Wikipedia a phpBB

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #913

    VP
    Participant

    Dobrý den,

    existují nějaké pluginy, které umožňují použití registračních/autorizačních údajů z WordPressu i pro výše uvedené aplikace (wiki a fórum)? Jde mi o to, aby se uživatel mohl zaregistrovat jen a pouze do WordPressu a tyto údaje šlo použít i pro “sesterské” projekty.

    Díky.

    VP

    #8034

    Lukenzi
    Participant

    Plugin pravděpodobně ne (žádný jsem nenašel) asi proto, že tyto systémy používají každý rozdílnou strukturu databáze a vlastně pracují každý jinak. Ale našel jsem článek pro MediaWiki, ze kterého jsem se dostal až na zajímavý projekt WPMW. Z komentářů v článku lze vidět že jejich řešení funguje.

    Jinak možnost je ještě na Stackoverflow.com (úplně dole v komentářích) pomocí OpenID. Snad to pomůže…

    EDIT: ještě jeden projekt https://github.com/auzigog/mediawiki2wordpress

    #8035

    admin
    Keymaster
    Web

    Co se týče phpBB, tak tam je situace špatná, tedy “něco” existuje, ale asi to nebude úplně ideální (nebo to nebude fungovat).

    Plugin WP phpBB Bridge by měl být sice funkční, ale jde na to asi z druhé strany, tedy stávající uživatelé phpBB se mohou přihlásit i do WordPressu. Podobný plugin PHPBB Single Sign On by měl umožňovat obě cesty, ale vypadá to, že pro nejnovější WordPress 3.1 už nefunguje.

    Ze strany samotného fóra phpBB tu byl jeden starší projekt s názvem WP-United, ale také vypadá dost opuštěně a v této chvíli se mi ani nenačítá příslušný web.

    Každopádně pokud se zadaří, tak uvítáme tipy a zkušenosti jak na to…

    #8036

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě dodávám novinku – s pomocí pluginu ForumConverter můžete fórum v podobě phpBB pohodlně automaticky převést na fórum přímo do WordPressu (plugin bbPress).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti