WordPress _ custom post type , vypsání

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem WordPress _ custom post type , vypsání

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Musilda a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3585

    SombreroMickey
    Participant

    Dobrý den,

    už několik hodin marně zkouším všemožné způsoby jak si definovat vlastní custom post type a vypsat ho na index. Mohl by PROSÍM někdo uvést jednoduchý příklad(kód pro functions.php a index.html) ? Děkuji mockrát

    #16257

    Musilda
    Participant
    Web

    Je to v rychlosti, ale mělo by to fungovat

    functions.php

    add_action('init', 'my_tax_init');
    function my_tax_init() {
    register_post_type(
    'portfolio',
    array(
    'labels' => array(
    'name' => 'Portfolio',
    'singular_name' => 'Portfolio'
    ),
    'public' => true,
    'has_archive' => true,
    'rewrite' => array('slug' => 'portfolio'),
    'supports' => array('title', 'editor', 'thumbnail','comments', 'custom-fields'),
    'can_export' => true,
    )
    );

    register_taxonomy('work', 'porfolio', array('hierarchical' => true, 'label' => 'Work', 'query_var' => true, 'rewrite' => true));

    index.php

    global $post;
    $args = array( 'numberposts' => 6, 'post_type' => 'portfolio' );
    $myposts = get_posts( $args );
    foreach( $myposts as $post ) : setup_postdata($post);
    endforeach;

    #16258

    SombreroMickey
    Participant

    Dobré ráno, děkuji za kód, bohužel jsem sice zaregistroval v kódu jak má být, boužel nic nevypíše :/ mimochodem v prvním postu chybí ‘}’. Do nové sekce portfolia v menu jsem zaregistroval, boužel nic nevypíše, nevíte kde může být chyba ?

    <?php
    function my_tax_init() {
    register_post_type(
    'portfolio',
    array(
    'labels' => array(
    'name' => 'Portfolio',
    'singular_name' => 'Portfolio'
    ),
    'public' => true,
    'has_archive' => true,
    'rewrite' => array('slug' => 'portfolio'),
    'supports' => array('title', 'editor', 'thumbnail','comments', 'custom-fields'),
    'can_export' => true,
    )
    );
    }
    add_action('init', 'my_tax_init');
    register_taxonomy('work', 'porfolio', array('hierarchical' => true, 'label' => 'Work', 'query_var' => true, 'rewrite' => true));
    ?>

    Děkuji

    #16259

    SombreroMickey
    Participant

    Dobré dopoledne, už jsem to rozchodil :)

    použil jsem

    <?php
    global $post;
    $args = array( 'numberposts' => 5, 'post_type' => 'portfolio' );
    $myposts = get_posts( $args );
    foreach( $myposts as $post ) :
    setup_postdata($post); ?>
    <li><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></li>
    <?php endforeach;
    wp_reset_postdata(); ?>
    </ul>

    nevíte jak vypíšu obsah ?

    #16260

    Musilda
    Participant
    Web

    the_content();

    Pokud jste použil ten můj kód, tak je jasné, že vám to nic nevypsalo. Předpokládal jsem, že znáte postup, jak vypsat obsah článku, když se ptáte na custom post type. Nechtěl jsem sem dávat kód celého php souboru.

    #16261

    SombreroMickey
    Participant

    Fine, děkuji, chci se zeptat lze pouze vypsat url obrázku který dávám do příspěvku ?

    #16262

    Musilda
    Participant
    Web

    Obrázek vložený do příspěvku je jeho součástí. Takže jedině pomocí reguláru.

    #16263

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud je obrázek nahraný přímo k příspěvku (a je k němu tedy přiřazený), tak s ním můžete dále pracovat např. pomocí funkce get_attached_media() (mimochodem, novinka WordPressu 3.6).

    Další možností (pokud máte u příspěvku obrázků více) je použítí náhledových obrázků.

    #16264

    Musilda
    Participant
    Web

    Díky za tip na funkci, bude se hodit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti