Závislá menu a šablony

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 7 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28627

    keramx
    Participant

    Dobrý den,
    potřeboval bych vytvořit stránky, kde první strana je rozcestníkem a dále jsou závislá menu a šablony. Uvedu příklad:
    První strana – Koncern Volkswagen
    nahoře nad stránkou menu Škoda, Seat, VW které tam bude trčet pořád…
    Na stránce obrázky s Škodou, Seatem a VW s odkazem na stejné místo jako z menu nad stránkou.

    Po kliknutí na Škoda se změní šablona a objeví se nové horizontální menu pod hlavičkou kde bude něco jako – auta, prodejci, financování, kontakt a ty položky mají další submenu atd…

    Pro Seat nebo VW bude jiná šablona i to horizontální menu, i když některé prvky tam budou odkazovat na stejný obsah, který by ale měl být zobrazován v jiné šabloně.

    Díky za podněty

    #28633

    Azifaral
    Participant
    Web

    Jsem vcelku přesvědčený, pokud se mýlím tak mě prosím ostatní opravte, že nebudete moci mít v různých kategoriích různé šablony v rámci jednoho webu, respektive v rámci jedné standardní instalace wordpressu. S tím menu by to teoreticky ještě šlo, tady by jste mohl použít plugin Page Specific Menu Items, ale i tak je to trošku špatné řešení. Vzhledem k tomu jak to popisujete a kam s těmi stránkami míříte, tak bych spíše využil možnost instalace / aktivace WordPress MU (Multisite), kde budete moci jednoduše vytvořit přesně to co popisujete.

    #28635

    keramx
    Participant

    Díky za pomoc. Page Specific Menu Items jsem zkoušel ale nedařilo se mi to nastavit a ještě zkouším plugin Different Menu in Different Pages. Ale taky je to takové krkolomné.
    Na ta témata jsem chtěl použít něco jako Sub domain theme switch ale zatím se patlám s tím menu.
    O WP MU jsem neslyšel. Rozhodně to zkusím a dám vědět.

    #28636

    keramx
    Participant

    Koukal jsem na ten Multi WP a zdá se mi že je tam hokej v návodu o aliasech a doménách – krok 7. Nemůžu si přeci na DNS serveru nastavit svojí sudoménu jako doménu druhého řádu cz a jako alias ke své jiné doméně. Což by spolu s tím pluginem a MU WP přesměrovalo někoho kdo zadá mojesubdoména.cz na mojesubdoména.mojehlavnídoménakteroujsemsikoupil.cz ale co když si někdo zítra mojesubdoména.cz koupí? Třeba to špatně chápu, kouknu na to zítra ale zdá se mi, že to tak v tom návodu je a je to špatně.
    Jestli jsem ten návod dobře pochopil tak u příkladu s auty zhora bcyh měl hlavní doménu třeba koncern-vw.cz a pro škodu bych chtěl subdoménu skoda-auto.koncern-vw.cz (což není problém pokud vlastním doménu koncern-vw.cz) a dle toho návodu bych měl nastavit na DNS pro doménu koncern-vw.cz alias skoda-auto.cz což by nedopadlo dobře.
    Zatím díky.

    #28658

    keramx
    Participant

    Tak Multi WP zase neumí sdílené stránky takže je tam stejný problém z opačné strany.

    #28661

    Azifaral
    Participant
    Web

    ještě se vrátím k předchozímu dotazu, který jsem trochu nepochopil. :) Co se týká domén u WordPress MU, tak on vlastně v základu funguje tak, že vy si na doméně www.domena.cz můžete vytvořit buď v adresářích – www.domena.cz/skoda (1. varianta) nebo na doméně 3. řádu – skoda.domena.cz vytvořit “samostatné weby”. Píšu to v uvozovkách, protože to vše běží pod jednou instalací WordPressu a vše je v jedné databázi. Jinak vy ten alias co jste psal skoda-auto.cz nemůžete vytvořit, protože vy tu doménu nevlastníte. Aliasy jsou svázané s vlastnictvím domény. Pak ještě existuje plugin, který tu možnost WordPress MU rozšiřuje tak, že vy ty domény 3. řádu můžete přemapovat doménami 2. řádu tzn. že si vytvoříte nejprve web na doméně 3. řádu škoda.domena.cz a pak pomocí pluginu řeknete vlastní doméně www.mojedomena.cz, že je aliasem této domény 3. řádu. Ale předpokládám, že toto není váš případ.

    Co se týká posledního dotazu, tak nevím co si mám představit pod pojmem sdílení stránek. Jako že nemůžete stránky, které jsou na WordPress MU sdílet na sociální sítě?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti