Přesměrování z wordpress.com na wordpress blog na free hostingu (migrace)

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Přesměrování z wordpress.com na wordpress blog na free hostingu (migrace)

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #697

    budik21
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    v současné době využívám WordPress instalovaný na wordpress.com. Toto řešení mi už nevyhovuje, především pro omezenou možnost využívání pluginů. Migroval jsem proto na jiný hosting, kde mám instalaci WordPressu pod kontrolou a mohu si s ním dělat co chci.

    Co mě ale nyní trápí je přesměrování stávajícího blogu na nový především kvůli uchování pracně získaných pozic ve vyhledávačích.

    Jak čtu web, nejčastější postup je ten, že mám pomocí meta tagu přesměrovat starý blog na nový, samozřejmě u každého článku.

    Přiznám se, že moc nevím, jak na to ve výše uvedeném případě, nemáte nějaké veřejné know-how v tomto směru, které bych mohl využít?

    děkuji a zdravím

    Radek Budař

    #7162

    admin
    Keymaster
    Web

    Přesměrování je obecně možné několika způsoby.

    Obávám se ale, že uvedený způsob pomocí meta tagů nebude možné u WordPress.com nastavit.

    WordPress.com však nabízí vlastní nástroj pro přesměrování. Fungovat by měl dobře, ale má několik problémů:

    Přesměrování neprovádí pomocí kódu 301 (přesunoto natrvalo), ale 302 (přesunuto přechodně), z čehož vyplývají určité odlišnosti pro vyhledávače. Na novou doménu se tak myslím nepřesunuje např. stávající PageRank (nejsem si ale zcela jist jaká je aktuální situace v tomto ohledu). Každopádně je to asi nejlepší řešení, které přesměruje každý příspěvek na jeho novou verzi.

    Hlavní nevýhodou je nutnost pravidelného ročního poplatku 10 USD, což na druhou stranu není nic moc extra drahého. Musíte zvážit, co se vám vyplatí…

    Podrobné návody (v angličtině) naleznete např. zde a zde. Pokud budete chtít poradit s konkrétními detaily tak se klidně ozvěte.

    #7163

    admin
    Keymaster
    Web

    Objevila se velmi pozitivní novinka – placený nástroj Offsite Redirect, který umožňuje přesně to, co mnozí potřebují (přesměrování pomocí 301).

    Naleznete ho v menu Upgrades a jeho cena je 12 USD za rok (cca 200 Kč), což není tak špatné za to, že budou všichni návštěvníci automaticky přesměrováváni na nový web s novou doménou.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti