Změna galerie pro přihlášené

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Změna galerie pro přihlášené

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  zjesu a poslední změna je stará 9 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #22587

    zjesu
    Participant

    Zdravím, jako úplný začátečník hledám řešení, kdy fotogalerie nepřihlášeným ukazuje např. 10 náhledů obrázků, které jde následně “přehrát” (lightbox, full screen…) a pro přihlášené (nebo po zadání obecně hesla) se se tato galerie rozšíří o další (neveřejné) obrázky. Existuje něco takového?
    Přidám ještě jednu. Je nějaká galerie (ideálně tatáž, co umí to výše :-), která zobrazuje GPS (integrovaná mapa nebo alespoň odkaz), případně i další data z EXIFu.
    Nemusí jít nutně o free řešení.
    Děkuji za rady.

    Attachments:
    #22593

    admin
    Keymaster
    Web

    Pro plugin NextGEN Gallery jsme to řešili např. zde. A mám pocit, že ještě někde jinde (v novější podobě), ale nemůžu to nějak dohledat :-( EXIF data by pak měla jít zobrazit i pomocí vlastní šablony (manuál). Možná by na to šel napsat i nějaký plugin, zatím jsem to nezkoumal…

    Samotná EXIF data jsou většinou ukládána u všech pluginů pro galerie (mimochodem i samotný WordPress je ukládá přímo v klasické Knihovně médií a můžete použít např. plugin Exifography pro jejich zobrazení), ale pouze někde je možné je snadno zobrazovat.

    Dobře vypadají následující pluginy pro galerie (ale budete je muset vyzkoušet): Envira Gallery a WP Photo Album Plus. Jinak moc zkušeností s galeriemi nemám, takže uvítám případné informace o výběru vhodného řešení…

    #22594

    admin
    Keymaster
    Web

    P.S. A pokud si dobře vzpomínám, tak měl uživatel @mirekk NextGEN Gallery upravenou, že se mu tam zobrazoval odkaz na Mapy.cz, takže to určitě půjde :-)

    #22694

    zjesu
    Participant

    Děkuji za odpověď. Nechával jsem tomu čas, (který jsem věnoval testování) kdyby se se zkušeností přidal někdo další.

    Vezmu to z opačného konce.
    Chci nasadit šablonu “Virtue”, která je z mého pohledu už ve free verzi hodně povedená a to nejen možnostmi úprav.
    Jelikož jsem v ní měl s NGG potíže, hledal jsem info u autorů a ti tuto galerii jednoznačně minimálně nedoporučují (doufám, že to není jen z obchodních důvodů) pro zastaralost, pomalost a dokonce možnosti napadnutí (nevím, nejsem odborník, rozhodně rychlá NGG není). Je s NGG problém i jinde?
    Co ale místo ní?
    Ze svých původních požadavků (viz výše) asi budu muset slevit. Zmiňované řešení podle info z jiných míst skutečně nefunguje.
    to má na stránkách celkem dořešené, odkazuje i na Google mapy. V určitých případech umí exif pěkně zobrazit už i samotný NGG.
    Začal jsem tedy testovat všemožná řešení v domnění, že se něco NGG přiblíží, nebo překoná.
    Asi ano, rozhodně ale ne v parametrech, které hledám. Doteď používám fotoblog na html generovaný z velké části pomocí placených pluginů v Lightroomu. Je to super, lehce se mění design, zobrazuje exif i GPS data, bezvadná rychlost, individuální nastavení pro PC, tablet, phone, lightbox, Photoswipe.., ale… už mi tam chybí funkce, které bez php a db asi nejdou.
    Shrnu zde tedy alespoň své poznámky. Pokud jsem na něco zapomněl nebo je něco jinak, budu rád za upřesnění, případně další tipy.

    Boxers and Swipers – skvělý doplněk pro toho, kdo má rád různé Lightboxy, Swipboxy. Využívá knihovny médií wp

    Galerie Lightbox – jednoduchá galerie, mě nevyhovuje, ale určitě je použitelná jako doplněk wp

    NextCellent Gallery – pokračovatel poslední stabilní v. NextGen 1.9.13

    NextGEN Gallery by Photocrati – nenašel jsem nic, co by NGG plnohodnotně nahradilo, včetně všemožně více-méně funkčních doplňků. Už jen import obr z PC, knihovny médií, zipu či z jakékoli složky webu (řešeno jsem jinde nenašel.

    PhotoSwipe – starší, funkční verze od autora Boxers and Swipers

    Responsive Lightbox – Funguje krásně, není to však správce galerie – alb.

    Responsive Portfolio – Free verze dost omezená, např přidávání obr jen po jednom. V ostré verzi je možné přidávat dávky (ne zip), mazat obr z galerie je možné zase jen po 1. Full verze na demo serveru dost pomalá. Nepracuje s exif. Možnosti nastavení solidní.

    PhotoSwipe, Simple Photoswipe, WP Lightbox 2 jsou doplňky “Knihovny médií” wp o další možnost zobrazení.

    WP Photo Album Plus – na můj vkus archajické. Netypické ovládání, špatná podpora mobilních zařízení.

    #22697

    zjesu
    Participant

    Zdálo se mi to nekompletní… a bylo. Našel jsem další lístek s poznámkami.

    Boxers and Swipers – Dobrý výběr efektů – pro každou platformu či velikost zobrazení (PC, Tablet, Smartphone). Nabízí Colorbox, Slimbox, Nivo Lightbox, Image lightbox, PhotoSwipe, Swipebox

    Easy Media – krkolomné ovládání

    Envira Free – umí inportovat z wp, neumí ze složek, nepracuje s exif, pouze jeden lightox. Jiný přístup k vytváření galerií.

    Gallery Bank – free verze umožňuje přidat pouze 3 galerie.Nenahrává zip ani ze složek. Nepracuje s exif.

    Gallery by Supsystic – umí nahrát z knihovny wp. Výběr z efektů, nezpracovává exif. I ve free má základní editaci náhledů. Umí border, radius, shadow.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti