wysiwyg editor a v něm vkládání existujících článků a autorů

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem wysiwyg editor a v něm vkládání existujících článků a autorů

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2122

    Libor-Matejka
    Participant
    Web

    Zdravím,

    mám plugin TinyMCE, který přidá wysiwyg editor do wordpressu. Je nějaký doplňující plugin, který umožní do nového článku dát odkaz na už existující článek, nebo ještě lépe autora?

    Například: Mám článek, kde píšu o historii firmy, a chtěl bych tam vložit třeba zakladatele, vložím přes nějakou utilitu jeho jméno a ted mi jde o to, aby se mi ty jména případně aktualizovaly (i s odkazem), když by se změnily u těch uživatelů (například změna příjmení u žen), abych nemusel všechny články zpětně projíždět. To samé třeba s články.

    EDIT: omlouvám se za špatnou sekci, nevidím možnost editace :-(

    Díky!

    #12699

    Lukenzi
    Participant

    Dotazu nějak nerozumím, pokud chci do článku vložit odkaz jednoduše kliknu na tlačítko odkazu a z nabídky si vyberu některý již publikovaný článek a po úpravě textu odkazu uložím. Automaticky se mi tak vloží odkaz na již existující článek aniž bych si odkaz musel pamatovat nebo jej někde hledat.

    Druhé části nerozumím už vůbec, jak může WP vědět kdy si kdo změní třeba příjmení? Myslíte registrované uživatele? Trochu to prosím upřesněte…

    #12700

    admin
    Keymaster
    Web

    Já zase moc nerozumím té první části o pluginu TinyMCE. Vizuální editor TinyMCE je součástí WordPressu a není třeba nic instalovat? Součástí tohoto vizuálního editoru je i tlačítko pro snadné odkazování na již existující obsah webu.

    A pokud jde o odkazy, tak jde myslím o to (pokud jsem to správně pochopil), že když uživatel vloží do nějakého příspěvku odkaz na stránku “Jana Nováková” a ona se poté provdá, tak se sice stránka přejmenuje na “Jana Petrželová”, ale odkaz ve starším příspěvku už zůstane původní. Zde je ale třeba zmínit, že i když se změní URL adresa stránky, tak i po kliknutí na původní odkaz bude návštěvník přesměrován na novou URL adresu stránky. Bohužel tam však zůstane název odkazu, tedy “Jana Nováková”.

    A jaké jsou možnosti?

    1) Můžete tyto odkazy automaticky monitorovat, např. pomocí pluginu Broken Link Checker. Pokud dojde k nějakému problému, tak vás na něj plugin upozorní, abyste vše mohli opravit.

    2) Další možností je vkládat odkazy jinak, tedy nikoli v HTML podobě, ale např. jen zkrácený zápis (shortcode), kde bude uvedeno ID odkazované stránky. Tímto způsobem bude při zobrazení stránky odkaz vždy aktuálně vygenerován. Tento způsob má ale několik nevýhod. Na každý takový odkaz je potřeba nějaký výkon (např. SQL dotaz na zjištění aktuálního odkazu). A bohužel musíte znát ID stránky, protože nemůžete použít povedený integrovaný nástroj pro vyhledávání existujícího obsahu (nemá zatím potřebné filtry). Můžete vyzkoušet např. plugin CF Internal Link Shortcode, ale jsou určitě i další, klíčové slovo je v tomto případě “internal links”.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti