Výpis příspěvků na stránce, dle mnou zvoleného pořadí

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Výpis příspěvků na stránce, dle mnou zvoleného pořadí

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #998

    max
    Participant

    Ahoj, potřebuji prosím poradit.

    Mám rubriku “aktuality” a v ní mám příspěvky “aktualita-1”, “aktualita-2”, “aktualita-3”,… atd. Pak mám stránku “novinky” a v ní chci vypsat z rubriky “aktuality” příspěvky, dle mnou zvoleného pořadí např. “aktualita-3”, “aktualita-1”, “aktualita-2”, “aktualita-10”, “aktualita-8” prostě zpřeházeně.

    Ve stránce “novinky” jsem si upravil šablonu, vím jak vypsat příspěvky z rubriky “aktuality”, ale problém je v tom, že bych potřeboval aby se mi ty příspěvky zobrazovali dle mnou zvoleného řazení, jak píšu výše (zpřeházeně).

    Díky moc za rady.

    #8483

    admin
    Keymaster
    Web

    Celý problém má několik aspektů:

    1) Je opravdu nutné vypisovat příspěvky i na stránce, když jsou v rubrice?

    2) Pokud je chcete vypisovat podle svého vlastního pořadí, neměly by to pak být spíše stránky (které vlastní řazení umožňují) než příspěvky?

    Zkuste se raději nejdříve zamyslet nad celou strukturou webu, což vám du budoucna určitě usnadní práci. Každopádně jde to vyřešit i tak, jak potřebujete. Budete ale muset použít nějaký plugin, který umožní vlastní řazení příspěvků. Abyste je totiž mohl podle vlastního pořadí vypisovat na webu, tak to pořadí musíte nejdříve nějakým způsobem nastavit v administraci.

    Zběžně jsem našel několik pluginů, vyzkoušejte a uvítáme zpětnou reakci až si nějaký vhodný vyberete:

    Hofire Post Order For WordPress – Umožňuje řazení pomocí čísel jako je tomu u stránek.

    PostMash Custom – custom post order – Umožňuje řazení přímo pomocí myši (přetahujete příspěvky do požadovaného pořadí).

    Easy Post Order – Umí i zkrácený zápis, který vložíte přímo do stránky a zobrazí výpis příspěvků, ale myslím, že nefunguje podle konkrétních rubrik, ale pouze vlastních typů obsahu (asi by šel upravit).

    #8484

    max
    Participant

    1. Ne není, máte pravdu.

    2. Ano, měly to být stránky.

    Jde o to, že převádím statický web (který si myslím už dobrou strukturu má) na WP a pořádně jsem neměl jasno v tom, co kam dát a k čemu co slouží (stránka/rubrika/článek). Web co převádím je sice statický, ale chtěl bych tam mít v určitých rubrikách články, kalendář akcí (už jsem pořešil), galerii atd. a web by mělo “obsluhovat” více lidí. Problém byl v tom, že jsem se snažil v podstatě do stránky “nacpat” článek…

    Čím více nad tím bádám, tak se vynořují další a další věci. Samozřejmě vzhledem k tomu, kolik jsem už nad tím strávil času (jenom laděním šablony a zjišťováním co, jak kde…) mě napadlo to nechat někoho, kdo se vyzná, aby mi ten web předělal. Ale 1. web dělám zcela zdarma a za 2. chtěl bych se s WP naučit dělat.

    PS: Děkuji zatím za rady (vážím si toho, že někdo opravdu pomáhá druhým) a brzo se asi zase ozvu s nějakým problémem.

    PS2: Zkoušel jsem všechny 3 pluginy, vždy se to tvářilo, že jsou příspěvky seřazené, jak já chci, ale při zobrazení dané rubriky bylo pořadí pořád stejné, tak už fakt nevím, co dělám špatně :-( (samozřejmě jsem dával refresh i zkoušel vymazat keš prohlížeče, ale nic).

    #8485

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud budete mít konkrétní dotazy, tak se klidně ptejte. Každý se to musí nějak naučit a samotnou tvorbou webu je to samozřejmě nejlepší. Ale nemělo by to moc negativně ovlivnit případného budoucího majitele webu, aby s tím do budoucna neměl mnoho zbytečných problémů…

    Ad PS2: Každý plugin je třeba “zprovoznit” nejen v administraci, ale i přímo na webu. V tomto případě patrně úpravou souboru archive.php (pro výpis rubriky), a to přidáním funkce query_posts() s parametrem pro řazení podle nastaveného pořadí. U každého pluginu je to trochu jinak, prohlédněte záložky s názvem “Installation”, např. bod č. 4 u prvního pluginu…

    Pokud si neporadíte s pomocí manuálů a rad ve fóru, tak provádíme samozřejmě i placené práce, můžete nám napsat podrobnosti na email pavelevap@separatista.net, zkusíme připravit nějakou cenovou nabídku.

    #8486

    max
    Participant

    Díky moc za rady, úplně jsem na to zapomněl, že by asi bylo dobré, se podívat do manuálu….

    #8487

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě doplním jeden plugin Post Types Order, který by měl umět vlastní řazení (pomocí myši) nejen příspěvků a stránek, ale i vlastních typů obsahu.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti