Plugin na Google Mapy

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  spleen a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1001

    Catch
    Participant
    Web

    Ahoj,

    mam dotaz ohledne nejakeho pluginu na Google mapy. Nasel jsem jich nekolik ale zadny nedelal to co ja potrebuji :-D U tohoto webu mam jednotlive clanky ktere prezentuji nejakou firmu, bylo by mozne pres nejaky plugin ke kazdemu prispevku priradit i Google mapu s polohou sidla?

    Diky za radu :-)

    #8499

    Catch
    Participant
    Web

    U tohoto webu http://stavbabydleni.cz/ :-D

    #8500

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Pokud chceš aby to přidávalo mapy automaticky, pak se nejspíš bude muset extra pro tebe naprogramovat skript či plugin. Jinak na jednodušší vkládání je tu plugin Google maps for wordpress(http://wordpress.org/extend/plugins/google-maps-for-wordpress/), na všechny operace s mapami ale budeš potřebovat Google api Key.

    #8501

    Catch
    Participant
    Web

    Ahoj diky za odpoved :-) Otazka je co je to automaticky :-) Mel jsem predstavu ze treba zadam rozmery mapy dejme tomu 300x200px a zadam adresu a najde se bod na mape a ja dam vlozit do prispevku nebo neco takoveho. Na plugin mrkni diky ;-)

    #8502

    Catch
    Participant
    Web

    Tyjo tak to vypada ze ten plugin dela presne to co jsem chtel :-) To je skvele dekuji moc za tip. Nevis zda by slo jeste nejak udelat aby ta bublinka ukazujici polohu sla zmenit na vlastni design? :-)

    #8503

    neteyescz
    Participant

    Jasně,pomocí api, zkus si přečíst článek na toto téma:http://stackoverflow.com/questions/203477/how-does-css-formatting-in-a-google-maps-bubble-work.

    #8504

    admin
    Keymaster
    Web

    Doplním ještě jiný plugin MapPress Easy Google Maps, který umí i různé ikonky. V oblasti map je ale pluginů mnoho a ještě více se toho dá udělat s využitím API…

    #8505

    masterbill
    Participant
    Web

    Nevím proč používat plugin na něco co můžu vložit ručně pomocí iframe jen by to chtělo, aby mi ho to nerozhodilo pokaždé když se přepnu z kódu na editor. Je nějaká možnost jak zachovat ten kód v pořádku i po použití editoru?

    #8506

    neteyescz
    Participant

    Myslím, že použití pluginu je v tomto případě komfortnější a bezpečnější. Jinak v editoru můžete také editovat písmo, jsou tam tlačítka na tagy…

    #8507

    admin
    Keymaster
    Web

    masterbill: Ano, ručně lze vložit hotovou mapu, ale pluginy to většinou řeší komplexněji a body máte uložené u sebe ve WordPressu a nikoli na nějakém jiném serveru (kde jste mapu vytvořil). Velkou výhodou pak bývá fakt, že lze s body dále pracovat, např. mapy v šabloně různě kombinovat (zobrazit všechny body u příspěvků z jedné rubriky, atd). Ale opět záleží na jednotlivých funkcích konkrétního pluginu…

    Vizuální editor TinyMCE v základním nastavení nepovoluje vkládaní iframů (vizuální editor je nastaven na generování čistého xHTML 1.0), respektive povoluje, ale poté si je sám upraví k obrazu svému. Není to chyba, ale spíše zamýšlené chování (uživatelé, kteří to opravdu chtějí mohou používat HTML editor). WordPress je ale hodně flexibilní, takže i toto chování lze jednoduše změnit pomocí filtru tiny_mce_before_init. Názorný příklad je uveden např. zde. Pokud se nepodaří “rozchodit”, tak dejte vědět a vyzkoušíme to…

    #8508

    spleen
    Participant

    nevíte o nějakém pluginu kde by šlo vložit desítky či stovky ikon aby to třeba fungovalo jako na turistika.cz ? děkuji

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti