Zavirovaný web – wp-crawl.php

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Zavirovaný web – wp-crawl.php

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  jubabes a poslední změna je stará 5 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35763

    jubabes
    Participant

    Zdravím všechny,
    mám problém s webem, který jede na WordPressu. Psal jsem na podporu hostingu a ta mi oznámila, že web je napadený mallwarem a způsobuje to soubor wp-crawl.php.
    Jedná se o to, že když zadám URL webovky, tak místo webu vidím prvotní instalaci WordPressu, nedostanu se vůbec na web a URL nevypadá tak, jak by měla vypadat.
    Má někdo zkušenost s podobným případem či radu, jak zase web zprovoznit a vyčistit?
    Předem děkuji za rady

    #35764

    Jakub
    Participant
    Web

    Nebyl tam plugin Duplicator? Dost možná je přejmenovaný wp-config.php, proto ta nová instalace. Zkontrolujte na FTP. Vyčištění přepsáním napadených souborů, případně čistá instalace. Ideálně obnovit zálohu z doby, kdy byl v pořádku, pokud to dokážete určit a máte ji, pak samozřejmě instalaci zabezpečit.

    #35765

    jubabes
    Participant

    Ano Duplicator tam byl. wp-config.php je úplně smazaný. Zálohu jsme nahráli z hostingu, ale bohužel už je taky napadená. Jinou bohužel nemám. Když tedy smažu nežádoucí soubory, vytvořím nový wp-config.php a přepíšu URL na defaultní, měl by web fungovat?

    #35766

    Jakub
    Participant
    Web

    Určitě přehrát soubory čistými, smazat cokoliv tam nepatří. Ano, měl by fungovat, pokud je databáze v pořádku. Duplicator pryč, zabezpečit a pravidelně zálohovat.

    #35767

    jubabes
    Participant

    Odstranil jsem všechny soubory, co tam neměli co dělat a změnil jsem URL na defaultní, ale webový obsah se nezobrazil. Zobrazila se jenom šablona, kterou jsem tam měl a v ní uvítací blog. Na FTP přitom všechen obsah je. Nevíte jak bych mohl tento obsah navrátit?

    #35768

    Jakub
    Participant
    Web

    Napojil jste tam původní databázi?

    #35769

    jubabes
    Participant

    Ano, napojil. Ale je možné, že je poškozená

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti