Založení stránky na WP

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  struzzo a poslední změna je stará 7 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27159

    struzzo
    Participant

    Zdravím,
    řekněme, že mám doménu a chci ji napojit na WP. Na WP tato služba je, je tam napsáno, že to stojí 13 dolarů. To je jednorázový poplatek, nebo roční paušál? A budu platit ještě něco navíc? Na kolik mě teda vyjde provoz stránky na WP, řekněme na rok? Díky

    #27160

    Azifaral
    Participant
    Web

    Asi jste to přehlédnul, ale ta informace tam je, jedná se o 13 dolarů za rok. takže pokud nebudete mít zájem o další služby, tak vás provoz vyjde na uvedených 13 dolarů ročně, v čemž je provoz na vlastní doméně s určitými omezeními, jako např. velikost prostoru 3GB. Pokud chcete další možnosti tak pak musíte zvolit placené varianty, kde Premium vyjde na 99$ a Bussines 299$. Ale to se podle mě vzhledem k cenám webhostingu dnes už nevyplatí.

    Attachments:
    #27162

    struzzo
    Participant

    Ano, prehlednul, moc dekuji za odpoved.
    Takze mam zaregistrovanou domenu, zaplatil jsem za ni 200 czk, mam ji na rok. K tomu priplatim tech 13 dolaru a muzu na rok upravovat tento web na WordPressu?
    Omlouvam se, jestli jsou moje otazky hloupe, ale jsem zacatecnik.
    Rekneme, ze chci na WordPressu postavit web, ktery bude zamereny hlavne na clanky – budou mi ty 3GB stacit, popr. na jak dlouho?
    Moc diky!

    #27167

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ano, ta cena je na rok, on je to vlastně ekvivalent běžného webhostingu, který vás nicméně pokud by jste např. zvolil Endoru vlastně vyjde levněji, protože, když tedy pomineme ten free tarif, kde ale je spousta omezení, tak vás ten webhosting vyjde na 14 Kč měsíčně, což je 168 Kč a budete mít naprosto plnohodnotný wordpress bez jakéhokoliv omezení, kdežto na tom wordpress.com zaplatíte 2x tolik a jste limitovaný místem, nemůžete použít jakoukoliv šablonu, jenom šablony z wordpress.com atd. A instalace wordpressu je na webhostingu, tu zmiňovanou Endoru nevyjímaje, na jeden klik, takže toto se nemusíte obávat.

    Jinak ten váš dotaz k objemu dat je trochu zavádějící, protože on neříká kolik budete dávat do každého článku obrázků, jak ty obrázky budou velké atd. Nicméně než naplníte 3GB tak by jste se musel hodně snažit, protože když vyjdeme z průměrné velikosti obrázku cca 100kB, což už je velmi slušný obrázek, tak těch obrázků budete muset mít 30 tisíc, což asi hned tak mít nebudete. Prostor obecně není dnes tím limitujícím faktorem.

    #27168

    struzzo
    Participant

    Pro registraci domény jsem využil služeb firmy Active24. Takže to už nijak nezměním, mě hlavně zajímalo, za co přesně těch 13 dolarů mám platit. Teď to tedy chápu tak, že za to, že budu moct WordPress na této doméně aplikovat.
    Díky za objasnění těch 3GB. K tolika příspěvkům je ještě dlouhá cesta a když by se náhodou někdy stalo, že by to nestačilo, dá se přikoupit premiový účet.

    #27169

    Azifaral
    Participant
    Web

    Trošku tomu nerozumíte. Vůbec nezáleží na tom, kdo je registrátorem vaší domény, protože nastavení domény budete muset řešit jak v případě, že si zaplatíte tu částku 13 dolarů u wordpress.com, stejně jako by jste to řešil v případě, že by jste využil webhosting kteréhokoliv poskytovatele hostingu. Vy budete totiž muset následně té vaší doméně “říct”, kde se má směrovat a to budete muset dělat tak jako tak, pouze pokud by jste využíval webhosting u Active24 tak by to z největší pravděpodobností udělali za vás.

    #27170

    struzzo
    Participant

    Tak teď jsem ztracený úplně. Pokud by jste byl ochotný to ještě probrat, napište mi prosím na tuto stránku. Děkuji Vám.

    #27171

    Azifaral
    Participant
    Web

    Ještě toto napíšu tady pro případ, že by to zajímalo jiné a pokud by jste ještě tápal, tak si napíšeme. Vzhledem k tomu, že dnes už jste majitelem funkční domény, tak k tomu aby ta doména byla funkční musí mít nadefinovány nějaké parametry. Jsou to tzn. nameservery (DNS servery), které laicky řečeno “internetu” říkají, že ta doména existuje a pak A záznamy, MX záznamy, CNAME záznamy atd. Tím, že jste registroval doménu u Active24, tak oni vám v rámci ročního poplatku tu doménu “zaparkovali” na svých DNS serverech a dále zde máte možnost si právě tvořit různá nastavení. Zcela laicky berte ta nastavení jako ukazatele na cestě, které vám říkají kudy máte jet.

    A teď je několik možností jak ty “ukazatele” nastavovat:
    1. Když si zaplatíte “doménový provoz u WordPress.com, tak buď můžete změnit úplně DNS servery a pak se všechna nastavení dělají u WordPress.com a tady budu upřímný to neznám, protože jsem to nikdy nepoužil. Nevím třeba jak se zde dělá nastavení MX záznamů pro emailové služby atd.
    2. Nebo pořád budete využívat všechny služby Active24 dále (pro registraci a provoz domény) a pak jenom v nastavení domény se změní A záznam, který té doméně řekne, že od té dané chvíle se má směrovat na IP adresu, kterou využívá WordPress.com. Jak na to zjistíte zde a určitě to vám nastaví i v Active24, když jim napíšete.

    Nicméně stejnou proceduru jako v případě 2 by jste prodělal i v případě, že by jste si zřídil webhosting kdekoliv jinde, protože jak už jsem psal výše ta platba u WordPress.com za “doménu” je vlastně takové zřízení webhostingu. Ale neberte to tak, že vás do něčeho tlačím, jenom si myslím, že prostě, že je to řešení s běžným webhostingem prostě lepší a vlastně i levnější.

    Takže pokud stále myslíte, že je pro vás řešení s WordPress.com to optimální, tak si zaplatíte uvedenou částku a pak požádejte Active24 o změnu A záznamu na wordpress.com a oni vám to nastaví. Pokud zvolíte jiný webhosting, tak potom jenom napište na podporu webhostingu aby vám řekli jak se má nastavit A záznam (z největší pravděpodobností by jste to našel v nějaké nápovědě, ale tak to bude pro vás rychlejší) a opět požádáte Active24 o nastavení.

    Pak je zde alternativa mít webhosting u Active24, ale ten není příliš levný, takže toto bych příliš nedoporučoval.

    A úplně na závěr poslední varianta a to, že v případě že zvolíte webhosting u některého z poskytovatelů, tak oni vám nabídnou, že tu doménu převedou k sobě, což pro vás není špatné řešení, protože pak se dělají všechny nastavení přímo u toho poskytovatele webhostingu. A převod domény je zdarma, tak obecně vás ani tak moc nemusí trápit, kde tu doménu máte vedenou.

    Snad jsem vás moc nezmátl, ale snažil jsem se popsat všechny možnosti, které jsou a které vás obecně stejně neminou.

    #27172

    struzzo
    Participant

    Dekuji za vycerpavajici odpoved.
    Muzete mi tedy ale precejen napsat, ze bychom to zkonzultovali?
    Dekuji Vam

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti