Vyskakovací okno

Zvolené téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 27)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2677

    semmira
    Participant
    Web

    Zdravím. Měl bych dotaz jak udělám pravděpodobně vyskakovací okno viz zde http://www.play.cz/radio-beat kdy po kliknutí na “spustit rádio” se otevře menší okno. Díky

    #14158

    admin
    Keymaster
    Web

    A to by mělo být určeno přímo pro rádio, respektive nějaký přehrávač? Jaký přehrávač aktuálně používáte? Na fóru jsme nedávno měli vlákno o obecných vyskakovacích oknech, možná by se mohlo něco hodit?

    #14159

    semmira
    Participant
    Web

    Tak jsem zkusil Milat jQuery Automatické Popup a není to to jsem měl na mysli. Třeba se to nejmenuje vyskakovací okno. Potřeboval bych prostě abych otevřel klasickou stránku ale ona byla menší to znamená měla menší rozměry. Nevím jestli se to dá někde nastavit.

    Ano mělo by to být na rádio.

    #14160

    semmira
    Participant
    Web

    Když jsem na to koukal, tak to okno se vlastně zobrazuje minimalizovaný. Takže tohoto nějak dosáhnout.

    #14161

    Lukenzi
    Participant

    K čemu to? Snad každý normální prohlížeč automaticky blokuje tyhle vyskakovací okna a když už nějaké “pustí” tak zrovna u rádia nevydím rozumné využití, nestačí přesměrovat na normální stránku s přehrávačem?

    btw čím víc stránek uživatel projde tím víc uvidí reklam a potencionálně se tak zvyšuje možnost monetizace ;)

    #14162

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Dovolím si vytknout využití vyskakovacích oken na přehrávače, na klasických webstránkách normálních rádií, při online přenosu; Skoro každě rádio vlastnící internetové stránky má nějakou verzi online živého vysílání, a aby si uživatel nemusel stahovat programy k přehrání, tak využijí pluginy nativních přehrávačů, a vytvoří si takové ‘vyskakovací okno’. Podle mně, to tak problémové není, protože moderní prohlížeče (samozřejmě mimo MSIE :D – to je kapitola sama pro sebe ;) ) se už snaží zachycovat podněty, a tak zaregistrují třeba kliknutí, a v souvislosti s tím, nechají okno normálně načíst. Je to praktické, protože může uživatel pouštět rádio, a zároveň nemusí mít otevřen přehrávač, ani velké okno prohlížeče. např. Impuls Snad je to dobrý příklad…

    #14163

    Lukenzi
    Participant

    A jaký je rozdíl mezi tím, jestli mám otevřeno okno v prohlížeči, který je minimalizovaný na liště nebo mám otevřeno pouze jedno extra malé okno s rádiem minimalizované na liště?

    Pouze ten, že když později budu chtít použít prohlížeč zjistím, že z malého okna s rádiem to prostě nejde. Jsem pak nucen spustit celý prohlížeč znovu, což trvá daleko déle než třeba otevření nové záložky.

    Běžně mám lištu přeplněnou okny aplikací a hledat mezi nimi nějaké extra okno rádia je docela iritující, pokud je ale spuštěné jako klasická stránka, tedy záložka v prohlížeči, je to už o něčem jiném (zvlášť pokud je záložka připnutá).

    Dá se z malého okna s rádiem přejít jedním kliknutím třeba zpět na předchozí stránku? Nebo na nějakou záložku? Jednoduše nedá.

    #14164

    semmira
    Participant
    Web

    Díky za názory. Musím to nějaka vstřebat :)

    #14165

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nepopírám že jsou tyto okna bídným řešením pro uživatele, sám jsem je velmi zavrhoval, jen jsem chtěl přesvědčit, že ze strany prohlížeče je to zcela v pořádku… Jak to veme uživatel to už je druhá věc, jestli si chce takto hyzdit web to je snad jeho věc ne… A také nepopírám, že použití v normálním okně není o moc lepší, protože například uživatel poslouchá rádio, a najednou jej napadne, že potřebuje na mail, a zčistajasna zapomene zapnout novou záložku, a vypne si rádio, zato v okne si to nechá jet… Zvážit pro a proti je na semmirovi.

    #14166

    semmira
    Participant
    Web

    To jsem právě měl na mysli, že to malé okno si hodím do lišty a dělám si další potřebné. jenže nemůžu zjistit jak se to malé okno udělá.

    #14167

    Lukenzi
    Participant

    sjiamnocna: Tak to každopádně :D

    Mě jen zajímaly důvody proč by to mělo být zrovna takhle když to jde i jinak.

    Mě by třeba vyhovoval přehrávač na klasické stránce, ale s odkazem na otevření do nového okna…

    #14168

    semmira
    Participant
    Web

    Já si cením všech komentářů. ale chtělo by to nějaký návod. Například zde je to také http://www.jemnemelodie.sk/titulna-stranka

    přehrávač se otevře v malém okně. jak to udělám?

    #14169

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Pokus se studovat cizí kódy, pokud tě zajímají techniky (ve FF či Chrome ale i v Opeře nebo Safari máš v kontextovém menu možnost prozkoumat prvek – inspect element anebo kdyžuž tak zdrojový kód, JS skripty, odkazy…) třeba na impuslu je zcela jednoduše stránka *.php otevíraná odkazem z JavaScriptu:

    onclick="window.open('http://www.impuls.cz/prehravac.php','Prehravac','width=470,height=500,top=200,left=300,status=0,scrollbars=0');return false" což znamená:

    onclick=”window.open(‘soubor k otevření’,’Prehravac’,’width=šířka,height=výška,top=200,left=300,status=asi nic,scrollbars=nevysvetluji’);return false”

    #14170

    semmira
    Participant
    Web

    Já to zkoumám v Chromme použitím “Zkontrolovat prvek” ale nevím co z toho použít nebo na co se zaměřit.

    A i kdybych věděl jak píšeš ve svém příspěvku co použít nevěděl bych jak.

    #14171

    Lukenzi
    Participant
    #14172

    semmira
    Participant
    Web

    Tak mě to nejde. Neovládám script a nevím co se tam musí vše upravit. Jediné co vím je zadat adresu. Tak na to nejspíš kašlu.

    #14173

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Na takovéto kejkle doporučuji Google vyhledávač a když něco najdeš tak W3Schools Tryit Editor, ve kterém to můžeš nějak zkrotit.

    Google

    a to je ten kód z Impulsu, který jsem referoval. Javascript se ukrývá v události onclick která se aktivuje ihned po kliknutí na text. Protože jej prohlížeč ale nebere jako odkaz, aby to mělo ten efekt, musíš použít styly pro kurzor, a nastavit jej jako pointer.

    #14174

    semmira
    Participant
    Web

    Jedna si dost podstatná věc. Kde se to vlastně upravuje respektive, kde se köd zpracovává nebo zadává. Přímo v té požadované stránce?

    #14175

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Nejsem si jist jak to myslíš. Jestli myslíš to, jak přidat takovýto odkaz do WordPress příspěvku, tak možná přes úpravu zdroj. kódu, anebo to vykutit nějak, ať to funguje místo atributu HREF u odkazu, ale nejsem si tím jist. Jestli myslíš ten Tryit Editor, který jsem doporučoval, tak vlevo je zdrojový kód, který můžeš libovolně měnit (PHP nepoužívej, nemá to smysl ;) – jen CSS, HTML a JS ). Když si budeš chtít kód spustit, stačí kliknout na “Submit code”, a vpravo ti za pár sekund vyjde výsledek, tak jak by se zobrazil ve tvém prohlížeči. V celku jsem ale moc nepochopil o co přesně šlo ve tvém příspěvku. ;)

    #14176

    semmira
    Participant
    Web

    Šlo o ten první případ. Kam se to zapracuje. V podstatě z toho nejsem moc moudrej. Znám jen pár věcí z html ostatní je pro mě tabu

    navíc vše anglicky což je další problém

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 27)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti