Jak správně vytvořit šablonu Child v Child theme configurator?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Jak správně vytvořit šablonu Child v Child theme configurator?

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  JKovac a poslední změna je stará 7 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #31726

    lioness2
    Participant

    Dobrý den,
    stáhla jsem si plugin Child theme configurator a vytvořila jsem v něm child šablony Hueman.

    Nyní si ale nejsem vůbec jistá, zda jsem ji vytvořila správně, protože se mi stalo tohle:
    Dělala jsem nějaké úpravy v CSS a to tak, že jsem v nastavení WP – Vzhled – přizpůsobit – CSS zadala příslušné CSS kódy a vše se v pořádku upravilo. Všimla jsem si ale poznámky, která zněla takto “Toto pole použijte k testování jednoduchého CSS kódu. Pro komplexní úpravy CSS doporučujeme upravit soubor style.css v odvozené šabloně.”
    Tedy jsem se zalekla, že sem vložené úpravy se mohou s případnou aktualizací šablony ztratit…? A proto jsem tedy zajela do “Editoru” a tam kódy vložila a uložila. Nicméně ve chvíli, kdy jsem je poté smazala z té kolonky CSS přímo v úpravě vzhled – přizpůsobit, pak se mi úpravy z webu ztratily. I ve chvíli, kdy jsem tedy otevřela přes ftp soubor style.css v child šabloně na webu a tam kódy vložila a soubor přeuložila, nic.
    Jediné co pomohlo bylo, když jsem tyto kódy vložila do úprav CSS přes plugin SiteOrigin CSS, ale zde si také nejsem jistá, zda kódy zůstanou uloženy “v bezpečí”, aniž by se ztratily..

    A nyní tedy k tvorbě child šablony, nejsem si totiž jistá, zda jsem při jejím “generování” nenechala zaškrtnuté nějaké volby, které výše uvedenou věc způsobily. Plugin je anglicky, ale i po překladu stránky přes google do CZ příliš funkcím nerozumím. Proto přikládám obrázky, pokud se v tom někdo nevyznáte a třeba mi dokážete říci, že jsem měla ve volbě 5 nebo 6 zaškrtnout něco jiného (nechala jsem to nastavené pluginem), aby se mi úpravy CSS ze souboru style.css propisovaly jak mají…

    Moc děkuji.

    #31728

    lioness2
    Participant

    doplňuji obrázky

    #31739

    mirekk
    Participant
    Web

    Pluginy jsem nikdy pro vytváření odvozené šablony nepoužil, ale vůbec nic na tom není. Asi nejjednodušší rada je: přečtěte si tento článek a child máte za pár minut a bez pluginu.

    #31742

    JKovac
    Participant

    Jen dodám.

    Pozor na cache! Pokud CSS vložíte do jakéhokoliv Custom SCC (ať pluginem nebo Vzhled – Přizpůsobit – CSS) vždy se ukládají do databáze. A změny se Vám projeví ihned. Pokud ale upravujete soubor CSS přímo v souboru CSS mohou Vám cache prohlížeče, WP, různých pluginů pěkně zamotat hlavu. Protože se nemusí použít ihned, ale až po vyprázdnění nebo obnovení cache. Zkuste si vždy nejdříve otevřít stránku např. v Chrome v anonymním okně, nebo v jiném prohlížeči, případně smazat cache.

    Nicméně ani v jednom případě by nemělo dojít ke ztrátě při aktualizaci.

    #31743

    lioness2
    Participant

    Děkuji “mirekk” za článek, mohla bych to tak zkusit, nicméně šablonu již vytvořenou mám a jen jsem chtěla vědět, zda tak jak to bylo zaškrtlé při generování šablony to má ve finále fungovat tak jak se očekává… Matou mě tam hlavně ty “nezaškrtnuté” položky, nedokáži si správně odvodit rozdíl mezi nimi – ve výsledku. Mohu doložit i anglický text, bude-li to pro někoho z vás srozumitelnější…? ;-)

    Kovanda – upřesnění viz výše (mám to tedy takto správně vytvořené?) a ještě k vašemu vyjádření:
    1. Takže pokud (samozřejmě při aktivní child šabloně) kód vložím do Vzhled-přizpůsobit-CSS nebo do SiteOrigin CSS (myslím buď a nebo, nikoliv do obojího duplicitně), změna se projeví hned a v obou případech se nemusím obávat o ztrátu při aktualizaci šablony či pluginu ju? PS: ať tak či tak, mám jej raději zálohovaný i v .doc v PC ;-)
    2. A pokud bych kód vkládala do style.css ve složce child šablony na webu, tak se změny neprojeví hned ale až po obnovení “mezipaměti” a musím provést vámi doporučené kroky abych vůbec změnu zaznamenala ju.
    3. Pokud tedy platí ano pro bod jedna (že se nemusím bát ztráty), je nějaký důvod či výhoda proč bych neměla ukládat kód do WP ale ukládat ho přímo do style.css?

    Děkuji.

    Attachments:
    #31747

    JKovac
    Participant

    1. Ano. Změna se projeví ihned, protože záznamy z DB (vkládány javou nebo PHP se převážně nekešují) a aktualizací o ně nepřijdete.

    2. Ano. Kvůli zrychlení načítání se obrázky a soubory vzhledu ukládají do keše prohlížečů, pluginů atd.

    3. Vemte si vývoj WP. Dříve se to nedalo udělat jinak nežli pomocí child theme. Pak někdo přišel na to, že vlastně nepotřebuje dělat velké změny PHP a SCC a vznikly Custom CSS pluginy. No a od vrze 4.7 to je již součástí WP.
    Pokud tedy nechcete dělat PHP, JAVA úpravy a tisíce řádku CSS které by zbytečně nafukovaly DB, stačí bohatě první možnost.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti