Úprava theme

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  kubalap a poslední změna je stará 13 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #712

    kubalap
    Participant

    Zdravím, nemohl by mi někdo pomoci s úpravou šablony? Provozuji web http://www.exoplanety.cz a potřeboval bych šablonu vycentrovat (aby černé okraje byly po obou stranách). Zde je soubor style: http://www.exoplanety.cz/wp-content/uploads/2010/08/style.txt Zkoušel jsem všechno možné, ale vždy se mi to jen rozhodilo :( Díky moc předem za rady.

    #7214

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím jsem web prohlížel jen zběžně a patrně používáte šablonu Scarlett, která je v originále správně vycentrovaná. Patrně tedy k problému došlo po nějaké nekorektní úpravě šablony? Zkoušel jste tam nahrát zpět originální šablonu, případně obě verze porovnat a zkusit nalézt chybu? Na první pohled to podle mě dělá odebrané horní menu, které sice není vidět, ale v HTML se zobrazuje – jakým způsobem jste ho ukryl?

    #7215

    kubalap
    Participant

    Dobrý den, díky za odpověď. Ano, jde o Scarlett. Dělal jsem tam nějaké asi ne moc odborné úpravy. Horní menu jsem vymazal v souboru header.php. To menu mi nevyhovovalo, protože mám větší počet rubrik, takže jejich seznam se roztáhl na dva řádky, což nevypadá moc dobře. Proto mě napadá dotaz, zda nelze seznam kategorií v menu nějak omezit – úpravou či pluginem. Např. na pevný počet (třeba 5 konkrétních kategorií) nebo na 5 nejpoužívanějších kategorií apod. Díky

    #7216

    kubalap
    Participant
    #7217

    kubalap
    Participant

    Hm, tak tohle mi nepomohlo, takže můj dotaz trvá…

    #7218

    kubalap
    Participant

    Tak jsem si našel návod v codexu, takže jsem na stopě :) Mám proto jiný dotaz, když to vrátím vše do původního stavu, tak je to OK, až na jednu drobnost: je tam velmi malá mezera mezi článkem a sidebarem. Je to tady na obrázku:

    http://www.exoplanety.cz/wp-content/uploads/2010/08/vzhled.jpg

    Horní obrázek: tam je to ok, mezera je optimální (současný stav)

    Dolní obrázek: mezera je moc malá, odrážky RSS zdrojů se skoro dotýkají toho rámce.

    Existuje způsob jak to (předpokládam, že ve style) nastavit, aby se celá šablona nerozhodila???

    Díky moc :)

    #7219

    kubalap
    Participant

    Tak jsem to nakonec zvládl, oboje :))) Proto bych měl (když už se v tom hrabu) dotaz, jak upravit menu v liště (stránky) na rolovací? Aby když na to stránku najedu myší, tak se mi zobrazily podstránky. Předpokládam, že jde o nějakou úpravu tohoto kodu:

    <div id=”menu”>

      <li class=”page_item <?php if ( is_home() ) { ?>current_page_item<?php } ?>”>/” title=”Home”>Domů

      <?php wp_list_pages(‘sort_column=menu_order&depth=1&title_li=’);?>

    </div>

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti