WordPress a architektura MVC

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Paja a poslední změna je stará 6 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32480

    Paja
    Participant

    Dobrý den,
    naše firma měla poptávku na nový web s tím, že byla požadována architektura MVC. Dodavatel nám dodal web postavený na wordpressu, s nainstalovaným pluginem https://wordpress.org/plugins/wp-mvc/ se sdělením, že požadavek na architekturu MVC byl splněn.

    Může mi prosím někdo napsat zda má dodavatel pravdu a zda je to vůbec možné, aby pomocí jednoho pluginu bylo možné dosáhnout architektury MVC? Pokud pravdu nemá prosím o nějaké doporučení jak dále postupovat a negovat jeho názor.

    Děkuji

    #32491

    admin
    Keymaster
    Web

    :-)

    Zmiňovaný plugin WP MVC umožňuje a usnadňuje použití MVC architektury, ale těžko říci, zda byla opravdu použita nebo je to jen zástěrka. Musel bych vidět celý web (zejména šablonu a pluginy), aby se to dalo zhodnotit. Pokud budete mít zájem o kontrolu webu a jeho zhodnocení, tak se prosím ozvěte.

    Proč byl vlastně v zadání požadavek MVC architektury? Jde o nějaký velmi složitý web? MVC mělo být použito pro konkrétní plugin nebo šablonu? Použitím WordPressu toho totiž pro celý web stejně nikdy nedosáhnete :-)

    #32544

    Paja
    Participant

    Dobrý den, jedná se web, který má sloužit jako portál. MVC bylo vyžadováno pro celý web. Takže i s použitím pluginu není možné, aby bylo docíleno kompletní architektury MVC pro celý web, rozumím tomu správně?

    #32545

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, přesně tak, vysvětleno je to např. zde. Samotný WordPress prostě není klasický MVC (můžete ho spíše považovat za samostatný rozšiřitelný framework), ale plugin či šablona už být může.

    Otázkou ale zůstává smysl požadované MVC architektury, protože i pro vývoj a správu WordPress webu lze využít různé nástroje, které s tím výrazně pomohou (např. Bedrock). Podle mě je samotný požadavek na MVC nesmysl, respektive by mě zajímalo, z jakého konkrétního důvodu je to vlastně vyžadováno?

    #32919

    Paja
    Participant

    MVC byla vyžadována především z důvodu přehlednosti, následné udržitelnosti a rozšiřitelnosti webové aplikace. Navíc postupem času se mohou na webu vystřídat i jiní vývojáři a ne každý má musí mít znalosti wordpressu. Na druhou stranu si myslím, že archiktetura MVC vypovídá i o určité úrovni webového projektu.

    Ještě dodám, že jsme primárně poptávali řešení postavené na MVC architektuře, ale dodavatel ve finále dodal wordpress, se sdělením že obsahuje strukturu MVC

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti