WP spadlo

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  neteyescz a poslední změna je stará 12 let, 4 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1283

    swandaus
    Participant
    Web

    Ahoj, prosím vás o radu. Asi 3 roky WP běžel bez problému a pak ze dne na den to začalo psát prapodivné věci na stránce zisha.cz . Jsem začátečník a nevím si s tim vůbec rady. Děkuji za jakoukoli radu.

    #9862

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Pokud je to opravdu tak, jak říkáte a neupravoval jste jakkoli soubory šablony, pak to z mé strany vidím jako útok na váš web. Na hlavní stránku by totiž WordPress žádnou takovouto změť čehosi z javascriptu negeneroval. Máte přístup do administrace?

    Rozhodně zkuste tento scanner: http://sitecheck.sucuri.net/scanner/ a pokud najde nějákou havěť, pak si stáhněte novou verzi WordPressu z WordPress.org a infikované soubory nahraďte. Jde o to, do jaké hloubky by byl web případně napaden. Jinak nevím, podle toho, co vidím, vám to rozkoplo celý WordPress i se styly…

    Neteyes.cz

    #9863

    swandaus
    Participant
    Web

    Tak asi to tak bude. Scanner zjistil malware. Do administrace přístup nemám, jen přes ftp přímo k WP. Nevím co s tím, rád bych to vymazal, ale nevím kde to hledat. Půjde to ještě zachránit? Děkuju..

    #9864

    neteyescz
    Participant

    Pokud to není nalezlé ve všem, tak půjde. Otevřete si Scanner, FTP a složku s “čistým” WordPressem a ty soubory, které vám ukáže scanner jako infikované, nahraďte “čistými”.

    #9865

    swandaus
    Participant
    Web

    Tak jsem to nakonec vyřešil kompletní reinstalací WP. Bohužel jsem si nevšiml PHPserver požadavek a PHP běžící na serveru mé domény tak musím ještě vyřešit tohle:) Ale Scanner už nepíše chybu což jsem rád, už stačí jenom nezvorat zbytek instalace. Přesto díky za pomoc, asi bych na to sám nepřišel, že by to mohl být útok.

    #9866

    swandaus
    Participant
    Web

    Tak ještě vás poprosím o radu s instalací nového WP. Vše jsem nakopíroval dle návodu ale i tak tam mám nějaký error. Přitom i locale.php i wp.settings.php tam určitě jsou – to jsem kontroloval i zkoušel nanovo nahrát, ale nic. Nevíte v čem by mohl být háček? Díky.

    #9867

    neteyescz
    Participant

    Jde o to, jaký error tam máte…

    #9868

    swandaus
    Participant
    Web

    Mrkněte na zisha.cz Nevím jestli to nesouvisí s databází, jelikož mi přehazovali stránku na jiný server kvůli novějšímu PHP?

    #9869

    neteyescz
    Participant

    Podle toho máte na lajně 268 v souboru wp-config.php v kořeňáku chybu, otevřete daný soubor třebas v PS Padu, najděte danou lajnu a opravte chybu. Ve vašem případě bude lepší stáhnout si ještě jednou ofiko instalačku a lajnu přehrát.

    Neteyes

    #9870

    swandaus
    Participant
    Web

    To jsem samozřejmě zkoušel – jak opravit chybu, kterou jsem tam nenašel, tak i stáhnout WP nanovo a přehrát to.

    #9871

    neteyescz
    Participant

    Tak pokud nahraji čistý soubor wp-config.php na web normálně a nejede to, pak bych hned psal na hosting…

    #9872

    swandaus
    Participant
    Web

    Tak se i stalo. Napsali mi, že se nepřevedly všechny soubory a už je to všechno v pořádku, ale virus je tam znova. Tak teď nevím jestli mám znova ten WP přehrát nebo jenom ty infikované soubory. Jen v tom skeneru se moc nevyznám a nevím kde ty soubory konkrétně hledat. Třeba když píše “Malware found in the URL: http://zisha.cz” to znamená, že je to všude? Nebo mám najít nějaký soubor kde to je?

    #9873

    neteyescz
    Participant

    Malware se dle scanneru nachází v souboru

    http://zisha.cz//404javascript.js na vašem webu.

    #9874

    swandaus
    Participant
    Web

    Tak jsem prošel všechny soubory a malware konečně odstranil. Nakopíroval ještě jednou čistý WP a spustil upgrade. Databáze se uspešně aktualizovala, ale bohužel stránka stále neběhá. Pro změnu to nezobrazuje nic. Nevíte prosím vás co s tím dál?

    #9875

    neteyescz
    Participant

    1 – Radikální řešení

    Tak určitě se podívejte do databáze přes webadmina, zazálohujte si příspěvky a všechno smažte. Poté nahrajte čistý WordPress a nainstalujte ho.

    2 – Neradikální řešení

    Napište na hosting a požadujte analýzu vašeho webu, proč žě to nejde apd. Mohlo by to být aj na jejich straně.

    3 – Promažte COOKIES a CACHE.

    #9876

    swandaus
    Participant
    Web

    Tak stránka opět jede..:) Problém nebyl samotný WP ale téma, která se nezobrazovala – proto ta čistá stránka.. Poslední problém, na který jsem narazil je simple fórum plugin. Zkoušel jsem stáhnout i nejnovější verzi ale i tak když to naistaluju a spustím (Go To Forum) tak mi to napíše 404 error – stránka nenalezena..nevíte náhodou co by v tom mohlo být? Díky..

    EDIT: Tak fórum se nějak rozjelo samo jen píše “WordPress database error: [Unknown column ‘forum_id’ in ‘field list’]” Dá se to nějak do té databázy doplnit? Nebo to zkusit nanovo nainstalovat?

    #9877

    neteyescz
    Participant

    Já bych to zkusil přeinstalovat, případně vytáhnout starší verzi.

    Jinak, tu mají stekný problém: http://simple-press.com/support-forum/simple-press-version-440/wordpress-database-error-unknown-column-forum_id-in-field-list/

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti