WPMU vytváření nových webů podle zvoleného mustru

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem WPMU vytváření nových webů podle zvoleného mustru

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2292

    milosak
    Participant

    Lze nastavit vytváření nových webů podle přednastaveného mustru? Např. zvolit jaké widgety se mají aktivovat, zakázat přístup k pluginům atd. Našel jsem jen plugin který se musí pro každý web nastavovat zvlášť. Díky.

    #12972

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký plugin jste nakonec našel?

    Existuje několik vhodných pluginů, ale obávám se, že žádný nebude zcela ideální. Bude to chtít pořádně vyzkoušet a uvítáme případné zkušenosti.

    Blog Copier – Vypadá asi nejlépe, dokáže zkopírovat celý obsah webu, takže si budete muset připravit nějaký vzorový web, kde bude vše správně nastavené včetně obsahu. Bohužel obsah musí ručně nakopírovat administrátor a nefunguje to automaticky při registraci.

    Add Clone Sites for WPMU (batch) – Měl by fungovat podobně, ale je trochu staršího data (čas letí a asi bych ho už ani nezkoušel).

    YD Network-wide Options – Zajímavý plugin pro synchronizaci různých nastavení pluginů (tedy když něco změníte na hlavním webu, tak aby se to promítlo na všechny další weby). Poslední dobou je pro něj ale hlášeno také mnoho chyb…

    New Blog Templates – Prémiový (placený) plugin, myslím, že neumí přenášet widgety. Ale jinak vypadá v současné době asi nejlépe, umí přenášet jak nastavení, tak obsah, a to i automaticky při registraci nového webu.

    #12973

    admin
    Keymaster
    Web

    A doplníme ještě několik pluginů:

    New Blog Defaults – Měl by umět definovat různá nastavení (např. trvalé odkazy, výchozí šablona) při registraci nového webu. Bez tohoto pluginu by bylo nutné všechna nastavení provést ručně pro každý web sítě, klasicky v menu Nastavení.

    Pokud chcete pro nové weby automaticky nastavit nějakou speciální šablonu, tak není potřeba používat plugin, ale pouze konstantu WP_DEFAULT_THEME (návod).

    Default Blog – Povedený plugin, který umí kromě nastavení vytvářet i definovaný obsah (příspěvky, stránky). Bohužel to vypadá, že má s nejnovější verzí WordPressu problémy (a to i nejnovější alfa verze). Škoda, ale vývoj se asi před rokem nadobro zastavil…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti