Vytvořit novou stránku

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1961

    atik
    Participant

    Už asi 4 dny mi nejde vytvořit novou stránku. Zmizelo mi tlačítko publikovat. Mám tam akorát napsáno Odeslat ke schválení a uložit koncept. Když na to kliknu myší oběví se dvě věty. Jedna je: Opravdu to chcete udělat a druhá na kterou jde kliknout je napsáno: Skuste to znovu.

    Nevím si s tim rady, proč to takle je. Víte jak bych mohl dát příspěvek na stránku?

    #12410

    admin
    Keymaster
    Web

    Možností je několik:

    1) Problém způsobuje nějaký plugin. Zkuste je všechny deaktivovat a nasadit nějakou výchozí šablonu.

    2) Problém je v nedostatečném prostoru pro databázi. Jaký používáte hosting? Zkuste prosím projít související vlákna, je to poměrně častá příčina.

    #12411

    atik
    Participant

    1) pluginy jsem deaktivoval, ale i tak to nejde

    2)co je to hosting?

    #12412

    admin
    Keymaster
    Web

    1) Pro jistotu zkuste kromě deaktivovaných pluginů ještě nasadit i výchozí šablonu Twenty Eleven. Vyloučíme tím mnoho různých problémů.

    2) Poskytovatel hostingu (zkráceně hosting) je firma/osoba, které platíte za umístění souborů na serveru. Poskytuje vám prostor na serveru, kde máte umístěn svůj web.

    #12413

    atik
    Participant

    1) Mám tu šablonu Twenty Eleven a deaktivované pluginy i tak to nejde

    2) Našel jsem akorát tohle. Nevím jestli je to ono.

    Používáte šablonu Twenty Eleven, kde máte aktivních 7 widgetů.

    Používáte WordPress 3.4.1.

    #12414

    admin
    Keymaster
    Web

    2) Není to ono :-) Pomocí FTP jste musel WordPress nainstalovat. Kam jste ho instaloval a jakým způsobem? Komu platíte za poskytování hostingových služeb? Jaká je URL adresa webu, kde se vyskytuje problém?

    #12415

    atik
    Participant

    URL webu je http://www.tram-bus.cz. Problém je, že mi nejde publikovat příspěvek a píše to Odeslat ke schválení a neni tam tlačítko publikovat. hostingové služby. endora.cz

    #12416

    admin
    Keymaster
    Web

    A opravdu už nemůžete mít zaplněnou databázi? Zkontrolujte to prosím v administraci hostingu Endora. Někde byste tam měl vidět dostupný prostor pro databázi a kolik máte zaplněno.

    #12417

    atik
    Participant

    Je i někde na stránkách wordpressu, kde se tvoří stránky kolik mám kapacity ještě?

    A taky si myslím jestli to není tímle co psaly v novinkách na Endora.cz:

    Upgrade PHP 27.7.2012

    Na všech serverech proběhl upgrade PHP na nejnovější verzi 5.3.15. Na nejstarším serveru endora byl též zrušen safe mode. Nyní je tedy na všech serverech endory safe mode nastaven na off. […]

    #12418

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, je možné, že to není způsobeno nedostatkem místa pro databázi, ale raději to ověřte. Musíte se přihlásit do administrace hostingu, hned na úvodní stránce dole je sekce “Vstup do administrace”, kde se můžete přihlásit a vše ověřit. Pokud se to nepotvrdí, tak můžeme hledat jinou příčinu…

    Jakou máte verzi WordPressu? Podle popisu nemůžete publikovat stránky, ale co třeba příspěvky?

    #12419

    atik
    Participant

    Příspěvky mi nejdou taky publikovat. Verzi wordpressu mám WordPress 3.4.1. Databázy nemám plnou.

    Taky si myslím jestli nemám tu nejstarší endoru a jestli to nefunguje, kvůli vypnutému safe mode jako bylo napsané:

    Upgrade PHP 27.7.2012

    Na všech serverech proběhl upgrade PHP na nejnovější verzi 5.3.15. Na nejstarším serveru endora byl též zrušen safe mode. Nyní je tedy na všech serverech endory safe mode nastaven na off. […]

    #12420

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je zajímavé. Kolik máte obsazeno prostoru v databázi? Používáte placený hosting Endora nebo free verzi (zdarma)? Kdy se tato chyba poprvé objevila? Zrušení safe_mode je spíše pozitivní věcí a web by neměl být ovlivněn tímto způsobem…

    Zbývají následující možnosti:

    1) Problém je přímo někde u hostingu.

    2) Problém je ve WordPressu, kde v kombinaci s hostingem dochází k nějaké chybě.

    3) Problém byl způsoben nějakým pluginem a i když byl nakonec deaktivován, tak zůstaly změny uložené v databázi. Nepoužíval jste nějaké pluginy pro správu uživatelů a nastavování jejich pravomocí?

    Co můžete udělat? Zkuste nainstalovat zcela čistou verzi WordPressu na subdoménu či do podadresáře a uvidíme, jestli to funguje. Pokud ne, tak bych zkusil napsat na podporu hostingu. Případně nám pošlete přihlašovací údaje na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    P.S. Jen pro jistotu – přihlašujete se jako administrátor? Web byl založen zcela čistý? Neprováděl jste např. import z nějakého jiného webu?

    #12421

    atik
    Participant

    Mám placený sistém Endora. Objevila se mi po dovolený 13. 8. 2012. Poslední příspěvek nový jsem psal 26. 7. 2012. Pluginy jsem s těma pravomocema nepoužíval. Přihlašuje se jako administrátor a import jsem neprováděl.

    #12422

    admin
    Keymaster
    Web

    Kolik vám to ukazuje využití databáze? Zaplněno je podle mě něco přes 30 MB, což je limit pro Free variantu. Nenavyšoval jste např. nedávno tarif nebo něco podobného? Nebo by mohlo jít o chybu hostingu, který i pro placenou variantu kontroluje limit 30 MB? Těžko říci… Díval jsem se na web a není tam nic podezřelého, takže se pořád vracím k myšlence zaplněné databáze…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti