woocommerce – vývoz zboží – doklad bez DPH

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) woocommerce – vývoz zboží – doklad bez DPH

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Gabika a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26348

    Gabika
    Participant

    Dobrý den,
    mám takový problém. Máme eshop na wordpress, woocommerce, jsme plátci DPH, normálně na produkty je standardní sazba 21%. Nyní máme na eshopu objednávku, kde se jedná o vývoz zboží a DPH se účtovat nebude. Potřebuji poradit, jak v objednávce upravit sazbu na 0% DPH. Aby cena produktu i doprava byla na dokladu bez DPH. Když v objednávce sazbu DPH vymažu, nedám vypočítat zdanění, součet je sice správně bez DPH spočítán, avšak na dokladu je cena produktu s daní, a pod tím sleva (to je ta částka DPH) – což je špatně. Nejedná se o slevu.

    Díky

    #26360

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejsem si zcela jist, ale myslím, že by to mohl řešit plugin WooCommerce EU VAT Compliance. Pokud zadá klient své DIČ, tak bude automaticky validováno přes VIES a pokud bude v pořádku, tak nebude zboží účtováno s daní (reverse charge) a DPH je povinen přiznat a zaplatit přímo klient (odběratel). Ale nejsem účetní, takže asi raději s někým konzultovat :-)

    #26363

    Gabika
    Participant

    Děkuji,
    dívala jsem se na to, jen nevím, zda to neřeší pouze v rámci EU. Tohle je mimo EU – prodej do třetích zemí. Navíc kupující je konečný klient – neplátce DPH (tedy většinou). Pokud by to byl DIČ plátce, byla by to už u nás zakázková výroba a to se neřeší přes eshop.
    Ale možná by to šlo použít. Tohle je speciálně na ty elektronické věci. Stačilo by asi něco jednoduššího – zadat nulovou sazbu DPH. Ale v administraci jsem nic nenašla.

    #26364

    Gabika
    Participant

    Zatím jsem upravila jen celkovou částku v objednávce, doklad potřebuji na zítra kvůli celnici. Ale nevím, zda je to tak správně.
    Ještě bych měla 1 dotaz – zákazník udělá objednávku, vybere si jako dopravu – osobní převzetí a platbu hotově. Pak si to rozmyslí a chce to upravit třeba na poštu a dobírku.
    Když to opravím v objednávce, vše se přepočítá, ale na dokladu se objeví – doručovací metoda – správně česká pošta, ale platební metoda zůstane původní – platba na pobočce, což je špatně (má být dobírka). Při úpravě objednávky v administraci jsem na možnost úpravy platební metody nenarazila.
    Nemáte náhodou zkušenost?
    Díky

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti