Yoast SEO

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Yoshi a poslední změna je stará 6 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34155

    Yoshi
    Participant

    Zdravím,
    chtěla bych se zeptat, jestli lze nějak upravit, jaké odkazy se mi zobrazí pod popisem stránky, když ji vyhledám na google? (viz přiložený soubor – odkazy: Přihlášení, Změny v rozvrhu…)

    Používám plugin Yoast SEO.

    Děkuji za rady

    Attachments:
    #34157

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    samozřejmě toto lze. U příspěvku / stránky máte kartu YOAST SEO a v ní uvedené věci můžete editovat. V záložce Klíčové slovo si kliknete na Edit snippet (viz obr1) a rozevře se vám editace, kde můžete změnit titulek = SEO Title a Meta popis (viz obr2). SEO Title obecně necháváme stejný jako máme titulek u příspěvku / stránky + za oddělovníkem máme název serveru, ale Meta popis vkládáme vždy. A zde je pravidlo a on vám to i ten YOAST řekne, že klíčové slovo, na které uvedený příspěvek “klíčujete” (viz obr1) by mělo být obsaženo i právě v tom Meta popisu, dále v titulku příspěvku, optimálně v prvním odstavci a alespoň v jenom podnadpisu (H2 parametr). A dále by se mělo optimálně vyskytovat v celém příspěvku.

    Attachments:
    #34160

    Yoshi
    Participant

    Děkuji za odpověď, ale odkazy u které mám na mysli, se zobrazí pod titulkem a popiskem pouze u toho výsledku vyhledávání, který vede na hlavní stránku webu. Dá se nějak zvolit, jaké odkazy se zobrazí?

    #34162

    Azifaral
    Participant
    Web

    No zde záleží jak máte tu homepage definovanou. Pokud ji máte nasměrovanou na nějaku stránku, tak je to tak jak jsem popsal a toto nadefinujete u uvedené stránky. Pokud tu homepage máte skládanou jinak, tak potom v Menu u YOAST SEO, je položka Nadpisy & Meta data (obr3) a zde je karta Úvodní stránka (obr4) a zde vyplníte Title a Meta description.

    Attachments:
    #34165

    Yoshi
    Participant

    Homepage nemám nasměrovanou na žádnou stránku. V menu u Yoast SEO jsem našla vše, co máte na obr4. Možná mi něco uniká, ale nikde nevidím nic, co by vypadalo, jako nastavení odkazů pod meta description. Nebo se ty odkazy dají nějak nastavit v meta description?

    #34166

    Azifaral
    Participant
    Web

    Aááá, špatně jsem to pochopil :) Pokud jde o nastavení odkazů na podstránky, tak zde máte smůlu, toto je přímo v režii Google, viz Odkazy na podstránky, takže zde se bude zobrazovat pouze to co on “uzná za vhodné” a že jim někdy ten algoritmus nefunguje.

    #34167

    Yoshi
    Participant

    Moc děkuji za odpověď, konečně už se nemusím snažit to někde v nastavení Yoast SEO najít. :)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti