WordPress 3.1 a flash

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #945

    Jirka84
    Participant

    Zdravím, mám problém, se kterým jistě nebudu sám.

    S novou aktualizací WP jsem byl šokován, když zmizela mnou hodně využívaná ikona videa, přes kterou jsem s přehledem vkládal jednak videa z youtube, jednak soubory flashe (.swf), nastavil jen požadovanou velikost a všechno ostatní nechal na automatu.

    Nikde jsem se nedočetl, proč tato funkce zmizela, ale velmi mě to znepokojilo. Hledal jsem možnost, jak soubory vkládat, u youtube jsem našel to, že snad stačí vložit URL adresu z youtube a to se samo zobrazí (to mi nefunguje), pak, že mám adresu vložit mezi značky [embed], to mi funguje jen pokud vložím značky v HTML editoru. Co se vkládání .swf týče, tak tam snad musím vkládat celý zdrojový kód…

    Hodně mi to znepříjemňuje život, proto se ptám, zdali by mi někdo s tímto problémem nepomohl. Nejideálnější by byl asi nějaký plugin, který by fungoval stejně, jak ikonka videa ve dřívější verzi WP. Jakékoliv rady vřele uvítám.

    #8165

    Lukenzi
    Participant

    Nějak netuším co myslíš, při psaní příspěvku se ikonka pro vložení videí z PC, URL adresy nebo z galerie normálně zobrazuje tak jak tomu bylo dřív. Zadání pouze URL adresy z youtube a automatické převedení na video přehrávač taky normálně funguje…

    #8166

    admin
    Keymaster
    Web

    Vkládání souborů (např. z Youtube a dalších) by mělo v pořádku fungovat už od WordPressu 2.9, viz náš článek o technologii oEmbed. Možná je už trochu neaktuální, protože proběhly nějaké drobné změny, ale základ by měl být pořád stejný. Funguje to ale asi opravdu pouze v HTML editoru, tedy odkaz nesmí být “klikatelný”.

    Každopádně ikonka, která sloužila pro vkládání vlastních flashových souborů (.swf) opravdu zmizela (byla v druhém řádku vizuálního editoru). Proč? Protože nešlo jenom o ikonku, ale když WordPress umožnil nahrávat vlastní flashové soubory, tak je také musel nějak zobrazovat a k tomu byl používán flvPlayer, který neměl přesně definovanou licenci (a dostupné zdrojové kódy), takže ho WordPress raději přestal používat. A protože už ani nebyl přehrávač, tak bylo zbytečné i tlačítko ve vizuálním editoru.

    V chystaném WordPressu 3.2 už je ale zase nová verze TinyMCE 3.4.2, která obsahuje nový přehrávač MoxiePlayer, takže uvidíme jaké to přinese změny v této oblasti.

    Každopádně naštvaný na zmizelé tlačítko nejste sám, na oficiálním fóru je poměrně dlouhé vlákno, kde si uživatelé doporučují pluginy a další možnosti.

    Původní chování by měl obnovit plugin TinyMCE Media Plugin, případně zkuste najít nějaké jiné pluginy obsahující slova embed či embedder.

    #8167

    Lukenzi
    Participant

    já myslel tlačítko úplně nad editorem (je jedno jakým) přes které lze normálně videa z youtube vkládat. Té druhé ikonky jsem si nikdy nevšiml :D

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti