Výpis externího RSS zdroje ve stránce

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Výpis externího RSS zdroje ve stránce

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Karlinho a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2556

    Karlinho
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    momentálně řeším jeden problém – na stránce http://humenne.info/pracovne-ponuky/ chci vypisovat obsah tohoto RSS zdroje – http://www.careerjet.sk/search/rss.html?s=Humenn%C3%A9&l=Slovensk%C3%A1%20republika&lid=123983&affid=71fd2a311a86558f5e0e1e7c33382097&psz=50&snl=500&wct=1&wcp=1 – jedná se o pracovní nabídky z dané oblasti. Problém je v tom, že se mi nedaří najít způsob, jak na dané stránce zobrazovat 50 příspěvků s 500 znakovým popisem – prošel jsem si několik pluginů a způsobů, ale nic nebylo dokonalé – některé zobrazovaly popis s pracovními nabídkami z celého Slovenska, jiné zobrazovaly ty správné nabídky, ale bez popisu…

    Například u pluginu http://www.wpmize.com/wordpress-plugins/wordpress-plugin-wp-rss-fetcher-shortcode/ mám i nastavený limit na zobrazování popisu – words_limit=”500″ – ale vypíše mi to pouze seznam nabídek… Potom jsem také vytvořil funkci pomocí návodu – http://wpmu.org/daily-tip-how-to-embed-rss-feed-entries-in-wordpress-posts/ – ale dělá to to stejné – vypíše nabídky, ale nevypíše popis.

    Nemá někdo s tímto zkušenosti? Děkuji.

    #13745

    Lukenzi
    Participant

    vytvořil bych si šablonu stránky, kterou bych použil na http://humenne.info/pracovne-ponuky/ a do obsahu této šablony vložil funkci fetch_feed.

    Funkce využívá SimplePie takže není problém, naprogramovat cokoliv od multi kanálů (několik RSS v jednom seznamu seřazené podle třeba nejnovějších), ajaxové stránkování nebo cache.

    #13746

    Karlinho
    Participant
    Web

    Uf, jsem zmaten… Vytvořil jsem si šablonu stránky, jejíž obsah je tento: http://pastebin.com/UmyMy8sz – právě pomocí funkce fetch_feed. Vypisuje mi to ale něco jiného, než chci – nabídky z celého Slovenska a ještě bez popisu…

    S tímhle nemám zkušenosti, takže bych byl rád za nějaké to kopnutí :-) Rád se učím novým věcem…

    #13747

    Lukenzi
    Participant

    Je to špatně načítání RSS je v loopu, v každém článku se tak znovu načítá RSS…

    Má to vypadat nějak takhle: screen

    Tady je zdroják šablony (HTML si už uprav podle sebe): source

    Tady je šablona ke stažení: zip

    PS: ještě jsem zapomněl na jednu drobnost, pokud chceš mít na tejné stránce i nějaký vlastní text, stačí někde před výpis RSS kanálu vložit funkci the_content(). Pak při vytáření stránky s touto šablonou můžeš doplnit nějaký text normálně přes TinyMCE editor při publikování. Tento text se pak normálně zobrazí před výpisem. V mé šabloně to není, protože mě to napadlo až teď :)

    #13748

    Karlinho
    Participant
    Web

    Děkuji! Na tohle bych teď sám nepřišel… Zase jsem o něco chytřejší.

    Ještě drobnost – http://humenne.info/pracovne-ponuky/ – rozhodilo mi to sidebar. Díval jsem se na <div>y, ale asi stále přehlížím tu chybku… Netušíš kde je?

    Ještě jednou děkuji.

    #13749

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Slo by to upravit tak, aby se prochazeli tri zdroje, ale vypis by byl spolecny serazeny podle casu. Tedy zdroje by se promichali od nejnovejsiho clanku po starsi. Dekuji.

    #13750

    Karlinho
    Participant
    Web

    A ještě něco – vypisuje to špatný feed – v URL je správně, ale nabídky vypisuje z celého Slovenska, zatímco já chci jenom z konkrétní oblasti. V čem je chyba?

    #13751

    Lukenzi
    Participant

    Karlinho: div class=”content” nahraď za div id=”content” a titulek i s úryvkem můžeš ještě vložit do <div class="entry-box"></div>. Mělo by to pak vypadat podobně.

    BorgMcz: Určitě šlo, místo stringu v proměnné $rss_url zadat pole s několika URL adresami.

    tedy místo

    $rss_url = 'http://nejaky-rss-kanal.cz/feed';

    vložit

    $rss_url = array( 'http://nejaky-rss-kanal.cz/feed', 'http://nejaky-dalsi-rss-kanal.cz/feed' );

    Výpis všech položek z obou kanálů by se měl automaticky řadit podle data u jednotlivých položek.

    #13752

    Lukenzi
    Participant

    Karlinho: chyba bude patrně v URL adrese, protože o tom, že to funguje se můžeš přesvědčit všude ve WordPressu :) Jinak i když se podíváš na tu URL adresu RSS kanálu tak je ten výpis nějaký divný, obsahuje spoustu položek které nejsou nijak seřazené. První položka je z 28.11, druhá z 15.6 a třetí z 5.12. To že to vidíš ve výpisu seřazené podle data je práce SimplePie.

    #13753

    Karlinho
    Participant
    Web

    Lukenzi: Děkuji… Já vím, že kanál prostě není ideální. Je mi jasné, že chyba nebude ve funkci… Některé pluginy zobrazují nabídky správně, ale zase nedodají obsah. Je tedy nějaká možnost správně zobrazit nabídky i s obsahem?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti