Kompabilita českého WordPressu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Kompabilita českého WordPressu

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ippokorny a poslední změna je stará 8 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #6384

    Mozek
    Participant

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je to s rozdilnostmi u originál anglické verze WordPressu a českého překladu. Narazil jsem na dost pluginů, ktere nefungují, nebo nejdou ani stáhnout a nainstalovat pomocí oficiální instalátoru v administraci WP. Ovšem po odstranění českého překladu z /wp-content/languages všechny tyto problémy vymizí.

    Abych byl konkrétní aktuálně používám pluginy “Maintenance Mode”, “TinyMCE Advanced” a “WP-United: phpBB WordPress Integration”

    V případě “WP-United: phpBB WordPress Integration” nejde tento plugin v české instalaci vůbec propojit s forem, ovšem po odstranění přeložených souborů “cs_CZ.mo”, “cs_CZ.po” “admin-cs_CZ.po” a “admin-cs_CZ.mo” už to bez problémů funguje.

    Teď zrovna jsem si na zkoušku nainstaloval úplně novou čistou instalaci WP 3.8 CZ a platí, že plugin “WP-United: phpBB WordPress Integration” nejde propojit s forem.

    Místo toho jsem naintalovat čistou orig. instalaci WP 3.8 a “WP-United: phpBB WordPress Integration” bez problémů funguje.

    Jsem z toho trochu bezradný a nevím co s tím dělat, protože potřebuji plugin “WP-United: phpBB WordPress Integration”, ale také bych potřeboval češtinu aspoň v uživatelském rozhraní po příhlášení pro registrované uživatele.

    #17303

    ScheRas
    Participant
    Web

    Mezi českým a originálním WordPressem by neměl skoro žádný rozdíl. Jediné, co se totiž překládá, jsou řetězce, které se zobrazují uživatelům, což by na funkčnosti neměl vůbec nic změnit. Pokud se mýlím, admin mě určitě opraví. Nemůže být tedy chyba někde jinde? Zkuste v souboru wp-config.php nastavit DEBUG_MODE na TRUE a WordPress by Vám měl vyhodit nějakou chybu, která by nám mohla celý problém osvětlit. (A nezapomeňte to pak vrátit zpět na FALSE)

    #17304

    Mozek
    Participant

    Koukám na to a vypadá to, že i s češtinou to bere moc PHP paměti a proto to dělá neplechu. Zkusím pořešit s poskytovatelem domény a dám vědět jestli to zabralo. Díky

    #17305

    Mozek
    Participant

    Tak to opravdu byl tento problém. Je to vyřešený ještě jednou díky za nakopnutí správným směrem.

    #25395

    ippokorny
    Participant
    Web

    Zjišťuji, že netuším také, jak je to s českou a anglickou verzí WordPress.
    Používám verzi: “Používáte WordPress 4.3.1” a to by měla být anglická, nabízí se jako nejnovější (pomíjím beta verze) ke stažení na https://wordpress.org/. Česká verze se nabízí na https://cs.wordpress.org/: “Stáhnout WordPress 4.2.4.” Proč to na mě “mluví” česky, když mám anglickou verzi?
    Dívám se do adresáře wp-content/language a tam mám, doufám, soubory pro češtinu, admin-cs_CZ.po ze 13.10.2014, když se ale podívám do nejnovější české verze, tak tam jsou soubory s datem 6.8.2015.
    A proč tam mám rok staré soubory s češtinou?

    Děkuji Pavel Pokorný

    #25970

    ippokorny
    Participant
    Web

    Již rozdíly mezi anglickou a českou verzí tuším, viz https://www.separatista.net/wordpress/wordpress-4-0-benny
    a klidně instaluji anglické verze.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti