Úvodní stránka › Fórum podpory WordPressu › Problémy s WordPressem › CPT a nové údaje
Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel sjiamnocna a poslední změna je stará 13 let.
-
AutorPříspěvky
-
22. března 2013 (14:22) #3080
Ahoj. Párkrát už jsem přemýšlel o využití Custom Post Types a teď se dostalo na to, abych to zkoušel, a ke svým potřebám potřebuju přidat další údaje, popřípadě připojit více souborů, než jen náhled… Chtěl bych přidat extra pole pro text (upravitelný editorem, ale spravovaný zvlášť – něco jako excerpt). Nevíte jak to udělat?
24. března 2013 (19:03) #15116Prosím…
24. března 2013 (20:34) #1511725. března 2013 (14:06) #15118Ano, podobné věci se snadno řeší pomocí pluginů, které vytvářejí pokročilá uživatelská pole (anglicky Custom Fields). Bigdrobek zmínil Types – Custom Fields and Custom Post Types Management, který vypadá velmi dobře a je aktuální, mezi další známé pluginy např. Magic Fields 2, Advanced Custom Fields nebo Pods Framework (složitější, ale umí toho nejvíce).
25. března 2013 (17:46) #15119Já jsem spíše myslel něco, abych zvládl vytvoři plugin s CPT a přidat do toho něco navíc (jako v kódu). Nemáte na to něco?
26. března 2013 (13:18) #15120Tak to jsem asi úplně nepochopil? Máte vytvořené nějaké vlastní typy obsahu a chcete k nim přidat vhodná uživatelská pole? K tomu slouží výše uvedené pluginy. Pokud chcete jít vlastní cestou, tak může být postup následující:
– Musíte vytvořit vlastní metabox pomocí funkce add_meta_box(). Součástí metaboxu bude funkce pro zobrazování jeho obsahu (např. nějaký formulář) a zejména pak načítání a ukládání souvisejících informací z databáze (příklad je uveden přímo v manuálu).
– Případně můžete využít některou ze speciálních PHP tříd určenou pro snadnější tvorbu metaboxů, např. WPAlchemy.
26. března 2013 (16:34) #15121Ještě jedna snad již poslední věc: vím že u CPT můžu stylovat single a archive, a chtěl bych vědět: jak tyto extra informace vypíšu? – abych je vypisoval zvlášť (zvlášť text a zvlášť soubor – pro zapodmínkování atp.)
26. března 2013 (17:52) #15122Tak teď už dotazu nerozumím vůbec :-) Každopádně pokud jde o zobrazování vlastních typů obsahu na webu, tak doporučuji prostudovat příslušnou část manuálu.
26. března 2013 (18:05) #15123V odkazovaném manuálu jsem našel toto:
$args = array( 'post_type' => 'product', 'posts_per_page' => 10 );
$loop = new WP_Query( $args );
while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
the_title();
echo '<div class="entry-content">';
the_content();
echo '</div>';
endwhile;a mám k tomu ještě další dotaz. Potřebuju nějak zrušit stránkování (tedy chci mít vše na jedné stránce). Dá se to nastavit, nebo musím odhadovat nějaké co nejvyšší číslo, aby to fungovalo?
__
Jej k tomu je manuál? já myslel že je to jen na těch kdo o tom píší články :D
Myslel jsem samozřejmě vypisování údajů v šabloně (contenttype-single.php) jako se napíše the_content, nebo the_excerpt, k vypsání příspěvku, tak bych vypisoval obsah polí. Děkuji :)
2. dubna 2013 (19:13) #15124Tak jsem našel toto na tutsplus.com, snad to pochopím :)
-
AutorPříspěvky
Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.