té samé podobě i na foru podpora.dgx.cz (kde je podobných “problémů” ještě mnohem víc).

    Každopádně i kdyby to nebyl úmyslný linkbuilding tak mé varování platí, protože z položených dotazů jasně vyplývá, že dotyčná tvůrkyně “profesionálních webových stránek na WordPressu” má s WordPressem minimální zkušenosti a udělat si od ní web bych nechtěl ani zadarmo.

    Nemůže jít pouze o někoho, kdo se snaží s WordPressem “podnikat” a zatím nemá moc zkušeností (a využívá všechny možnosti propagace)?

    Může a určitě to tak i je, ale to neznamená, že by uživatelé neměli být varováni před tím, že za jejich nemalé peníze dostanou bastl naklikaný v aplikaci (která je ještě nějaké historické verze – tak nějak tuším proč), který navíc nefunguje tak jak by měl (každý web vytvořený v artisteeru se při určitých rozlišení zobrazuje špatně).

    Jinak v tom co jsem napsal není nic osobního, paní neznám a v čem podniká je mi úplně jedno, jen mně zarazilo toto lovení potencionálních (a nezkušených) zákazníků zde na fóru někým kdo své práci očividně vůbec nerozumí. Ano vím o tom, že podobných “tvůrcu webu” už zde bylo a stále je víc, ale nikdo z nich nebyl tak drzý aby si pro větší úspěšnost vytvořil další účet.

    Možná si zkusím jen tak ze srandy od dotyčné nechat vytvořit v dnešní době normální webové stránky – tedy moderní responzivní web v HTML5 a CSS3, jsem docela zvědavý na odpověď :)

    #12896

    admin
    Keymaster
    Web

    Lukenzi: Respektuju názor na prezentované weby, ale nebyl bych s hodnocením zase tak příkrý. Weby alespoň nebudou mít nějakou zásadní bezpečnostní trhlinu typu TimThumb, řešili jsme to např. zde :-)

    Díval jsem se na prezentovaný web a sice bych si ho asi nekoupil (protože tomu trochu rozumím), ale myslím, že některým zákazníkům může vyhovovat a nebudou s ním mít větší problémy. Přijde mi, že tam všechno víceméně funguje a možná ještě ani není dokončen. A pokud je opravdu celý vytvořen pomocí programu Artisteer, tak je to spíše obdivuhodné :-) Nebude tam ideální HTML zdroj a bude to trochu “bastl”, ale pro určitou cílovou skupinu to nemusí být problém…

    A nechci také odradit případné tazatele/vývojáře/obchodníky, aby se na fórum báli chodit, že jim to tady roztrháme na kousky. Do budoucna bych chtěl inzerci z fóra zcela oddělit a pořád také přemýšlím nad tím, že bychom mohli nějakým způsobem hodnotit/garantovat kvalitu šablon/pluginů na které narazíme…

    A pokud jde o duplicitní dotazy na více fórech, tak to uživatel “litolka” asi prostě zkouší, kdo odpoví dříve. Nehledal bych tam žádné větší snahy o cílenou propagaci a linkbuilding. Ano, trochu to přehání s odkazy na svoje weby na nepříliš vhodných místech, ale kvůli tomu bych asi “neshazoval” celou její práci. Artisteer je prostě jedno z potenciálních řešení a v zahraničí ho používá mnoho firem… Některé prémiové šablony jsou pak ještě mnohem horší než výsledky tohoto programu.

    Je také otázkou, zda je vhodné se prezentovat na fóru s firmou vytvářející weby a žádat přitom o výpomoc, ale to už asi není naše starost. Na fóru tu máme mnoho vývojářů a obchodníků, ale téměř nikdo se tu neprezentuje pod oficiálním názvem firmy.

    A ještě se vrátím k původnímu zmiňovanému problému se zobrazením: Než začnete něco upravovat, tak zkuste šablonu vygenerovat v nejnovější verzi programu Artisteer, která obsahuje mnoho novinek. Na webu byla použita verze 3.1.0.48375, která vyšla počátkem roku 2012. Nově je však k dispozici verze 4.0, která by mohla řešit třeba i flexibilní (responsive) design. Pokud bude problém nadále přetrvávat, tak se na to zkusíme ještě podívat, ale nemá cenu to blíže zkoumat na staré verzi programu…

    #12897

    pastis
    Participant

    Dobrý den,

    rozhodl jsem se vstoupit do celé diskuse. Jedná se celkově o trochu nedorozumění. Paní Šestáková není jediná, která na tvorbě webu pracuje, jako její manžel jsem zároveň jejím spolupracovníkem. Některé věci řešíme nezávisle na sobě,proto tento druhý login. Rozhodně se nejednalo o záměr.

    Nebudu hodnotit komentáře některých uživatelů, ani se nebudu vyjadřovat k tomu, zda je Artisteer dobrý nebo špatný program. Celé vlákno bych tímto ukončil, neboť jsme se spojili již s kodérem, který bude případné problémy řešit.

    #12898

    startakos
    Participant

    Dobrý den,

    mohl by prosím někdo napsat řešení původního dotazu? mám stejný problém s Artisteer.

    Děkuji.

    #12899

    admin
    Keymaster
    Web

    spartakos: Nebyla by ukázka? Jakou používáte verzi programu Artisteer?

    #12900

    startakos
    Participant

    Koupil jsem A4 a zde je odkaz- wwww.ubytovani-pribor.cz

    #12901

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkoušel jsem Chrome a nevidím tam žádný větší problém? Naopak když web zobrazím na menším monitoru, tak to vypadá, že je šablona flexibilní (responsive) a automaticky se přizpůsobí…

    #12902

    startakos
    Participant

    Zjistil jsem problémy na pc u přítelkyně- má monitor 17″ 4:3 Původně se nekorektně zobrazovalo záhlaví- změnil jsem doctype, ale i nadále trvá problém s rozlišením. Při otevření IE a zadání adresy se zobrazí nekorektně, ale pokud dám minimalizovat IE, naskočí stránky jak mají i při přepnutí na max.Zkoušel jsem to i nyní doma na 17″ 4:3 a to samé.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti