Změna barvy titulku

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  jolma a poslední změna je stará 12 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1556

    jolma
    Participant

    Poměrně dlouho se snažím najít nějaký plugin na změnu barvy, event. stylu písma titulku u příspěvků, může mi prosím někdo poradit? Mám takové tušení, že to lze udělat jen úpravou v šabloně, ale pak by zase všechny titulky byly např. modré. A já jsem holka, chci je prostě různobarevné :-). Dík za pomoc.

    #11193

    admin
    Keymaster
    Web

    Našel jsem zatím pouze postarší plugin Post Title Color. Vyzkoušejte, třeba bude alespoň částečně vyhovovat…

    #11194

    neteyescz
    Participant

    Ještě to samozřejmě jde pomocí editace souboru style.css… Pokud jste zběhlá v kodování :)

    #11195

    Lukenzi
    Participant

    Taky lze každému nadpisu (článku) přiřadit číslo, které se ve výpisu článků (např. na úvodní stránce nebo při zobrazení rubriky) bude zvyšovat o 1 a takto můžete každému číslu přiřadit nějakou jinou barvu. Ve výsledku bude mít každý nadpis jinou barvu, ale je to taky trocha kódování :)

    #11196

    jolma
    Participant

    Aha, nicméně změna barvy snad není až tak složitá kódováním, předpokládám, že se to děje pomocí příkazu “color” s příslušnou barvou v závorkách ? I když v rámci toho, že se o editace stránek dělíme, bych přece jen raději plugin, kódování zůstává jako krajní možnost.

    #11197

    admin
    Keymaster
    Web

    neteyescz: Jak? Moc si to neumím představit. Pro každý publikovaný příspěvek bych ručně zadával do souboru style.css definici jeho barvy?

    Lukenzi: Asi jsem to úplně nepobral :-) Myslíš přiřadit ke každému příspěvku nějaké číslo v podobě uživatelského pole? A podle toho přidávat třídu s využitím funkce post_class() a příslušného filtru? A předpřipravit barvy v souboru style.css podle těch barev (a vygenerovaných tříd)?

    Jinak jsem zkoušel zmiňovaný plugin a i když je už delší dobu neaktualizovaný, tak funguje vcelku dobře. U příspěvku je možné navolit libovolnou barvu, která se pak projeví na webu (bohužel se u mě ale projevila i v menu). Jen škoda, že tam není možné použít nějaké předdefinované barvy, protože málokdy trefíte přesně tu samou jako u nějakého jiného příspěvku…

    #11198

    Lukenzi
    Participant

    admin: skoro ano :)

    jednoduše před loopem nastavím nějakou proměnnou na nulu a v těle loopu ji zvýším o jednu. Samozřejmě ji zapíšu do názvu třídy. Ve výsledku bude ve zdroji něco takového:

    <h2 class="barva-1"></h2>

    ...

    <h2 class="barva-2"></h2>

    ...

    <h2 class="barva-3"></h2>

    a nakonec jednotlivé třídy obarvím v souboru css (za předpokladu, že najednou můžu zobrazit max 20 článků na stránku to není ani velká práce)

    btw tímhle způsobem se dá snadno nějak zvýraznit vždy jen první příspěvek na stránce bez použití funkce “sticky” ať už jde o úvodní stránku nebo výpis kategorií či štítků

    #11199

    admin
    Keymaster
    Web

    Jasně, ale co když chce ty barvy řešit právě zcela náhodně? Nezávisle na pořadí nebo rubrikách, ale prostě dnes píšu o jaru, tak bude příspěvek zelený. Ejhle, někdo umřel, takže ho necháme černý, atd. Proměnná mě také napadla, ale to by tam podle mě musela být nějaká logická závislost…

    #11200

    Lukenzi
    Participant

    admin: tak to samozřejmě už jen pomocí uživatelského pole, žádný script nedokáže rozluštit z obsahu článku jaká barva nadpisu by byla nejvhodnější, já tím spíš reagoval na “A já jsem holka, chci je prostě různobarevné :-)”.

    Pokud by výběr barvy měl být čistě jen na uživateli tak není problém vytvořit malý boxík pod editorem s tlačítky s několika barvami kdy po kliknutí na jednu z nich by se k článku přiřadila hodnota barvy (rovnou už v hexa tvaru) v uživatelském poli. Zobrazení by si už pořešila šablona, která by si ke každému nadpisu přiřadila tuto hodnotu.

    např.

    <h2 style="color:[hodnota_uživatelského_pole]!important;">Titulek</h2>

    btw až teď koukám, že odkazovaný plugin to vlastně dělá stejně pouze s tím rozdílem, že titulek uvnitř tagu např. h2 obaluje do span s definicí barvy, což je podle mně špatně, protože např. v mojí šabloně to nebude fungovat. Tam má přednost definovaná barva tagu h2. Možná by to vyřešilo přidání “!important” za vloženou barvu (funkce add_to_title v pluginu)

    #11201

    jolma
    Participant

    No hoši, rozjeli jste se pěkně, ale já už jsem úplně mimo :-). Nicméně, používám šablonu Twenty Ten 1.3 a u té právě asi doporučovaný plugin nefunguje /nebo ho k tomu neumím přinutit/. S barvou samotného textu příspěvku problém nemám, to vyřešil TinyMCE Advanced, ale ty nadpisy prostě ne… a vlastně jde jen o to, aby se u důležitého článku změnila barva pro to, aby si toho lidé všimli – web funguje jako informační. Čili, stačil by mi boxík s max třemi barvami, když se chytnu slov Lukenziho. Protože kolotočářské ambice zase až tak nemám :-). Dík, že tomuto “problému” věnujete čas.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti