wmpl – provoz na ruznych domenach

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) wmpl – provoz na ruznych domenach

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Tony96 a poslední změna je stará 4 roky, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #28489

    Paja
    Participant

    Zdravim mam web, ve kterem mam cizojazycne preklady vytvorene pomoci pluginu wmpl. Chci vsak kazdou cizi verzi webu provozovat na samostatne domene. Muzete mi prosim poradit co je potreba pro to udelat, jaky je postup?

    Dekuji

    #28509

    Azifaral
    Participant
    Web

    Předpokládám, že se bavíme o WPML a ne wmpl. :D Pokud vám jde o to, aby jste používal WPML a neměl ty stránky na adrese www.domena.cz/sk/, www.domena.cz/en, ale na www.domena.cz, www.domena.sk, www.domena.com, tak toto umí WPML samo o sobě. V nastavení WPML, položce “Language” si zvolíte místo adresáře podle jazyků (Different languages in directories) položku Domény podle jazyků (A different domain per languages). Jednotlivým jazykovým mutacím přidělíte domény. U domén musíte nastavit v DNS stejnou IP adresu jako je ta primární doména na které web provozujete a na webhostingu je nastavíte jako aliasy. A WPML už si to samo přebere a bude vám podle daných jazykových mutací zobrazovat danou doménu. Celý postup je popsán na stránkách WPML.

    Problémky které jsme měl. Pokud se jedná o různé názvy domén a různá loga, tak toto se musí nadefinovat pomocí php a já toto osobně nezvládl. To ještě nebyl takový problém jako to, že když jsem kliknul na logo, tak mě posílal pouze na primární doménu. Je ale možné, že za ten rok, co WPML nepoužívám už toto vyřešili.

    #28534

    admin
    Keymaster
    Web

    @azifaral: Díky moc za odpověď, lépe bych to nenapsal :-) Osobně mám s WPML na doménách také vlastní zkušenost a je to víceméně bezproblémové, měl jsem dokonce 5 různých domén pro jazykové verze a vše fungovalo perfektně. Ale byly to jen jednoduché informační stránky, takže jsem tam neřešil žádné složitosti. Každopádně právě pro případ několika jazykových verzí pro jednoduchý web snad není jednodušší řešení než WPML, vše je dostupné z jedné instalace WordPressu, platí se pouze jeden hosting, pouze je nutné na začátku vše správně nastavit na straně DNS a aliasů.

    #29563

    Paja
    Participant

    Zdravim, jeste se vratim k tematu…
    Mam dve domeny. Obsah je tvoren pres wpml. Pokud vsak zadam adresu http://www.platbos.sk tak se mi zobrazi jen defaultni jazyk a web se neprepne do slovenstiny. Nevite cim by to mohlo byt? Dekuji. Postupoval jsem podle navodu

    #29568

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, chyba bude někde jinde, protože mě to funguje. Na http://www.platbos.sk mám slovenské texty a po kliknutí na vlaječku CZ se přepnu na http://www.platbos.cz a mám to česky. tedy jak se tak koukám je tam nějaký zmatek v kategoriích, někdy je to česky, někdy slovensky. Zkuste si toto zkontrolovat jestli vám tam někde někde české texty ve slovenské části a naopak. Mě se to ze začátku než jsme si na WPML zvykl stávalo.

    #29577

    admin
    Keymaster
    Web

    Souhlas, možná už to @paja opravil, protože se to zobrazuje správně. Možná jen nemá ještě všechno přeložené? Nebo je tam jen nějaký problém s horním menu, těžko říci…

    #29579

    Paja
    Participant

    A pokud zadate adresu platbos.sk tak se vam i v levem hornim rohu(vyber jazyka) prednastavi slovenstina? Me tam totiz naskakuje cestina

    #29580

    Azifaral
    Participant
    Web

    Nooo :D v Chrome mám Slovenštinu, ale v Safari mám Čestinu. Tak totiž je problém s doménou s www a bez www. V tom Chrome, alespoň v mé verzi a to mám tu poslední, mi když zadám platbos.sk udělá automatické přesměrování na http://www.platbos.sk. Ale v tom Safari ne. Když si ale zadáte www.platbos.sk tak to dělá vše korektně. Vám se to děje v jakém prohlížeči?

    #29581

    Paja
    Participant

    Ja to zkousel ve firefoxu bez predpony www

    Nejake doporuceni, jak problem vyresit?

    Dekuji

    #29582

    Azifaral
    Participant
    Web

    Nejsem si jist, protože když si dáte v google vyhledat wpml problem domain without www tak se nejedná o ojedinělý problém. A pokud mě paměť neklame, tak jsem s něčím podobným kdysi bojoval a mám vážné obavy že ne příliš úspěšně. Zkuste do .htaccess vrazit toto:

    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^platbos.sk [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://www.platbos.sk/$1 [L,R=301]

    Ale pokud se nemýlím tak to jde udělat jenom na tu primární doménu a s tou druhou to bude stále trochu blbnout.

    #29583

    Azifaral
    Participant
    Web

    @paja: Jinak jednoznačné doporučení. Pro správné odladění používejte minimálně 2 prohlížeče a ať na své účely používáte Firefox, tak pro ladění webu zcela jistě používejte jako primární Chrome, protože jej používá o 80% více uživatelů než Firefox. A Firefox má dost špatnou interpretaci některých HTML příkazů, především ve stylech. Navíc počítejte s tím, že všichni vývojáři ladí své šablony primárně pro Chrome, patří k těm 80%, že? :D Já osobně používám, protože jsme na Apple, Chrome a Safari a pro klienty jdu dokonce do Windows a dívám se na to v Exploreru, protože tam to bývá všechno úplně jinak.:D

    #38330

    Tony96
    Participant

    Zdravím. Potrebujem pomôcť s nastavením WPML pre dvojjazyčný eshop. Chcem používať domény prvej úrovne. Samozrejme to nechcem zadarmo. Kontaktujte ma prosím kto mi s tým vie pomôcť. Mám aj ďalšie požiadavky, ktoré potrebujem vyriešiť. ďakujem.

    #38331

    Paja
    Participant

    Zdravím, na jaký e-mail je Vás možné kontaktovat?

    #38332

    Tony96
    Participant

    Ďakujem môžete na kalina(zavinac)smartex-sk.com

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti