Zobrazení příspěvku až po FB Like

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Zobrazení příspěvku až po FB Like

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1356

    Aramon
    Participant

    Zdravím přátelé,

    prolezl jsem několik fór, ale nejsem schopen se dopátrat, jak udělat následující:

    Spouštím projekt, do kterého se bude moci zaregistrovat kdokoliv. Podmínka registrace je ovšem nutnost stát se fanouškem facebook stránky. Čili ten, kdo není fanouškem, nemůže se zaregistrovat.

    Pojem registrace zde však není myšlen zaregistrovat se jako běžný uživatel WP, jde spíše o formulář, který vyplní a odešlou. Nejedná se tedy o klasickou registraci.

    Sice jsem uvažoval, že bych zavedl registraci do WP pouze přes FB a těmto uživatelům bych odkryl onu stránku s formulářem, ale to mi příjde jako kostrbaté řešení.

    Formulář budu řešit přes nějaký plugin, možná Contact Form nebo něco podobného. Bohatě by mi stačilo, kdyby u tlačítka “Odeslat” bylo i tlačítko “Like”… Pokud je uživatel již fanouškem, bylo by zašedlé a tlačítko “Odeslat” aktivní. V opačném případě by bylo neaktivní a uživatel by nejdříve musel dát “Like”.

    Napadá někoho nějaké řešení?

    Díky za každý tip.

    #10257

    neteyescz
    Participant

    Tak pokud nechcete registraci ve WP, budete muset naprogramovat nějáký script v PHP. Ohledně toho zašednutí, to lze normálně vyřešit, myslím, že v contaxt-formu je k tomu dokonce český návod (popisky).

    #10258

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý dotaz, podobné řešení mě ještě nenapadlo…

    Nejlepší je asi vytvořit svůj vlastní skript, ale není to nic jednoduchého a budete muset trochu implementovat Facebook API (návod 1 a 2).

    Některé pluginy ale dokonce tuto podmínku podporují, např. Simple Facebook Connect pomocí funkce sfc_is_fan(). Tím vlastně otestujete, zda je uživatel fanouškem zvolené stránky (projděte oficiální fórum s příklady a dokumentací, 1 a 2).

    Existuje ale i jednodušší řešení s využitím zmiňovaného pluginu Contact Form 7 v kombinaci s pluginem Facebok Tab Manager. Vše je možné jednoduše řešit pomocí zkrácených zápisů (shortcode), naázorný příklad s popisem funkčnosti je zde zde.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti