Youtube video se nepřehrává na mobilu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Youtube video se nepřehrává na mobilu

Zvolené téma obsahuje celkem 14 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Vlada a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32397

    Vlada
    Participant

    Přeji krásný den,

    řeším problém přehrávání youtube videa na mobilu. Zde mám vložené youtube video přímo v příspěvku:

    http://drevodilnakulicka.cz/2017/05/02/test/

    a zde mám youtube video vloženo přes wonderplugin slider:

    Padající domino

    Při přehrávání na PC není problém ani v jednom. Při přehrávání na mobilu lze přehrát youtube video jen vložené přímo v příspěvku. Při pokusu přehrát video z wonderplugin slider vidím jen černou plochu.

    Nevíte v čem hledat řešení?

    Vlada

    #32505

    Vlada
    Participant

    Prosím, je někdo kdo mi poradí?
    Předem moc děkuji.
    Vláďa

    #32508

    admin
    Keymaster
    Web

    Ten první testovací příspěvek už není aktivní?

    Máte pravdu, že přehrávání videa vloženého pomocí pluginu WonderPlugin Slider Lite nefunguje (zkoušel jsem iPhone). Jakou máte verzi pluginu? Neplacenou? Zkoušel jste kontaktovat autory pluginu a zkusit základní šablonu Twenty Seventeen, zda tam není nějaký konflikt v šabloně?

    #32509

    Vlada
    Participant

    Omlouvám se – testovací příspěvek už je aktivní pod heslem “test”.

    Verze pluginu mám 6.2 a to neplacenou. 2x jsem psal na podporu (support@wonderplugin.com), ale nikdo mi nenapsal. Psal jsem jim 2.5. a 9.5.2017. Nevím – jestli mají nejakou dovolenou :-)

    Děkuji za správné navedení … zde je testovací stránka kde je použitá šablona Synapse a přehrávání na mobilu funguje v pořádku:

    http://kolobezka.friml.cz/2017/02/18/magneticka-kulickova-draha/

    Zdá se tedy, že je konflit v šabloně. Mám tedy napsat na podporu šablony? Šablonu mám placenou.

    Vláďa

    #32525

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud je problém pouze v případě použité šablony WP Portfolio Pro, tak bych se asi zkusil obrátit na jejich podporu. Problém může být v nějakém konfliktu této šablony s pluginem, těžko říci…

    Ale pozor, ten testovací web se může lišit, slider tam nemá dvě políčka, mezi kterými se dá překlikávat, nemá tam popisky, a to všechno může ovlivnit výsledek. Jediný reálný test je tedy přepnout šablonu (na základní Twenty Seventeen) přímo u webu s problémy a bez dalších změn to vyzkoušet.

    #32530

    Vlada
    Participant

    Dobre, a kdyz zmenim sablonu nerozhodi se mi to nejak?
    Vlada

    #32549

    admin
    Keymaster
    Web

    Po návratu k předchozí šabloně by to mělo být bez problémů v původním stavu. Pro jistotu je ale určitě doporučena záloha webu :-)

    #32552

    Vlada
    Participant

    Vyzkoušel jsem to a opravdu pro šablonu Twenty Seventeen lze youtube video přehrát i na mobilu v pořádku. Napsal jsem tedy dotaz na podporu šablony WP porfolio Pro. Dám vědět co mi napíší.

    Prozatím moc děkuji za radu.
    Vláďa D.

    #32561

    Vlada
    Participant

    Přišla mi následující odpověď:

    Hi Vladimír,
    Yes we have used excerpt to display the blog. Excerpt shows only a plain text. In single page your youtube slider will work fine but not in blog page. If you like to display slider instead of excerpt then you have to customize a bit of code.
    Go to theme folder -> inc -> structure -> content-extension.php on line no 118 change this code <p><?php the_excerpt(); ?></p> with <p><?php the_content(); ?></p>
    We recommended you not to customize the code. IF you customize the code then while updating to new version all your customized code will be lost. So create a child theme before making any changes in the code or make the same changes while your update to new version.
    Thank you!

    V souladu s odpovědí jsem provedl změny na řádku 118 v ftp: /wp-content/themes/wp-portfolio-pro/inc/structure/content-extensions.php

    Bohužel jsem ale nezaznamenal změnu tj. videa na mobilu stále nelze přehrát.
    Co dělám nesprávně?

    Vláďa D.

    #32572

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud jste to změnil a stále to nefunguje, tak jim napište, že o i přes provedené úpravy stále nefunguje :-) Klidně jim nabídněte, ať si to zkusí, případně jim dejte i přístupy, aby viděli, že to máte změněné…

    #32615

    Vlada
    Participant

    Obdržel jsem následující odpověď:

    Hi Vladimír,
    Please undo the above answer. We have checked in our website using woderplugin slider and its working fine in mobile device. Are you sure that we are using the correct plugin or not? We have tested the video in this link and its working fine.

    Please deactivate all the plugins that you have installed on your dashboard except this plugins and check it whether its working on your site or not. If you have added any javascript in text widgets then please remove all javascript. Sometimes javascript will conflict with the theme.

    Deaktivoval jsem všechny pluginy, ale problém zůstal tj. nezjistil jsem, že by konflikt vytvářel nějaký aktivovaný plugin.
    Máte nějaký další nápad co bych mohl vyzkoušet? Zde na testovací stránce, kde jsem nainstaloval šablonu WP Portfolio Pro lze youtube videa na mobilu přehrát:
    http://kolobezka.friml.cz/2017/02/18/magneticka-kulickova-draha/

    Jak ale poznat co způsobuje konflikt?
    Vláďa

    #32616

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže když jsou deaktivované všechny ostatní pluginy, tak to autorům šablony funguje, zatímco vám ne? Je možné to někde vyzkoušet? Udělejte na testovacím webu kompletní kopii původního webu, kde bude pouze šablona a plugin pro slider a můžeme to tam vyzkoušet. Problém se může také objevovat pouze na některých mobilních zařízeních (např. Safari na iPhone), zatímco jinde (Chrome na Androidu) může fungovat, nevím, musíme to nejdříve pořádně vyzkoušet…

    #32689

    Vlada
    Participant

    Tak hotovo – vyřešeno. Bylo to zabezpečením “https:”. Prohlížeče na mobilních zařízeních zakazují zobrazovat vnořený obsah. Vyřešeno tím, že byl zrušen https: a stránky běží na http:
    Děkuji vám moc za pomoc při řešení problému.
    Vláda D.

    #32692

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za zprávu, ale jak je možné, že to v rámci defaultní šablony Twenty Seventeen fungovalo? Nemáte k tomu nějaké podrobnosti?

    #32694

    Vlada
    Participant

    Nevím, je to tak trochu záhada. Každopádně teď musím vždy smazat “s” u https, když vkládám youtube video do wonderpluginu a pak to funguje. Jakmile nechám u některého odkazu https tak to nefunguje.
    Vl.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 15)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti