Plugin – diskuzní fórum

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  dan.pokec12 a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #925

    iq8
    Participant

    Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat jestli někdo můžete doporučit nějaký plugin pro WordPress který umí diskusní fórum. Moje představa je něco podobného jako je toto?

    Děkuji za odpověď, zdraví IQ8 ;)

    #8083

    neteyes
    Participant
    Web

    Opravdu je tak těžké podívat se na footer?:-)

    Nestojí tam náhodou “Fórum podpory WordPressu is proudly powered by bbPress.”

    A neodkazuje náhodobu slovo bbpress na http://bbpress.org ?:-)

    Tak co ten odkaz zkusit?

    #8084

    Lukenzi
    Participant

    njn občas se stává, že než aby se člověk pár vteřin pídil po informacích a něčeho dosáhl sám, tak bude raději psát 5 minut dotaz… mimochodem použít google a zadat do něj třeba “wordpress plugin forum” také není marné, hned bys zjistil, že podobných fór pro wordpress je daleko víc…ale chápu, proč to dělat když to může udělat někdo jiný že? ;)

    mimo již zmíněný bbpress jsou například i :

    http://wordpress.org/extend/plugins/forum-server/screenshots/

    http://simple-press.com/

    http://www.fahlstad.se/wp-plugins/wp-forum/

    a mraky dalších, stačí jen skusit hledat…

    Zajímavé články a porovnání najdeš třeba na těchto webech:

    http://www.quickonlinetips.com/archives/2010/05/wordpress-forum-plugins/

    http://chasesagum.com/5-best-choices-for-wordpress-forum-plugins

    #8085

    admin
    Keymaster
    Web

    A někdy se holt člověk prostě jenom přehlédne :-)

    A nebo chce třeba slyšet radu pro nějaké opravdu prověřené řešení… Máte nějaké vlastní (pozitivní či negativní) zkušenosti s fóry pro WordPress?

    V současné době bych asi doporučil bbPress, a to nejen proto, že ho zde používáme. Sice to není patrně ideální fórum, ale během následujících týdnů by měla oficiálně vyjít nová “velká” verze. A sice pravděpodobně poslední verze! Ano, bbPress se stane klasickým pluginem přímo pro WordPress (teď je to spíše samostatná aplikace, kterou je možné do WordPressu jednoduše integrovat). Takže nainstalujete, aktivujete a objeví se stránka Fórum, kde bude funkční fórum (s oficiální českou lokalizací). Pokud se nebojíte případných problémů, tak si plugin už můžete stáhnout ve stávající alfa verzi (průběžně testujeme a je víceméně funkční). Stávající uživatelé pak budou moci migrovat ze starší samostatné verze. Takže nejnovější stávající verzi můžete stáhnout zde a verzi pluginu zde (úplně dole je Download in other formats a kliknout na “Zip Archive”).

    Dále je moc pěkné fórum Simple:Press, které je pravidelně aktualizováno a má mnoho funkcí. WP Forum Server (aka ForumPress) vypadá také dobře, zatím jsem nezkoušel (díky za tip, Lukenzi). WP-Forum se hodně používalo dříve, ale dost zaostává, nové verze ani nebyly v oficiálním adresáři pluginů a myslím, že bude postupně odumírat…

    Dále bych možná ještě zvážil Mingle Forum, pro které existuje čeština a nějaké návody.

    Nakonec je možné použít nějaké samostatné řešení pro fórum a integrovat ho do WordPressu, ale není to rozhodně ideální (např. phpBB má s integrací problémy) a spíše bych ho použil jen pokud potřebujete mnoho specifických funkcí.

    Takže asi tak…

    #8086

    iq8
    Participant

    Děkuji za odpověď, byla vyčerpávající. Pravda je, že jsem se vyjádřil dost neohrabaně. Opravdu jsem chtěl spíše radu co kdo používá a má s tím dobrou zkušenost. No jo co nadělám lepší už to asi nebude ;)

    Ještě jednou děkuju a hezký den přeju IQ8

    #22688

    dan.pokec12
    Participant

    Dobrý den, já používám plugin Optimizerpress a teď mi to dělá docela brutální chybu… Nejde mi změnit pozadí příspěvku… Docela šílená chyba. Neporadíte mi někdo?

    Když ottiž pozadí změním, tak v tom ppluginu je změnené, dám uložit, ale na stránce se mi to ve finále neprojeví … Nechápu proč.

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti