Yoast SEO Premium

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 4 roky, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #38145

    ioZephO
    Participant

    Zdravím,
    má niekto skúsenosti s pro verziou tohto pluginu? Momentálne mám free verziu a funguje celkom dobre, tak rozmýšlam, že by som vyskúšal premium. Akurát by som potreboval nejaké info ohľadne dosiahnutých výsledkov a celkovej výhodnosti tohto pluginu. Díky.

    #38149

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to by mě také zajímalo :-) Nedávno jsem viděl Premium verzi u jednoho klienta a ptal jsem se ho, k čemu to kupoval a nějak mi ani neuměl odpovědět…

    Nejvíce o tom ale podle mě ví @azifaral, který ho má a podle souvisejících témat na fóru patrně i k něčemu používá :-) Třeba se tu objeví a něco nám k tomu napíše…

    #38151

    Azifaral
    Participant
    Web

    @admin: Těší mě vaše důvěra ve mně :D. No co umí Yoast Premium na rozdíl od Free je možné si přečíst tady, na to mě ani moc nepotřebujete. :D Ale nechci vás takto odbýt, takže.

    1. Největší rozdíl je v tom, že free verze analyzuje pouze jedno klíčové slovo, kdežto premium verze 5. Je tady jedno velké ALE. A to v tom, že je naivní si myslet, že prostě do článku jen tak naplácáte 5 klíčových slov a budete mít vyhráno. Bavil jsme se tady o tom s kolegyní, která je copywritingový bůh a pokud chcete mít správně optimalizovaný článek, tak na to musíte jít stejně od lesa. Musíte si udělat nejprve koncept článku, pak anylýzu klíčových slov (seznam, google), vytvoříte si správné rozvrstvení a rozdělení toho textu a teprve následně do toho vstoupí ten Yoast, který vám udělá kontrolu jestli je to dobře a nebo nee. A jak ona říká, když napíšete nějakých 200 článků měsíčně, tak pak na ten Yoast už mrknete jen tak zběžně, protože to už budete mít “v oku”. Ale to neznamená, že by ho hanila, naopak, když byla chvíle, kdy měl YOAST svou “slabou chvilku” a při jednom z update na vyšší verzi likvidoval nastavení atd. a zkusil jsem ji navrhnout nějaký jiný plugin, tak jsem byl hnán sukovou holí. :D

    2. Další věc kterou má je to, že kromě klasických klíčových slov umí analýzu také synonym a souvisejících klíčových slov. Což by bylo skvělé. JENOMŽE!!! Bohužel většina z nás nepíše anglické stránky a používá češtinu a ta v této analýze zatím není zahrnuta. Mezi podporované jazyky patří (English / German / Dutch / Spanish / French / Italian / Portuguese / Russian / Polish / Swedish). A s tím také souvisí celkové hodnocení, které na vás YAOST nakonec vyplivne a tam vás bude vždycky kritizovat, že je používáte málo, protože jaksi ty synonyma “nemáte v pořádku”. Takže funkce skvělá, výsledek k ničemu.

    3. Plná verze vám ukáže jak bude “stránka výsledně vypadat” také na Facebooku / Twitteru. Zajímavé je to vlastně ve chvíli pokud máte tyto informace jiné než jsou META v článku jako takovém, což můžete udělat. Hezké, ale dá se bez toho žít.

    4. Co je velmi hezké jsou nástroje. Kromě importu/exportu nastavení, je zde možnost dělat přímo redirect stránek a samozřejmě následnou analýzu, takže to nemusíte dělat v .htaccess a nebo na to mít nějaký jiný plugin. A velmi hezká je možnost exportu seznamu klíčových slov do csv souboru, kde vidíte i jaké je hodnocení, u jakého je to článku atd. Toto je užitečné pokud to s tou analýzou myslíte hodně vážně.

    5. Máte podporu 24/7 to bych fakt chtěl vidět, kdy to někdo potřebuje tak akutně :D A navíc to znamená, že máte možnost 24/7 a zde cituji: Nepřetržitý e-mailový přístup k našemu skvělému a informovanému týmu podpory. :D Takže jo, ale toto bych fakt nepovažoval za něco co musím mít.

    6. A spousta dalších drobností, viz ten můj odkaz.

    Takže závěrem. Ano, je to velmi silný nástroj, jenom je potřeba vždycky hodně zvážit jestli využijete uvedené funkce. Pokud bychom patřili do seznamu podporovaných zemí v analýze synonym a frází tak není o čem diskutovat. To v tu chvíli je naprosto někde jinde. Ale toto prozatím není a vzhledem k velikosti naší země si nejsem jistý, že bude. Tudíž pokud jste slušný psavec, máte to trošku srovnáno v hlavě, tak si z největší pravděpodobností vystačíte z tou free verzí, která je proti konkurenci o parník daleko.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti