Změna URL objektu na stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Změna URL objektu na stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Tom Key a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34693

    Tom Key
    Participant

    Zdravím, máte někdo zkušenost se změnou URL objektu-tabulkové záložky-na stránce? Mám na úvodní stránce plugin (je součástí téma) který umožňuje umístit více textů na jednom místě pomocí klikacích záložek nad textem. Bohužel, každá záložka má svoji krkolomnou URL adresu, viz: https://www.domena.cz/#pojo-tab-item-1-0, https://www.domena.cz/#pojo-tab-item-1-1, https://www.domena.cz/#pojo-tab-item-1-2, atd…
    Lze tuto URL adresu nějak přepsat do přijatelné podoby? Kvůli Google indexování…
    Díky, TK

    #34695

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    tedy nevím jestli jsem to úplně pochopil. Předpokládám, že ta šablona vám nějakým shortcodem vytvoří “anchory” na které vy se chcete odkazovat. Já si myslím, že pokud by jste se přepnul do html nastavení, tak by jste tam měl ty anchory vidět a když je změníte tak by to mohlo fungovat. Ale trošku “vařím z vody”, protože by to bylo dobré vidět jak to vypadá.

    #34697

    Tom Key
    Participant

    Zdravím, účel je nemít je tam, aby google nechtěl indexovat i ty záložky. Je to na webu https://www.clarkmh.cz/, dole když se klikne na ikonu v záložkách, tak v adresním řádku se objeví ta adresa záložky, což je nežádoucí…

    #34700

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, no to jsou ale 2 různé věci. :) To, že tam tu url adresu musíte mít je jasné. Prostě to HTML musí vědět, že je zde a href a nějak jej pošle. To je právě ten anchor a pak jsou zde 2 možnosti jak z toho ven. Buď si uděláte ty url adresy lidsky, tzn. že v tom HTML si místo a href="#pojo-tab-item-1-0" dáte např. a href="#proc-zvolit-clark" pak už vás asi zase tak moc nebude trápit, že to google indexuje. A pokud vás to pořád trápí, tak si v souboru robots.txt uděláte zákaz indexace, respektive abychom byli přesní crawlování, uvedené url adresy a to formou disallow: //#pojo-tab-item-1-0 a pak to ten crawl bude ignorovat a vy máte vyřešený problém.

    #34701

    Tom Key
    Participant

    Díky, ten zákaz indexace je schůdný, problém je v tom, že těch tabulek je cca 5-7 na každé z dvaceti stránek, a dál, ty adresy nejsou udělány “lidsky” páč si je přiřazuje sám ten plugin, ne já, zvenčí(uživatelsky) se to nedá přepsat a já nevím kde mu je tam mám hrabat a jestli vůbec mám….

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti