Vytvoření šablony pro určitou stránku

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Vytvoření šablony pro určitou stránku

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1194

    KoLi2
    Participant

    Ahoj,

    potřeboval bych si pro svou podstránku (http://exist.cz/novinky/) nastavit, aby se mi tam zobrazovaly novinky, stejně jak je to tomu u homepage (http://www.exist.cz).

    Dokážu si představit, že by se to dalo vyřešit pomocí vlastní šablonky pro mou konkrétní stránku. V nabídce “Vlastnosti stránky” mám výběr šablony stránky: buď “Výchozí šablona”, anebo “One column, no sidebar”. Jak docílím toho, abych v tomto výběru mohl mít i svojí šablonku?

    Zkoušel jsem to vyřešit tak, že jsem si svou šablonu nahrál přes FTP do složky s tématem. V administraci se mi ve výpisu stránek v pravém sloupci objevila, nicméně ve vlastnostech stránky už pro výběr není. Nevíte někdo, jak zařídit, abych tuto šablonku mohl nastavit pro jednotlivou subpage?

    #9322

    admin
    Keymaster
    Web

    Důležitá pro vlastní šablony stránek je hlavička nahraného souboru (manuál, anglicky), která musí obsahovat následující kód:

    Template Name: Moje šablona

    Potom bude vidět i v klasickém rozevíracím poli pro výběr šablony. Příklad si můžete prohlédnout např. ve výchozí šabloně Twenty Eleven, soubor showcase.php.

    Prohlédněte si také možnosti v menu Nastavení – Zobrazování, kde můžete na hlavní stránce webu zobrazovat stránku a naopak na nějaké stránce (podstránce) výpis příspěvků.

    #9323

    KoLi2
    Participant

    Díky moc za pomoc!

    #9324

    morca
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    potýkám se pravděpodobně s podobným s čím KoLi2, ale nejsem schopný to vyřešit:

    – na stránku fotogalerie (http://www.vilajosefina.cz/?page_id=15) chci vložit menu, které mám již vytvořené, ale chci aby se zobrazovalo pouze zde. Idea je taková, že by stránka fotogalerie měla vlastní: “page.php”, kde bych ho nechal zobrazit: “<?php wp_nav_menu( array(‘menu’ => ‘fotogalerie’ )); ?>”.

    Vytvořil jsem tedy “page_fotogalerie.php” a do ní jsem vložil: <?php /* Template Name: fotogalerie ?>. Pak ale musím page_fotogalerie.php někde načíst …?

    Pokud nad dotazem kroutíte hlavou, omlouvám se a díky za radu.

    #9325

    admin
    Keymaster
    Web

    Načtení vlastní šablony stránky se provádí přímo u konkrétní stránky. Pokud jste šablonu pojmenoval “fotogalerie” a chcete ji použít na stránce “Fotogalerie”, tak stačí otevřít tuto stránku v administraci pro úpravy a v sekci “Vlastnosti stránky” (obvykle pod sekcí “Publikovat”) zvolit vlastní šablonu “fotogalerie” v poli “Šablona stránky”. Pak už stačí stránku “Aktualizovat” a automaticky se už bude načítat zvolená šablona. Použít můžete také “Rychlé úpravy” v menu Stránky – Přehled stránek, kde můžete také zvolit vlastní “Šablonu stránky”.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti