Značka pro pokračování na nové stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Značka pro pokračování na nové stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 5 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34832

    mirekk
    Participant
    Web

    Dnes jsem po dlouhé době potřeboval rozdělit příspěvek na více stránek. Použil jsem tedy tlačítko editoru pro vložení značky, vložilo se <!--more--> a stránkování mi nefungovalo. Musel jsem tedy příkaz přepsat na <!--nextpage--> abych stránkování docílil.
    Nevím, jestli je to chyba v šabloně, nebo se něco změnilo ve WP. Ale každopádně bych potřeboval poradit, jestli se dá (a jak) docílit toho, abych po použití tlačítka editoru pro pokračování textu místo <!--more--> vložil rovnou <!--nextpage--> bez nutnosti přepisování.
    O mě ani tak nejde, já to dokážu přepsat, ale kdyby to chtěl použít některý z přispěvatelů, nedokáže to.
    Díky

    #34836

    zjesu
    Participant

    Zdravím, domnívám se, že značky nemají totožný význam.
    “more” se uplatní u náhledu příspěvku na hlavní stránce, nebo u výpisu příspěvků. “nextpage” zajistí stránkování příspěvku – rozdělí ho na více stran. Podobné to je při stránkování příspěvků (některé šablony to podporují) “předchozí” – “následující” příspěvek.
    <!–more–>
    <!–nextpage–>

    #34837

    zjesu
    Participant

    Ještě doplním, že základní editor má pouze tlačítko pro vložení “more”
    TinyMCE Advanced už má i “nextpage”.

    #34839

    mirekk
    Participant
    Web

    Ano o TinyMCE vím a včera jsem ji aktivoval. Ale já bych radši kvůli jedné značce raději než plugin jen změnu té jedné jediné značky. Ale pokud není elegantní řešení bez pluginu, holt budu muset plugin nechat.
    A díky za reakci

    #36388

    ippokorny
    Participant
    Web

    V novém editoru nemohu najít menu na vložení značky pro pokračování, v HTML <!–more–>.
    Pokud přepnu příspěvek do režimu HTML a vložím <!–more–>, tak sice se v příspěvku zobrazí značka pro pokračování, ale o kus dále, než byla vložena a nefunguje.
    Obdobně vložená značka <!–nextpage–> v HTML, ta se zobrazí také zobrazí o kus dále, ale aspoň funguje.

    #36389

    admin
    Keymaster
    Web

    @ippokorny: Značka pro pokračování textu by měla mít v novém editoru (WordPress 5.0) samostatný blok.

    #36391

    ippokorny
    Participant
    Web

    Já to chápu tak, že značka more pro pokračování textu je značka, tedy něco jako znak, tedy není to vlastnost bloku.
    Já to obešel metodou pokus omyl tak, že kliknu na + v kolečku vlevo od bloku, sjedu na Formátování -> ikona Classic (příště mám ikonu Classic hned v první volbě Most Used) a pak kliknu do šedého záhlaví bloku a naskočí mi klasické menu z dřívější verze 4.x s tou značkou pro pokračování textu. Tedy v bloku Classic mohu používat tu značku.

    #36420

    admin
    Keymaster
    Web

    @ippokorny: Konečně jsem si to pořádně vyzkoušel :-) Popisované řešení je jednou z možností. Dalším způsobem je vložit odstavec (Paragraph) a poté vložit další samostatný blok s názvem “More” (je v sekci Layout Elements, neo stačí napsat do vyhledávání bloků “More”). Tím vložíte nový blok, který dělá pouze ten odkaz na pokračování textu a pak už zase pokračujete dalším odstavcem…

    #36432

    ippokorny
    Participant
    Web

    Zkusil jsem otestovat More, vložil jsem do příspěvku blok Paragraf, pak ten blok More, opět blok Paragraf a nechodilo to. Tak jsem vložil další příspěvek a najednou začal chodit i ten předchozí. Proč netuším.

    More já dříve chápal i jinak, pokud byl text dlouhý, tak aby se toho vešlo více na obrazovku, tak se zobrazil začátek textu a po kliknutí na Continue i ten zbytek textu, tedy byly vidět oba texty.

    More se zde chápe tak, že je vidět pouze upoutávka (teraser) a kliknutím na Continue se zobrazí i další text, tedy jinak pojmenované to samé co výše.
    Je zde ale i další možnost, co podle mě dříve nebyla.
    Je možné přepínačem vpravo od bloku nastavit zobrazení tak, že po kliknutí na Continue se zobrazí pouze text po More a text upoutávky před More zmizí.

    #36439

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za tip, to skrytí úvodní části příspěvku (před More) je zajímavá nová funkce…

    Jinak původní nefunkčnost může podle mě spočívat v použité šabloně, raději to vždy vyzkoušejte se základní šablonou Twenty Nineteen (nemusíte ani přepínat, stačí si konkrétní stránku zobrazit v nástroji Přizpůsobit, tam změnit šablonu, podívat se na náhled a úpravy neukládat).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti