Problém s výrazem "Název" pro autora komentáře

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Problém s výrazem "Název" pro autora komentáře

Zvolené téma neobsahuje zatím žádnou odpověď. Do diskuze (1 účastník) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #682

    admin
    Keymaster
    Web

    Ve WordPressu 3.0 je použit jeden anglický výraz “Name” v životném i neživotném významu, takže v češtině se někdy hodí “Název” a jindy zase “Jméno”. Nejvíce je tento problém viditelný pro návštěvníky webu, kteří při zadávání komentáře vidí místo pole pro své “Jméno” výraz “Název”. Bohužel jsme si museli vybrat mezi dvěma špatnými řešeními (záměna by zase způsobila mnohé problémy v administraci). Nahlásili jsme to vývojářům (podrobnosti), takže uvidíme, zda (a kdy) to případně opraví.

    Prozatím jsme však nalezli poměrně jednoduché řešení. Problém se vyskytuje zatím pouze v nejnovějších šablonách využívajích funkci comment_form(), kterou lze jednoduše modifikovat. Stačí vložit do souboru functions.php následující kód:

    function moje_pole($fields) {

    $fields = '<p class="comment-form-author">' . '<label for="author">Jméno</label> ' . ( $req ? '<span class="required">*</span>' : '' ) .

    '<input id="author" name="author" type="text" value="' . esc_attr( $commenter ) . '" size="30"' . $aria_req . ' /></p>';

    return $fields;

    }

    add_filter('comment_form_default_fields','moje_pole');

    A vše by mělo být v pořádku. Pokud nechcete šablonu upravovat kvůli možným budoucím aktualizacím, tak můžete uvedený kód samozřejmě použít i jako samostatný plugin. My se ho pak pokusíme zahrnout přímo do další české verze (WordPress 3.0.1 by měl vyjít už během několika dní).

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (z celkem 1)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti