WordPress na WEDOSu a adresa stránky

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Hosting a WordPress WordPress na WEDOSu a adresa stránky

Štítky: , ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  vlazy a poslední změna je stará 7 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29193

    vlazy
    Participant

    Nainstaloval jsem si na hosting od WEDOSu WordPress a mám problém s adresou stránky. WordPress mám ve složce www/domains s adresou subdomény. Adresa se mi zobrazuje ve tvaru http://neco.domena.xx/domains/neco.domena.xx/nazev a chtěl bych aby se to zobrazovalo ve tvaru http://neco.doména.xx/nazev. Když zadám do prohlížeče adresu http://neco.domena.xx tak se stránka zobrazí, ale když procházím dále na stránce tak se to roztáhne na uvedený tvar. Původně jsem ten WordPress měl nainstalovaný ve složce www/subdom kde mám i jiné stránky, ale protože se tam adresa stránky zobrazovala ve tvaru http://neco.doména.xx/subdom/neco.domena.xx/nazev tak jsem ji smazal a znova nainstaloval do složky www/domains s tím, že tam adresa stránky bude možná bude mít ten kratší tvar ale nestalo se tak.
    Nyní by mne zajímalo jak to předělat tak aby se mi ta stránka zobrazovala s adresou http://neco.domena.xx. Budu rád když mi někdo k tomu něco poradíte. We WordPressu a těchto věctch se vůbec nevyznám.

    #29197

    vlazy
    Participant

    Problém se zobrazováním adresy stránky mám vyřešený. Řešení jsem našel na stránkách WEDOSu kde je tento návod který mi pomohl můj problém s adresou stránky vyřešit. Z toho vyplývá, že u WEDOSu WordPress asi v některých případech dělá problém s adresou stránky který se dá vyřešit.

    #29200

    Tomáš
    Participant

    Zde je poměrně přehledný návod pro tuto problematiku.

    #29204

    Landsman
    Participant
    Web

    Zdravím,

    je třeba upravit v nastavení wordpressu adresy (Nastavení > Obecné), či přímo v databázi (wp-options).

    Poté si upravte htacces, mohl by vypadat následovně:

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /sperkyzlatnictvi/ftp/
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /domains/neco.domena.cz/index.php [L]
    </IfModule>
    # END WordPress

    Také u Wedosu záleží do jakého adresáře jste wordpress nainstaloval.
    Obecně doporučuji /domains/neco.domena.cz/. Pro toto umístění Vám bude fungovat i zaslaný htaccess.

    Pokud jste WordPress nainstaloval do rootu hostingu, je možné, že jste přepsal původní soubor, který je od WEDOS a řídí chování hostingu. Zkuste se podívat, co v něm je.

    #29208

    vlazy
    Participant

    Landsman:
    Děkuji za odpověď. Problém už mám vyřešený. Chtěl jsem to tu napsat, ale příspěvek se neznámo proč nevložil. Snad nyní se to povede a tento příspěvek se vloží.
    Na stránkách WEDOSu jsem našel tento návod který mi pomohl můj problém s adresou stránky vyřešit. Z toho vyplývá, že u WEDOSu WordPress asi v některých případech dělá problém s adresou stránky který se dá vyřešit změnou URL adresy v databázi.
    Ten WordPress mám nainstalovaný v adresáři www/domains/neco.domena.xx.
    Příliš nechápu jak je to myslené s tím .htacces, Který .htacces bych si měl upravit, ten ve složce s WirdPressem nebo nějaký jiný? Proč je v tom .htacces “/sperkyzlatnictvi/ftp/”? Proč to upravovat když mi to už nyní funguje tak jak má?
    U WEDOSu mám v úmyslu možná ještě provozovat na subdoménách i některé další RS (asi také WordPress) a tak bych byl rád kdyby mi to fungovalo bez problémů.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti