Vytvoření childtheme zpětně

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  ragulin a poslední změna je stará 8 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25452

    ragulin
    Participant

    Zdravím, jsem blbec, neudělal jsem si childtheme. Ted po dvou letech provozu webu jsem zjistil, že by to bylo dobrý, protože mi nejde aktualizovat šablona, bohužel nejsem schopnej ani přemistit WP z webu na localhost, abych si to zkusil, nějaká rada, jak z toho co nejšetrněji vybruslit? Díky

    #25457

    admin
    Keymaster
    Web

    Odvozenou šablonu (Child theme) můžete stále ještě vytvořit, i když to bude trochu pracnější…

    Můžete si stáhnout upravenou verzi šablony, kterou máte na webu a zároveň originální verzi, kde došlo k úpravám. Pak budete muset porovnat jednotlivé soubory a zjistit (či zavzpomínat), co se tam konkrétně změnilo. Potom už stačí šablonu aktualizovat, následně vytvořit odvozenou šablonu a do té postupně přidávat jednotlivé změny, které byly dříve provedeny přímo do šablony.

    Ideální situace je samozřejmě ve chvíli, kdy si to všechno připravíte na počítači, ale můžete to provést i rovnou na webu (pokud tam docházelo pouze k drobným změnám). Na provozování webu na localhostu je třeba nejdříve zprovoznit potřebné prostředí, často se používá balíček XAMPP (obsahuje vše potřebné), se kterým nejsou téměř žádné problémy.

    #25467

    ragulin
    Participant

    Toho jsem se bál, těch změn bylo totiž strašně moc…:-(
    Používám XAMPP, ale bohužel z nějakého důvodu nedokážu dotáhnout přesun z hostingu do localhostu…už mám layout, ale obsah (články) se mi nezobrazuje, a po kliknutí na jakoukoliv položku na stránce mě to odkazuje zpět na hosting.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti